JURE MISKOVIC Cropix
ČEKA GA DUGA PAUZA

Operiran Lovre Kalinić, evo kada bi se trebao vratiti na gol Hajduka u najoptimističnijem scenariju

Umjesto Kalinića na vrata je stao Karlo Sentić, a osim njega u konkurenciji i Danijel Subašić
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. studeni 2022. 15:01

Dok je reprezentacija Hrvatske igrala otvarajući susret SP-a u Kataru, Hajdukov kapetan Lovre Kalinić uspješno je operiran u klinici u belgijskom Antwerpenu i pred njim je sada nekoliko mjeseci duga rehabilitacija. Kalinić je prije nepuna četiri tjedna, za vrijeme prvenstvene utakmice s Lokomotivom u Zagrebu, zadobio težu ozljedu lijevog koljena, a operacijom u Belgiji obavljena je rekonstrukcija i sanacija zahtjevne i teške ozljede.

Ove sezone Kalinić je upisao devet nastupa u prvenstvu, te četiri u europskim kvalifikacijama za Bijele, ali po svemu sudeći aktualna je sezona za njega završena. U najboljem scenariju 32-godišnji Kalinić bi se na travnjak mogao vratiti u svibnju, ali za takve prognoze ipak treba pričekati razvoj rehabilitacijskog procesa.

Umjesto Kalinića na vrata je od kraja listopada stao Karlo Sentić, a osim njega u konkurenciji s prvom momčadi ostao je Danijel Subašić, te su Bijeli po potrebi za klupu uzimali i vratare iz juniorskog pogona, Buljana i Feysuka. Pripreme Hajduka za nastavak sezone počinju 5. prosinca, a Bijeli će 16. prosinca na Poljudu odigrati test-utakmicu sa Schalkeom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 04:50