Valdas Dambrauskas

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
PORUKA S POLJUDA

Najkraća presica Hajduka ove godine: ‘Mi možemo pobijediti, a sve ostalo nije u našoj moći‘

Valdas Dambrauskas kratko je i sadržajno najavio dolazak Istre uoči možda i odlučujućeg kola
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. svibanj 2022. 14:33

Nikad kraće i jednostavnije. Tri i pol minute trajala je pressica Valdasa Dambrauskasa. Tri pitanja i kraj. Za početak, tko je spreman, tko se oporavio na popisu ozljeđenih.

- Situacija je sve bolja i bolja, tercet Atanasov, Vuković i Eduok priključili su se treningu. Doduše, ne u punom intenzitetu, pogotovo Eduok, ali blizu su povratku u momčad. Jedan, a možda i obojica veznjaka mogli bi danas biti na klupi. Odluka stiže nakon zadnjeg treninga – kazao je Dambrauskas.

Što se tiče ostalih, Mlakar i Katić će prema riječima trenera Bijelih biti u pogonu početkom sljedećeg tjedna što znači da će biti spremni za Maksimir, a shodno tome i za finale Kupa.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Posljednja je prvenstvena na Poljudu večeras, a Bijeli imaju prigodu osigurati drugo mjesto i pritom nastaviti svoj šampionski san. Kakvu atmosferu očekujete?

- Kao i uvijek, sjajno ozračje očekujem na Poljudu. Imamo priliku zapečatiti drugo mjesto, ali ostavljamo mogućnost i za prvu poziciju. Mi razumijemo što je naša zadaća. Minimum je uzeti tri boda, pa dalje što bude. Ono što je u našoj moći, mi možemo kontrolirati, a drugo, što se dogodi, dogodit će se. Pod našom kontrolom je samo pobjeda, na ostalo nemamo utjecaja.

Istra je Hajduku uzela dva boda početkom ožujka. U nekom konačnom zbroju, možda će ta dva boda biti i presudna Bijelima u šampionskoj utrci. Ali, svaki izgubljen bod može se brojiti kao presudni. No, prije dolaska Puljana pitanje je koliko taj zadnji remi povlači motiv hajdukovcima ? Motiv za revanš....

- Ne znam kakav je pojedinačni doživljaj, ali jasno da je motiv uvijek pobjednički. Nakon jadranskog derbija trebamo se maksimalno koncentrirati na Istru.

Dodao je pritom Dambrauskas i osobnu opservaciju pulske ekipe.

- Istra je jako zanimljiva momčad, a tablica definitivno nije odraz onoga što može pulska ekipa. Da, bolji su nego li prvoligaški poredak sugerira. Odigrali su kvalitetne utakmice, a jedan od najsvježijih primjera jest dvoboj sa Osijekom gdje su od 0:2 došli do 2:2. Imaju karakter, moramo ih ozbiljno shvatiti.

I to je bilo sve. Nije se ni Dambrauskas mogao načuditi. Što bi vrhunski zubari rekli, bilo je brzo i nije boljelo.

- Kao da ne obavljam svoj posao - zaključio je dobro raspoloženi trener Bijelih.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:53