Velimir Zajec Zeko s navijačima DInama

 RONALD GORSIC Cropix
BIJELI I PLAVI BILI SU - MODRI

Prava istina o tučnjavi legendi Dinama i Hajduka? ‘Krvavi, s modricama ulazimo u svlačionicu...‘

Velimir Zajec evocirao je uspomene tijekom druženja s nekadašnjim suigračem Ivanom Bedijem
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 22. ožujak 2023. 09:01

Velimir Zajec u ponedjeljak je, zajedno s autorom Sanjinom Španovićem, u Bjelovaru predstavio knjigu "Zeko-biografija Velimira Zajeca". Uoči same promocije, legendarni nogometaš Dinama družio se sa svojim nekadašnjim suigračem Ivanom Bedijem, a tom su se prilikom prisjetili i tučnjave na Starom placu s kraja sedamdesetih godina.

"Drago mi je da sam sinoć sreo i svog nekadašnjeg suigrača u Dinamu, Ivana Bedija. Na kavici u Bjelovaru prije promocije biografije sjetili smo se i scene iz Splita i pošteno nasmijali. Vezano je za onu poznatu tučnjavu s igračima Hajduka. Na terenu smo ostali Pero Bručić, Bedi i ja. Bručić je istukel braću Vujović, Bedi Šurjaka, a ja nekog od igrača Hajduka. Dobro smo se peglali dok nas nisu rastavili", napisao je Zajec na svom Facebook profilu, pa dodao:

"Poslije toga, onak‘ krvavi i s modricama ulazimo u svlačionicu, a naši suigrači, svježe istuširani, nas gledaju. I vele Cico i Stinčić, smireno: ‘Dečki, pa kaj je bilo?‘ Naravno da smo kratko bili ljuti na njih jer su nas ostavili same da se šoramo, ali danas je dobro jer nas i ta anegdota nasmije".

Okršaj o kojem je Zajec govorio dogodio se 5. rujna 1979., nakon utakmice 10. kola Prve savezne lige između Hajduka i Dinama (1:1) u Splitu.

Linker
19. travanj 2024 05:28