ANTE CIZMIC Cropix
POVRATAK HEROJA

VIDEO: Velika bakljada na Poljudu, pogledajte kako su razgaljeni navijači dočekali Hajdukove juniore

Spektakularan doček juniorima Hajduka na Poljudu priredili su brojni navijači ‘Bijelih‘
Piše: Slobodna Dalmacija, SN, Frane Vulas, Jurica RadićObjavljeno: 16. ožujak 2023. 16:01

Nekoliko tisuća navijača i simpatizera Hajduka dočekalo je igrače i stručni stožer trenera Marijana Budimira koji su izborili plasman u polufinale UEFA Lige mladih dramatičnom pobjedom nad Borussijom u Dortmundu (1:1 pa 9:8 boljim izvođenjem jedanaesteraca). Gorio je cijeli sjever od baklji i podrške juniorima. A stadionom se na kraju orilo.

- Ovo je Hajduk!

Nije smetalo navijačima ni što je radni dan, ni jaka bura koja je sve nosila, ni što su u pitanju ‘samo‘ juniori... Navijači su u velikom broju došli podržati mladu momčad koja ove sezone piše povijest kluba, mladiće koji su neočekivano postali junaci.

Oko 14 sati juniori su redovnom zrakoplovnom linijom iz Frankfurta sletjeli u zračnu luku u Resniku gdje su ih dočekali najbliži, rodbina i prijatelji te pokoji navijač. Ali ono pravo tek je uslijedilo na stadionu. Podsjetilo je sve na večer prije kada je pet tisuća navijača bodrilo juniore Hajduka na legendarnom Westfalenu.

Po dolasku juniora na tartan stazu Poljuda nešto iza 15.30 sati sjever je eksplodirao. Službeni spiker Vedran Očašić prozivao je jednog po jednog juniore koji su autori najvećeg klupskog uspjeha nekog hrvatskog kluba u ovom natjecanju, ali i autore najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa od samostalnosti u europskim kupovima ako računamo i na seniore. Zanimljivo, dogodilo se to 15. ožujka, baš na isti dan kada su seniori Hajduka prije 28 godina, 1995. igrali uzvrat četvrtfinala Lige prvaka s Ajaxom u Amsterdamu.

Pozdraviti su ih i čestitati došli prije svog treninga i prvotimci ‘bijelih‘ na čelu s najiskusnijima Markom Livajom, Lovrom Kalinićem i Filipom Krovinovićem koji su izrazili ponos i zadovoljstvo zbog velikog uspjeha svojih nasljednika. Okrenule su se uloge seniora i juniora, prvotimci dočekuju juniore.

Potom su juniori Hajduka na čelu sa stručnim stožerom otišli ispod sjeverne tribine te su tamo dugo, dugo pjevali i veselili se s navijačima. Radosti nije bilo kraja. A navijači su poručili kako će doći i na polufinale u Nyon.

Posebne ovacije dobio je voditelj Akademije.

- Primorac Boro! Primorac Boro! - orilo se sa sjevera. A opet su šjor Bori zasuzile oči. Ovaj put valjda ne od luka nego od dima baklji.

Potom je još i veće ovacije pobrao trener juniora, tvorac ovog čuda.

- Budimir Marijan! - skandirali su mu navijači, a on je prepun emocija u stilu Liverpoolovog Jürgena Kloppa stisnutom šakom mahao prema sjeveru kao slavni Nijemac prema Kopu.

- Samo jednu želju imam... - zajednički su pjevali navijači i igrači, a potom su se potonji skandiranjem ‘hvala Torcidi‘ zahvalili navijačima na podršci na svom ovosezonskom bajkovitom putu kroz UEFA Ligu mladih.

15:55 - Igrači i stručni stožer ulaze na teren. Torcida ih euforično pozdravlja.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

15:50 - Na Poljudu se okupilo oko 2000 navijača.

15:42 - Igrači su stigli na stadion, čeka se njihov izlazak na teren

15:30 - Na razglasu je objavljeno da je autobus ušao u Split

>>> Čestitkama se pridružio i Velež Mostar rodni grad Bore Primorca voditelj Akademije HNK Hajduk.

15:15 - Na Poljud je stigao i predsjednik kluba Lukša Jakobušić.

image
ANTE CIZMIC Cropix

>>> Marin Ljubičić, bivši igrač Hajduka koji trenutno igra u dresu austrijskog kluba LASK-a iz Linza, također se oglasio i čestitao juniorima na odličnom rezultatu.

Ljubičić je na svom Instagramu podijelio sliku konačnog rezultata i stavio dva srca.

14:55 - Hajdukovci kreću iz zračne luke autobusom prema Poljudu gdje bi trebali stići za pola sata.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

- Hvala na čestitkama i žao mi vas je što niste bili uživo jer je bilo jako, jako lijepo. Osjećali smo se kao da igramo na Poljudu. Bilo je puno ljudi koji su došli iz Splita i Njemačke. Tajna uspjeha? Rad, sistemski rad koji dolazi na naplatu - kazao je trener Marijan Budimir na dočeku u zračnoj luci.

14:35 - Pristižu igrači prve momčadi, kapetan Lovre Kalinić prvi je među brojnima.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

14:30 - Na poljudskom se semaforu pojavio rezultat jučerašnje utakmice.

image
ANTE CIZMIC Cropix

>>> Sve je brojnija publika na Poljudu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

image
ANTE CIZMIC Cropix

>>> Evo kako je na svojem Facebook profilu na prolaz juniora reagirala Torcida.

14:05 - Navijači počinju pristizati na sjevernu tribinu.

14:00 - Hajdukovi juniori sletjeli su u zračnu luku.

>>> Zrakoplov s igračima Hajduka u splitsku zračnu luku slijeće koju minutu iza 14 sati.

Nakon toga bit će prevezeni do Poljuda gdje će ih dočekati navijači na sjevernoj tribini.

>>> Podsjetimo, Hajdukovi juniori u Final-Four Lige prvaka mladih plasirali su se slavljem na Westfalenu gdje su svladali Borussiju Dortmund boljim izvođenjem jedanaesteraca. Nakon 90 minuta bilo je 1:1, a boljim raspucavanjem momčad Marijana Budimira pobijedila je 9:8.


Najava:

Igrači i stručni stožer juniorske momčadi Hajduka nešto prije 13 sati zrakoplovom iz Njemačke poletjeli su za Hrvatsku. Prije polaska na velikom uspjehu, eliminaciji Borussije Dortmund i plasmanu u polufinale UEFA Lige mladih, čestitao im je i kapetan zrakoplova Zoran Bucković. Nakon toga su ‘bijeli‘ dobili aplauz cijelog zrakoplova.

Zrakoplov koji leti na relaciji Frankfurt – Split očekuje se u zračnoj luci u Resniku oko 14 sati. Dolazak juniora Hajduka na stadion na Poljudu očekuje se oko 15 sati. Za navijače koji će ih dočekati i pozdraviti bit će od 14 sati otvorena sjeverna tribina stadiona.

Linker
29. ožujak 2024 22:49