DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
U LOVU NA BIVŠEG IGRAČA

Velika želja Dambrauskasa još je uvijek daleko od Hajduka! Prva ponuda je poslana, ali očito nije dovoljno

Na Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, a klub je navodno ljetos odbio inozemnu ponudu od 800.000
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2022. 15:45

Anthony Kalik (24) još je uvijek igrač Gorice s kojom ima ugovor do lipnja sljedeće godine. Istina je da je Hajduk danas poslao Gorici ponudu za otkup Kalikovog ugovora, ali ona nije impresionirala predsjednika Gorice Nenada Črnka.

- Hajduk je ponudu poslao, ali o njoj za sada ne želim razgovarati - kazao nam je kratko Črnko.

Gorica je Kalika dovela iz Hajduka prije dvije i pol godine ne plativši ga ni kune, ali uz klauzulu da Hajduku pripada 45 posto od njegovog eventualnog transfera. Dakle, proda li Gorica Kalika za milijun eura, Hajduku bi pripalo 450.000. Kalik na Transfermarktu vrijedi dva milijuna eura, a Gorica je navodno ljetos odbila inozemnu ponudu od 800.000. Ili ako odbijemo Hajdukovih 45 posto - točno 440.000 eura koliko bi joj ostalo.

Hajduk zna da Kalik ulazi u zadnju godinu ugovora pa vjerojatno računa na dobar "sconto", ali Črnko ga sigurno neće pustiti za "sitniš". Pretpostavka je da bi mogao tražiti barem 500.000 eura, a nismo sigurni da je Hajduk spreman toliko platiti. Stoga je u ovom trenutku Kalik još uvijek dosta daleko od povratka na Poljud.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Drugo je pitanje isplatili se Hajduku ponuditi makar tih 500.000 za Kalika. Njemu su 24 godine i po igrama koje pruža realno vrijedi tog novca. Igrač je fantastične energije, dobrog udarca, te izrazito pozitivnog karaktera. Čudno je kako to na Poljudu nisu već ranije uspjeli prepoznati, ali to je već prošlost s kojom aktualna garnitura na Poljudu nema baš nikakve veze.

Vrati li se u Hajduk, Kaliku bi to bio već četvrti pokušaj na Poljudu. Prvi je put došao iz Australije još 2016., kao talentirani junior. Na proljeće je već odigrao 11 utakmica, od kojih devet kao starter. Damir Burić nije imao straha gurati klince, pa je tako i njemu dao veliko povjerenje na poziciji zadnjeg veznog.

Međutim, na ljeto je Hajduk u Ivanu Kosu dobio novog predsjednika koji je smijenio Burića i doveo slovenskog stručnjaka Marijana Pušnika. Kalik kod njega nije dobio ni minute pa se vratio na posudbu u Australiju. Novu šansu dočekao je tek u ožujku 2019., a u međuvremenu se kalio u Rudešu. Posljednju od ukupno 32 utakmica za Hajduk odigrao je u srpnju 2019. Ponovno ga je s klupe vodio Damir Burić, koji se po drugi put našao u Hajduku. No, Kalik ga tada nije impresionirao.

U Gorici je u 67 utakmica zabio 11 golova uz devet asistencija, te već neko vrijeme slovi za jednog od boljih veznjaka u HNL-u...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 06:01