FRANCK FIFE Afp
NIŠTA OD VELIKOG POVRATKA

Lovren je daleko od Dinama kao i Moro od Hajduka: Evo zašto bi to bio gotovo hazarderski potez!

Hrvatski reprezentativni stoper pod ugovorom sa Zenitom neće ovog proljeća odjenuti plavi dres
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. ožujak 2022. 16:45

Vatreni su jučer završili svoju epizodu u Kataru, danas se svi polako vraćaju u svoje klubove. A gdje će Dejan Lovren? Znate, čitali ste sigurno da se prošli tjedan u eteru pojavila priča da bi hrvatski stoper do kraja sezone mogao završiti u Maksimiru. Kao što se pojavila priča da bi Nikola Moro mogao do poljudske svlačionice. Bivši Dinamov veznjak se izjasnio na temu Hajduka, kazavši da se ništa od toga neće dogoditi. Lovren se nije izjašnjavao.

Da ponovimo, FiFA i UEFA su zbog sankcija Rusiji omogućile igračima koji igraju u tamošnjoj ligi da bez konzekvenci raskinu, odnosno, suspendiraju svoje profesionalne ugovore, te da izvan uobičajenog prijelaznog roka promijene sredine.

Prošli tjedan, na jednom neformalnom druženju s Dinamovim trenerom Željkom Kopićem, saznali smo da su se Modri raspitivali o statusu naših igrača u Rusiji. Kazao nam je usput da svi oni imaju svojih opcija. Ipak, kad smo ga pitali znači li to da je nemoguće da Lovren stigne u plavu svlačionicu, kazao je sljedeće...

image
MATTEO BOTTANELLI Nurphoto Via Afp

- Ha, nikad se ništa sa sigurnošću ne može tvrditi...

Ipak, može se tvrditi. Sa sigurnošću. Dejan Lovren sigurno neće doći u Dinamo! Gdje će, ne zna se.... To najbolje zna on. Ukoliko ne pronađe opciju, tko zna možda će s Modrima trenirati u Maksimiru i čekati kraj sezone. Uostalom, ionako je ozlijeđen, možda mu je i potrebna, nazovimo je tako, svojevrsna rehabilitacija, do kraja sezone, pred sljedeće akcije nacionalne vrste. No, s druge strane, naravno, pitanje jest bi li to bilo baš idealno jer ako neće igrati hoće li ga izbornik zvati za lipanjske reprezentativne seanse. Lovren i Dalić sigurno su razgovarali o svim mogućnostima.

Ovog trenutka zaista nema nikakve logike da Lovren do kraja sezone igra u plavom dresu, primarno zbog toga jer ga muči ozljeda. Jer, kad bi došao, sasvim je logično da bi Lovren morao igrati u udarnoj postavi. Sigurno ne dolazi u obzir da bude na klupi. Zar bi sad u konačnici velike borbe za naslov prvaka Željko Kopić mijenjao obranu koja je ustaljena i koja igra jako dobro?

Mnogi će kazati da je to i najbolji dio plave momčadi. Bez obzira na veliko nogometno iskustvo i nogometno znanje koje posjeduje veliki Vatreni, ubacivati ga u momčad koja ima svoju fizionomiju, stavljati ga u postavu čak i ako se ubrzo oporavi od ozljede, ne bi imalo smisla i bio bi jako riskantan, gotovo hazarderski potez. Konačno, Modri imaju šest stopera, Šutala, Theophilea, Lauritsena, Franjića, Dilavera, ozdravio je Perić... Sad još dovoditi i sedmog ne izgleda kao neka prava opcija.

Ima tu još stvari koje ne idu u prilog povratku Lovrena, ne samo njega nego i drugih hrvatskih igrača. Dolazak tih igrača do kraja sezone je neisplativ jer morala bi se dati solidna plaća tim igračima, jedino ako bi netko pristao igrati besplatno. No, sve to u načelu nema adekvatnu podlogu.

Konačno, saznali smo da Dinamo i Lovren uopće nisu kontaktirali na temu njegovog povratka u Maksimir. To što se modri klub, kao što kaže Kopić, raspitivao preko raznih izvora o statusu naših igrača u Rusiji, ne znači da se s bilo kime konkretno razgovaralo. Priča o dolasku hrvatskog stopera u plavi dom ipak je bila samo "duda varalica", priča za jedan dan koja se u osnovi zapravo i nije dogodila.

LOVREN ZA ZENIT

68 utakmica/4 pogotka

LOVREN ZA ZENIT

47 utakmica/2 pogotka

Linker
17. travanj 2024 01:35