Tonči Gabrić

 NIKšA STIPANIčEV/CROPIX
TUŽNA VIJEST

Preminuo je legendarni Tonči Gabrić

Obranama se ponajviše istaknuo tijekom nastupa Hajduka u Ligi prvaka kada je bio možda i najbolji igrač
Piše: SNObjavljeno: 28. listopad 2024. 12:23

Tužne vijesti pogodile su hrvatski nogomet, u 63. godini preminuo je Tonči Gabrić. Istinska legenda hrvatskog nogometa i jedan od najvećih igrača Hajduka u povijesti. Prema neslužbenim informacijama nogometni velikan je preminuo u snu.

Svoju veliku seniorsku karijeru započeo u Čeliku iz Zenice, da bi ju potom nastavio u Rijeci, grčkom PAOK-u, a svoje najveće dane doživio je u Hajduku. Za Majstora s mora nastupio u više od 100 utakmica, pritom dobivši nagradu ‘Hajdučko srce‘ za sezonu 96./97.

image
SRDJAN VRANCIC Cropix

Obranama se ponajviše istaknuo tijekom nastupa Hajduka u Ligi prvaka kada je bio možda i najbolji igrač te momčadi. Karijeru je završio 1999. godine, a na vratima Hajduka ga je potom naslijedio Stipe Pletikosa.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Za reprezentaciju Hrvatske je u sedam godina zabilježio tek devet nasstupa, a debitirao je 17. listopada u Zagrebu i prvoj i povijesnoj utakmici za Vatrene protiv reprezentacije SAD-a. Većinu vremena provedenog u reprezentaciji bio je u ulozi zamjene za Dražena Ladića, a treba istaknuti kako je bio i sudionik na Euru 1996. godine u Engleskoj.

Linker
28. listopad 2024 16:12