JONATHAN MOSCROP/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Jonathan Moscrop/Zuma Press/Profimedia
UBRZO I NA TERENU

Rakitić već danas stiže na Poljud, evo koji će broj nositi i kada može zaigrati prvu utakmicu

Ako je suditi po dosadašnjim izjavama Gennara Gattusa, Raktićev debi u četvrtak ne čini se izglednim
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2024. 08:16

‘Bombom u ponoć‘ raketa je lansirana na Poljudu. Tako su otprilike Splićani potvrdili dolazak Ivana Rakitića i zaključili jedan od najzvučnijih transfera u povijesti HNL-a. Srebreni Vatreni u grad pod Marjanom stiže danas te će biti svečano predstavljen na konferenciji za medije čiji je početak zakazan u 19.30 sati u Bijelom salonu.

A može li Rakitić već za četiri dana debitirati za splitski klub? Može! Hajduk ima mogućnost dodavanja dvojice igrača na inicijalni popis za utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige s HB Torshavnom i to najmanje 24 sata prije utakmice, s tim da klub prvo mora potvrditi da igrač ima pravo nastupa u domaćem prvenstvu. Tako bi Rakitić, iako je posljednju utakmicu za Al Shabab odigrao još 27. svibnja, prve minute u bijelom dresu mogao upisati već u srazu s momčadi s Farskih otoka.

Ipak, ako je suditi po dosadašnjim izjavama Gennara Gattusa, to se, uzimajući u kontekst Rakitićevu fizičku spremu, za sada ne čini izglednim. Talijanski stručnjak jasno je dao do znanja da svim igračima pristupa jednako, da uopće ne gleda ‘imena‘, a bude li se vodio tim principima i u četvrtak, Rakitića će navijači na Poljudu vidjeti vjerojatno tek na predstavljanju prije utakmice. Realnija opcija za debi trenutno izgleda otvaranje HNL sezone, odnosno 4. kolovoza kada će Hajduk u prvom kolu ugostiti Slaven Belupo.

A kada se debi dogodi, bilo to u četvrtak ili nešto kasnije, 36-godišnji veznjak na leđima će nositi broj 11. Broj je to koji je Rakitić nosio tri sezone u svom prvom mandatu u Sevilli, a u Hajduku ga je uzeo jer ja taj broj bio slobodan. U reprezentaciji je do sada nosio broj 7, u Baselu 17, u Barceloni 4, dok je u Schalkeu i Sevilli, u drugom mandatu, nosio broj 10.

Linker
21. srpanj 2024 09:26