JOSKO PONOS Cropix
PRVI FAVORIT

On je najveći dobitnik Hajdukovih priprema u Austriji: Dojam je da je bitno drukčiji u odnosu na proljeće!

Sezona brzo počinje, vidjet ćemo koliko će formu prenijeti u službene utakmice
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. srpanj 2022. 18:44

Ako treba izabrati dobitnika priprema, a to sigurno nije lagan zadatak, onda je favorit Stipe Biuk. U najužu konkurenciju bismo još stavili 19-godišnjeg Ivana Ćubelića, jednog od tri strijelca Bijelih u četiri pripremna susreta.

Moglo bi se razgovarati o stoperu Prpiću, lijevom beku Letaju, ali ne idemo previše u širinu, Biuk je ipak pokazao najviše u skromnom Hajduku. Uostalom, od Biuka se, za razliku od spomenutih konkurenata, najviše i očekuje.

U četiri utakmice Biuk je dvije odigrao na visokoj razini, a protiv Genta je bio solidan. S Clujom i HSV-om jedan od najraspoloženijih među Bijelima. Prevedeno u sliku na travnjaku, Biuka smo vidjeli kako prolazi svoje čuvare onim prepoznatljivim laganim korakom.

image
TOM DUBRAVEC/ CROPIX

U driblingu ostavlja suparnike, ali pritom je nedostajao zadnji udarac, onaj šut prema vratima kojim bi okrunio svoje bjegove po krilu. Imao je jednu asistenciju, za spretnog Ćubelića protiv HSV-a, no ipak se stekao dojam da je Biuk bitno drukčiji u odnosu na proljeće. Razigraniji, lagan u driblingu, lakoćom stvara višak...

Sezona brzo počinje, vidjet ćemo koliko će formu prenijeti u službene utakmice.

Linker
26. rujan 2022 02:15