Dario Bel

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
REAKCIJA IZ PULE

‘Bel očito pomaže Dinamu, ali neću ga ‘cipelariti‘. Već je na konopcima, dogodilo mu se ono najgore‘

‘Ovakvo suđenje baca mrlju i na pokušaje HNS-a‘, kaže sportski direktor Bjelanović
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 20. listopad 2024. 12:45

Jutro poslije ogorčenje se pretvaralo u ogromno razočaranje. Istra 1961 je junački zaustavila favorizirani (u svakom smislu) Dinamo, ali opor okus neravnopravnog tretmana kod suca je prevladavajući...Sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović je u ime kluba ovlašten za komentar.

- Nije apsolutno cilj dodatno "cipelariti" Bela, ionako je na konopcima u ringu samim time što je uspio napraviti konsenzus svih ljubitelja nogometa i navijača u Hrvatskoj, a što je veliki pothvat u Hrvatskoj. Za sudački ego to je najgore od svega. Dario Bel mi je djelovao jedan od kvalitetnijih sudaca u ligi, vjerodostojniji od drugih. No, već nakon prvog dijela se vidjelo da greške koje radi vode u gubitak kontrole utakmice te da idu u smjeru da sa lošom namjerom pomogne Dinamu. Izgubio je svaki kredibilitet načinom na koji je vodio prvo poluvrijeme - kazao je Bjelanović i nastavio:

- Sretan sam kad vidim mlađe suce poput Kolarića, Ercega, Dadića, Terzića jer mislim da su kvalitetni i neopterećeni prošlim vremenima. Što se desilo Belu da tako očito pokušava pomoći Dinamu, ne znam. Znam da današnja uprava Dinama se apsolutno želi distancirati od "prošlih " vremena i imaju gospodskije načine ponašanja i rada, tako da si ne bismo nikad dopustili praviti ikakav pritisak na sudačku organizaciju. Možda se u Belu koji je malo stariji sudac aktivirao mehanizam iz donedavnih vremena, kad se znalo kako i na koji način pomoći potrebnom u nevolji. Mislim da je Dinamo jučer zahvaljujući našoj dobroj igri itekako bio u nevolji.

image

Dario Bel

GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix

Bjelanović je naveo kako olako prelaženje preko ovakvih "predstava" i stvaranja alibija sucu, samo vodi u nove probleme.

- Jučer nije bio u pitanju jedna greška ili previd, koji se uvijek može desiti, nego je problem kriterij vođenja utakmice počevši od dodjeljivanja javnih opomena i prekršaja koji je svima pokazao u kojem smjeru želi da ide utakmica. Nakon utakmice nekoliko talijanskih skauta su se složili da se ovako tendenciozno nije u Italiji sudilo ni u vrijeme Moggija.

Kao završni stav?

- Uvijek nastojim razumjeti i pokušavam opravdati svačije ponašanje, ali ovakvo suđenje baca mrlju i na pokušaje HNS-a da s novim sudačkim povjerenikom vrate povjerenje u sudačku organizaciju. Jer ovo jučer nije bila greška nego vidljiva svjesna namjera da se pomogne jednom klubu na štetu drugog. Takvi pristupi su velika šteta za SHNL i kvalitetu nogometa. Naposljetku, izborniku Zlatku Daliću treba da su mu reprezentativci natjecateljski pred što većim izazovom, a ne da im suci pomažu da im bude što lakše.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. listopad 2024 12:57