Ante Čačić vjeruje da Istra neće iznenaditi Dinamo

 DAMIR KRAJAC Cropix
MODRI ČEKAJU ISTRU

Sprema se debi velikog Dinamovog pojačanja, Čačić najavio: ‘Ovoga puta neće se dogoditi nikakvo iznenađenje‘

Dinamovi su nogometaši u petak domaćini Istri 1961, a taj susret je na rasporedu u 21 sat
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. srpanj 2022. 16:15

Ovoljetno pojačanje Plavih, 22-godišnji srednji branič Boško Šutalo, u petak će se predstaviti zagrebačkim navijačima, zaigrat će u okršaju 3. kola HNL-a protiv Istre 1961 (Maksimir, 21 sat). Iako trener Ante Čačić dvoji hoće li Šutalo početi, ili će minutažu dobiti ulaskom s klupe, vjerojatnije je da će biti u startnoj postavi, u kojoj će opet biti i ubojiti strijelac Josip Drmić.

Čačić će, dakako, rotirati sastav u odnosu na momčad koja je igrala u Skoplju, pred Plavima je u utorak novi europski izazov, gostuju u Razgradu kod bugarskog prvaka Ludogoreca (19.45 sati). I jasno je da u razmišljanju o sastavu kojeg će sučeliti Puljanima u petak, Čačić mora misliti i na europski dvoboj sljedećeg tjedna, stoga će odmarati neke nogometaše koji su iznijeli teret skopskoga okršaja (Ristovski, Perić, Ljubičić, Ademi, Ivanušec, Petković...).

U Skoplju je udarac u koljeno već na početku utakmice dobio Špikić, pa neće biti među kandidatima za nastup, kao ni od ranije ozlijeđeni Josip Šutalo, Theophile i Bulat. Oporavio se od lakše ozljede i Dilaver, ovaj bi, već pomalo zaboravljeni, srednji branič mogao dobiti priliku tijekom utakmice s Istrom. Zanimljivo je da je Dilaver svoj jedini prvenstveni pogodak u Dinamovu dresu postigao upravo u dvoboju protiv Istre, u ožujku 2020. godine, kad su Plavi na Maksimiru pobijedili 2:0! Dilaver je zabio udarcem glavom za 1:0 vodstvo u 2. minuti...

"Ušli smo u turbo-ritam natjecanja, utakmica s Puljanima bit će nam treća u samo sedam dana, od subote do petka. Stoga je jasno da će biti promjena u sastavu u odnosu na skopski dvoboj sa Škupijem. Možda smo malo tjelesno iscrpljeni, ali najvažnije je da smo u odličnom emotivnom raspoloženju, jer smo ostvarili onaj temeljni cilj, osigurali smo još jednu europsku jesen. Probili smo tu psihološku barijeru i sad se neprijeporno znatno lakše gleda prema naprijed", rekao je Dinamov trener Ante Čačić i potom nastavio:.

"Pred nama je još jedna zahtjevna utakmica, vraćamo se domaćem natjecanju koje nam je uvijek primarno i želimo zadržati čelnu poziciju na ljestvici. Uvijek nas zanimaju samo sva tri boda, dolazi nam Istra koja ima bolju igru nego što su to pokazali rezultati u prva dva kola. Svjesni smo, dakle, da će Puljani učiniti sve kako bi nas iznenadili i upisali bod(ove), sjetimo se da su lani odnijeli bod iz Maksimira odigravši 1:1. No, vjerujem da se ovaj put neće dogoditi nikakvo iznenađenje, te da ćemo ozbiljnom i dobrom igrom razveseliti naše navijače. Bude li tako, bit će nam to ujedno i dobra priprema za utakmicu u utorak u Razgradu s Ludogorcem", kaže Čačić.

Dodajmo da Istra 1961 još nikad nije pobijedila na Maksimiru! U 29 odigranih međusobnih utakmica, naime, Plavi su 25 puta slavili, dok su četiri utakmice okončane neodlučenim rezultatom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:27