ANTE CIZMIC Cropix
USUSRET MODRIMA

Nema boljeg trenutka za Hajduk nego večeras istrčati na Maksimir, Valdas protiv Dinama može dokazati jednu stvar

Prije pet tjedna Bijeli su sezonu otvorili u Maksimiru. Ali, u gostima nisu bili na visokoj razini.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. kolovoz 2022. 17:04

Tri dana nakon Portugala, tri dana prije puta u Španjolsku. Dolazi li derbi u pravi trenutak za Bijele? Pitanje s laganim odgovorom jer nema boljeg trenutka za Bijele nego večeras istrčati na Maksimir. Puni samopouzdanja poslije prolaza u Portugalu, a pritom još ne osjećaju teret utakmice sa Villarrealom. Uostalom, ako žele veliki rezultat u Europi, vrijeme je da odigraju i jaku utakmicu u nacionalnom okviru.

U prvenstvu su se dosad zagrijavali, dvoboji s Istrom i Varaždinom, dvije utakmice u mjesec dana sezone, ne možemo drukčije titulirati. Igrali su Bijeli svaka dva tjedna, ali prošli su dani odmora, treba sada svaku zapeti do krajnjih granica. Dinamo je najbolji mogući test prije Villarreala, odlična utakmica da nam Dambrauskas pokaže kako njegova momčad zaista raste, da nam potvrdi kako Bijeli mogu bolje nego li su odigrali u Guimaraesu. Unatoč prolazu svjesni su hajdukovci da su igrom ostali dužnici, a igra će im trebati u nastavku sezone. Kvalitetna, odgovorna i odlučna.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Prije pet tjedna Bijeli su sezonu otvorili u Maksimiru. Kao i protiv Vitorije u gostima nisu bili na visokoj razini. Utakmicu su uglavnom proveli u niskom bloku tražeći prigodu iz kontranapada, dok je protivnik kontrolirao posjed uz konstantnu prijetnju prema Kaliniću. Upravo je vratar Bijelih bio najbolji pojedinac Superkupa početkom srpnja, ali sredinom kolovoza traži se iskorak.

Utakmicu za trofej Hajduk je izgubio u raspucavanju kaznenih udaraca, u 90 minuta ostala je “nula”. Na dva jaka gostovanja ove sezone, u Guimaraesu i Superkupu s Modrima, ostali su Bijeli bez postignutog pogotka. Jasno je stoga gdje je prostor za napredak. U odnosu na Superkup iskorak je u rezultatu, ali i napadačkom pristupu. Prije Villarreala takvo bi izdanja podignulo samopouzdanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 04:23