Mauro Perković

 Joško Ponoš/Cropix
‘NEREALNA POTRAŽIVANJA‘

Neočekivani preokret: Dinamo i Istra 1961 sve dogovorili oko Perkovića, njegov menadžer stopirao transfer!

U Dinamu su iskazali veliko nezadovoljstvo zbog iznosa koji traži Perkovićev agent Stipe Lapić
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 15. veljača 2023. 14:43

Mauro Perković na kraju je ipak ostao igrač Istre 1961. Mladi reprezentativac Zeleno-žutih na zadnji dan prijelaznog roka nije potpisao za Dinamo, s kojim je već sve dogovorio oko transfera u Maksimir. Isto tako, sve su se još u utorak dogovorili Istra 1961 i Dinamo, pa se logično očekivalo da će u srijedu biti objavljena vijest o tom poslu.

Istra je s Modrima dogovorila oko dva milijuna eura odštete (uz bonuse), a igrač je utvrdio svoje uvjete za petogodišnji ugovor te je iskazao zadovoljstvo i tom stranom transfera u veliki klub.

No kako se obično kaže, u pregovaranjima i transferima, i kad se čini da je sve dogovoreno i čeka se potpis, ništa nije gotovo upravo dok se ne potpiše. Iako su sve tri strane u ovom poslu, Istra 1961, Dinamo i Perković sve usuglasili, problem je stvorio agent igrača Stipe Lapić.

Rizičan potez za igrača

Kako nam kažu u Istri 1961, njegova potraživanja po pitanju posredničke naknade su nerealna, a navodno su i u Dinamu iskazali veliko nezadovoljstvo u kontekstu potraživanja Perkovićeva agenta. Dodaju, između ostalog, da oni nemaju nikakav ugovor s tim agentom, te da su se klubovi međusobno dogovorili bez ikakvog posredništva. No logično je, a i uzus da se postotak agentu igrača isplati, bez obzira na ugovor, iako se uvijek razlikuju visina tih postotaka između dviju strana.

Na kraju se dogodilo da je zbog potraživanja agenta propao cijeli posao.

Izvan kruga kandidata za Osijek

U međuvremenu Gonzalo Garcia priprema svoju momčad za sljedeći veliki izazov. U subotu na Drosinu stiže Osijek i u toj teškoj utakmici trener Puljana morat će pronaći dva nova rješenja za obrambenu liniju. Naime, Hujber ima tri žuta kartona, a Perković je izvan kruga kandidata, jer ili će u Dinamo, ili u suprotnom epilogu teško bi bio odmah fokusiran na igru i prevladavanje razočaranja.

Obrana je inače bila forte Istre u ovoj sezoni, primila je osim Dinama (koji ima gol manje) najmanje pogodaka u ligi. No, dojam je da Zeleno-žuti imaju određene rezerve u napadu, što se vidjelo u Maksimiru, a dalo se primijetiti u prijateljskoj utakmici odigranoj u utorak u Balama. Istra je doduše igrala protiv 12-plasiranog ukrajinskog prvoligaša FC Ruh Lviv s kombiniranom postavom (uglavnom igrači koji su manje igrali u prvenstvu te neki juniori) te su poraženi 1:3.

Jedini pogodak Istre djelo je Matea Lisice. Izostankom onih koji su igrali protiv Dinama teško je bilo nazrijeti kakve ideje za subotnju postavu ima Garcia, ali još je tri treninga "vremena" da se to pripremi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 02:55