PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
SLOVENAC U FOKUSU

Sudari Rijeke i Hajduka na Rujevici uvijek su dramatični, a jedan je okršaj dobio i ‘treće poluvrijeme‘

U studenome je Hajduk upisao i treću uzastopnu pobjedu na stadionu Rujevica
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. svibanj 2022. 13:15

Treću pobjedu zaredom Hajduk je na Rujevici upisao krajem studenoga prošle godine. Bijeli su s Tramezzanijem započeli niz u veljači 2021., u jednoj kalendarskoj godini po prvi put su upisali tri pobjede na gostovanju u Rijeci. Na ruku im je išao i raspored, jer igrala se i jedna zaostala utakmica. Od tri pobjede, dvije su bile iznimno dramatične. U veljači je Lovre Kalinić odnio dvoboj Solinjana, svom nekadašnjem sugrađaninu Franku Andrijaševiću obranio je kazneni udarac u zadnjoj minuti dvoboja za pobjedu 1:0. Devet mjeseci kasnije Hajduk je ponovno izvukao profit iz velike drame, u osmoj minuti sudačke nadoknade pogodio je Jan Mlakar.

Već smo odavno Slovenca titulirali “specijalistom za gostovanja”, jer svih sedam pogodaka u HNL-u ove sezone postigao je izvan Poljuda. Vjerojatno mu je zgoditak Rijeci i najdraži od svih, jer dobro je znano da je najteže ujedno i najslađe. Mlakar je pogodio nakon kornera Bijelih u trenutku kada se znalo da je u pitanju zadnji udarac na utakmici.

- Mlakar u 90+8 zaledio Rujevicu - bio je naslov u SN-u.

U gužvi se Slovenac najbolje snašao, donio Hajduku veliku pobjedu s kojom su se Bijeli vratili u šampionsku utrku. Četiri su boda zaostajali za Osijekom, tri za Rijekom, te jedan bod za Dinamom koji je uz to imao utakmicu manje (Istra).

Ali, nije utakmica ostala upamćena samo po bodovima, jedan je događaj s Rujevice imao i svoj nastavak. Ne samo medijski, jer priča je dobila i humanu komponentu. Sakupljač lopti, 11-godišnjak iz podmlatka Rijeke radovao se pogotku Livaje s bijele točke za 2:2. Takva gesta nije prošla nezamijećeno, otvorila se tema sa sto pitanja. Pojavili su se napisi o zabrani treniranja za mladog dječaka što je Rijeka promptno demantirala. Ali, da ne idemo u širinu priče, epilog je stigao dva tjedna nakon riječkog derbija. Igrač Rijeke, 11-godišnji Toni Vuković, preselio je početkom prosinca u podmladak Hajduka. Na Poljudu ga je dočekao njegov idol Marko Livaja koji mu je zaželio dobrodošlicu među Bijele. Tako je jadranski derbi dobio svoje neočekivano “treće poluvrijeme” koje će se pamtiti kao i bodovi koje su hajdukovci odnijeli s Rujevice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 13:21