Mislav Karoglan

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
TRENER HAJDUKA

‘Livaja će pucati penale, očekujem da presudi derbi, Kalinić neće igrati, a suci ne griješe namjerno‘

Trener Bijelih Mislav Karoglan imao je druženje s medijima dan uoči utakmice s Dinamom
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 20. listopad 2022. 14:42

Sve su priče završile, Karoglan je spremio momčad za derbi, a u toj ekipi očekivano nema Nikola Kalinića. Jasno, još uvijek ostaje mogućnost da je trener Bijelih ponudio "malu varku" za javnost i protivnika, međutim u najavi derbija poručio je kako solinski centarfor nije na dispoziciji.

"Nažalost, Nikole Kalinića neće biti još neko vrijeme. Ostali? Lijačnička služba radi sve da ih osposobi za utakmicu s Dinamom", kazao je Karoglan.

Pod "ostali" mislilo se primarno na Lovru Kalinića i Lukasa Grgića koji će po svemu sudeći biti u kadru. Kapetan od početka, a Grgić najvjerojatnije kreće s klupe. Hajduku i mnogim igračima jedan od derbija u nizu, a Mislavu Karoglanu prvi u trenerskoj karijeri.

"Prvi derbi kao glavni trener, ali nije mi ništa novo. Veći je stupanj odgovornosti. Osjećam se odlično i motivirano, kao i moja momčad", objasnio je Karoglan.

U Velikoj Gorici Livaja je promašio kazneni udarac, tko puca u derbiju ako se ukaže prilika?

"Ne mijenjamo izvođača. Neka Livaja počne novu seriju od 18 pogođenih jedanaesteraca."

Nakon te iste utakmice "desetka" Bijelih je poručio "s Dinamom igramo finale". Bojite li se smjene ili promjene ako izgubite?

"Ne bojim se ničega. Što se tiče Livaje, logično je da želi dodatno motivitirati momčad. O porazu uopće ne razmišljam, a prvenstvo ima 70 bodova na raspolaganju i nakon derbija."

Koji god ishod bude u derbiju, prvenstvo će ostati živo poručio je Ante Čačić prije dolaska u Split.

"Istina, jer liga je dobra i treba je respektirati. Mi samo razmišljamo kako pobijediti i time povećati pritisak na vodeću momčad."

Talijani su imali "zona Cesarini", a sada u HNL-u egzistira "zona Karoglan" kada se pogoci postižu u zadnjim minutama. Koliko zgodici u posljednjim trenucima podižu momčad?

"Pomažu ti golovi, ali u 1. ili 99. minuti, uvijek je zgoditak. Igramo do kraja i to je dodatni impuls cijeloj momčadi."

Je li bolje povesti 1:0 u 99. minuti ili 3:0 u osmoj minuti.

"Nije loše ni 3:0 u osmoj minuti", odgovorio je Karoglan.

Sa druge strane je Čačić, trener sa impresivnim nizom na klupi Modrih.

"Maksimalni respekt imam prema rezultatima našeg suparnika. Međutim, ako se govori o nekoj našoj krizi, mi imamo pet bodova više nego prošle sezone. Mi smo bolji, ali i Dinamo je napravio skok."

Kakav Dinamo očekujete s obzirom da Zagrepčani imaju osam bodova prednosti? Često Modri mijenjaju formacije, mislite li da će ovog puta ići sa geslom "bolje vrabac u ruci" ili će pokušati još povećati razliku?

"Gledali smo sve dosadašnje njihove utakmice i znam da neće kalkulirati, da će ići sa najboljim sastavom. Ali, mi se bavimo sobom i uvijek vjerujem da je moja momčad najbolja"

Što bi moglo presuditi derbi

"Kvalitetna atmosfera koja će uz našu dobru igru dovesti do toga da uzmemo tri boda."

Je li dvoboj Livaje i Petkovića odlučuje derbi?

"Respektiramo formu Petkovića, ali Livaja je u formi već dvije godine. Zanimljiva je ta usporedba za medije, međutim, ja vjerujem u Marka. Vbjerujem da će Livaja biti taj jezičac na vagi."

Analitičari najavljuju da bi utakmica mogla više biti šahovska nego nogometna partija.

"Teško je reći što će biti, ali ne možeš grlom u jagode. Siguran sam da ćemo imati dobar plan i ako se budemo držali tog plana imamo šanse za pozitivan rezultat."

Jeste li zadovoljni napretkom u zadnje dvije-tri utakmice u segmentu dolaska u završnicu?

"Neću detaljnije analizirati, ali pokušavam biti pozitivan i pred derbi se baviš pozitivnim stvarima. Radili smo neke stvari i trebali bi biti puno bolji."

Ovog tjedna puno je bilo medijskih priča oko suđenja pri čemu se stvarala teza da ide u prilog Hajduku.

"Nije moja praksa komentirati suđenje. Nemam tu ništa dodati, greške se događaju, ali bitno je da nisu namjerne."

Je li ovo utakmica za Stipu Biuka koji u zadnje vrijeme nije u velikoj formi?

"Ne bih se složio s tom konstatacijom. U Velikoj Gorici je odigrao dobru utakmicu, u pozitvnom je nizu. Prezadovoljan sam s njim."

Koliko bi osobno značilo da u premijermom derbiju startate s pobjedom i tako učvrstiti poziciju na klupi Bijelih?

"Bilo bi dobro, ali najbitnija je momčad. Trener je samo alat, o igračima se piše i priča. Sredina terena ključ? Svi igraju obranu. S druge strane, stvari koje smo mogli bolje raditi, a naš je cilj da obranu igramo kroz posjed."

Kakvu atmosferu očekujete, strahujete li od nereda ?

"Imamo najbolje navijače na svijetu, ali nemam razloga komentirati navijače. Atmosfera će biti vrhunska i ne očekujem ništa drukčije."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:16