JOSKO PONOS/CROPIX Cropix
PIŠE ROBERT ŠOLA

Što je sljedeće? Zar će Hajduk zbog povika ‘cigane, cigane‘ igrati na praznom Poljudu do kraja sezone?

Pravnici trebaju sjesti i prilagoditi pravilnike da budu nogometniji, prazne tribine nisu ničiji interes
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. prosinac 2021. 18:41

Hajdukovi navijači teško su primili odluku da će protiv Slaven Belupa Poljud zjapiti prazan. Disciplinski sudac kaže da se iskljuučivo držao napisanih naputaka, premda je i neutralnom promatraču teško shvatiti da se stadion zatvara zbog “nereda” kojih nije bilo.

Sudac Fran Jović koji je na toj utakmici kao bio izvrijeđan povicima “cigane, cigane” - zbog kojih će tribine morati biti prazne - Poljud je napustio sretan što je imao priliku suditi u tako sjajnoj atmosferi. “Odmah bih potpisao da do kraja života sudim u takvom ugođaju i pod takvim pritiskom”, pričao je privatno u jednom društvu. Nije mu ni palo na pamet osjećati se povrijeđen zbog bilo čega, pa ni povika upućenih izravno njemu.

Ni HNS-ov predsjednik Marijan Kustić nije skrivao oduševljenje s ozračjem kojem je uživo svjedočio na Poljudu. I mora stoga biti čudno da nakon takvog spektakla zatvaraš stadion. Možda bi pravnici trebali sjesti pa popričati malo o pravilnicima, prilagoditi ih da budu nogometniji, jer prazne tribine sigurno nisu ničiji interes. Posebno ako ih se prazni bez konkretnog povoda.

I svi se mi pitamo što je sljedeće na redu? Hoće li Hajduk zbog sljedećih povika “cigane, cigane” morati odigrati nove dvije utakmice bez gledatelja? Pa nakon toga i ostatak sezone?

Za to vrijeme Hajdukovi navijači traže način da nadoknade štetu. Na utakmici sa Slaven Belupom planirana je bila 111. proslava rođendana. Nije okrugli, ali 111 godina donosi tri iste brojke, što je veliki trenutak u povijesti svakog kluba. I trebalo bi ga proslaviti na pravi način, a to je na utakmici, na ispunjenim tribinama. Takva je proslava najprimjerenija i najradosnije za svaki klub u svijetu.

Hajdukovi navijači stoga već pripremaju novi plan. Proslavu bi održati 9. veljače (četiri dana prije rođendana), na utakmici juniorske Lige prvaka koja se na Poljudu igra protiv Atletico Madrida.

”Naši juniori 09.02.2022. na Poljudu igraju utakmicu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, molimo vas da pustite čim prije u prodaju ulaznice za tu utakmicu, da dostojanstveno možemo zajedno sa rasprodanim stadionom proslaviti Hajdukov 111 rođendan. Nema te zabrane koja nas može odvojiti od Hajduka!’’, stoji u objavi DPH-a Šibenik.

Društvo prijatelja Hajduka iz Šibenika pokrenulo je tu priču, a ideja je da se na tribinama skupi rekordan broj gledatelja na jednoj juniorskoj utakmici Lige prvaka. Aktualni rekord i juniorske zbio se na utakmici Krasnodara i Real Madrida 2018. Tu je utakmicu s tribina gledalo 32.510 gledatelja. Dakle, Poljud bi morao biti rasprodan. Sljedeća najgledanija utakmica zbila se 2016. na utakmici Astana - Benfica, kada je na tribinama bilo 17.000 gledatelja...

Vidjet ćemo hoće li inicijativa članova DPH Šibenik biti prihvaćena, ali svakako zvuči dobro

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. travanj 2024 13:12