PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
JUNAK JASAN

‘Pripadamo samom vrhu HNL-a, nitko nije bolji od nas! Hajduk zaslužuje biti tu gdje je, u borbi za titulu‘

Uvijek je čast biti kapetan, a pogotovo kada momčad ostavi sve na terenu – rekao je Lovre Kalinić
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 21. travanj 2022. 07:08

U zaostaloj utakmici 9. kola Prve HNL Hajduk je na Poljudu svladao Dinamo sa 1-0 (0-0). Strijelac jedinog gola bio je Nikola Kalinić u 63. minuti.

- Uvijek je lijepo kada Hajduk pobijedi, tako je i ovaj put. Znali smo da nas samo pobjeda drži u igri za prvo mjesto. Svi smo zaslužili ovo, bez obzira na to što sam ja zabio. Ali već u nedjelju je jako bitna utakmica. Ne dobijemo li tu, ova pobjeda nam neće značiti ništa. Imamo dosta kartoniranih i ozlijeđenih. Nadam se da će i igrači iz drugog plana biti na razini,.

Jurnuo je Hajduk u drugom dijelu po pobjedu. Prepoznala je to i publika.

- Znali smo da nam treba pobjeda. Krenuli smo po taj gol. Zasluženo smo slavili, bili smo dobri i opasni. Na kraju smo dali samo jedan gol, ali i 1:0 je dosta. Kvalitetni smo, pripadamo samom vrhu HNL-a, nitko nije bolji od nas! Hajduk zaslužuje biti tu gdje je, u borbi za titulu u prvenstvu i u finalu Kupa.

Atmosfera je, već poslovično, bila na razini derbija. Splitska publika nikada nije podbacila. Iz igre ga je ispratila ovacijama. - Kale, Kale, Kale – orilo se tribinama.

- Hajduk ima najjaču publiku u Hrvtaskoj. I danas su bili na nivou. Igrao sam u puno svjetskih derbija, ali pobjeda nad Dinamom na Poljudu se ne može usporediti ni sa čim. Rođen sam tu, igram za klub koji volim, tu sam od 10. godine. Ovaj gol i pobjeda mi puno znače. Možete biti ponosni na ovaj Hajduk, a mi moramo dalje nastaviti ovako – kazao je Kalinić.

U tri ovosezonska derbija s Dinamom kapetan Hajduka Lovre Kalinić nije primio pogodak.

- U dobru i u zlu čast mi je nositi Hajdukovu kapetansku traku. Prošao sam sito i rešeto u karijeri. Uvijek je čast biti kapetan, a pogotovo kada momčad ostavi sve što ima na terenu i pobjedi – rekao je Lovre Kalinić.

Hajduk je bio taj koji je tražio igru, pogodak, što se na koncu i dogodilo. Gol vrijedan tri boda.

- Imali smo dogovor da idemo na glavu od početka. Bilo je puno prekida. Sam produžetak od deset minuta u prvom poluvremenu najbolje govori koliko je utakmica bila rascjepkana. U drugom poluvremenu smo odlučili ući s gardom, odlučili smo da moramo dati taj gol. Igrali smo odlično do gola, a onda je podsvijest malo učinila svoje. Malo smo spustili linije. Dinamo je tada uveo još dva napadača. Dali su sve što su imali. Htio je i Dinamo riješiti odmah sve u ovoj utakmici, izbjeći borbu do kraja prvenstva, ali sretan sam i ponosan što smo pobijedili – rekao je Lovre.

Potom je prokomentirao pogodak Nikole Kalinića.

- Znam koliku je želju imao da dođe, da bude dio svega ovoga. Bog sve vidi i nagradi te u onom trenutku kada možda i najviše treba. Hvala mu na tome, cijeloj momčadi. Momci su izgarali, ubijali su se. Završili su sa slomljenim nosom, puno ozljeda... Taj duh ćemo držat do kraja. Idemo u borbu sve do kraja – najavio je Lovre Kalinić.

Već u nedjelju slijedi teško gostovanje kod Slaven Belupa, a bez kartoniranih Nikole Kalinića i Marka Livaje.

- Dosta je još utakmica do kraja. Svakoj moramo pristupiti isto. Igrači koji su do sada manje igrali će sada dobiti šansu. Ne bi bili igrači Hajduka da ne mogu iznijeti taj teret. Siguran sam da će Hajduk opet dati sve od sebe i pobijediti.

Atmosfera?

- Ovo što nam daju naši navijači, želimo sve na terenu potvrditi. Nekad i ne završi tako, ali nema nijednog igrača u ovoj momčadi koji nema hajdučko srce. Svi živimo svoj san i želimo ga živjeti do kraja. Jedino možemo obećati da ćemo davati maksimum u svakoj utakmici – rekao je kapetan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:07