GORAN SEBELIC Cropix
NEDOSLJEDNO IZDANJE

Što se točno dogodilo u Puli? Sudac Pejin tvrdio da ga je pomoćni trener gurnuo, a onda promijenio iskaz

U izjavi tog slučaja Pejin je delegatu iznio da ga je Zabala rukom odgurnuo u predjelu vrata
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 18. srpanj 2022. 19:23

Zagužvalo se na kraju utakmice oko suca Tihomira Pejina. Već više godina česte su napetosti Istre 1961 i suca iz Donjeg Miholjca, ali sudačke čelnike to ne dira, kao u slučaju nekih drugih klubova. Pejin zna dobro odsuditi, ali zna iskazati dosljedne nedosljednosti. U ovoj utakmici nije imao pomoć VAR-a, možda otuda neke problematične odluke (recimo vrlo očito ruka Livaje u šesnaestercu Istre, kad je sudac pokazivao na rame...) i nesigurnosti.

No, reći da je utjecao na ishod utakmice to je netočno. Na kraju se vratar Majkić išao žaliti sucu za akciju kod drugog gola i to je učinio vrlo glasno, kao što je to uradio i prije kornera za pogodak Livaje. Tada nije dobio žuti, na kraju utakmice jest. Onda je došlo do verbalnog sukoba sa trenerom za rehabilitaciju Istre, Borjom Zabalom.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Što ima on tamo uopće prigovarati i unositi se u lice sucu, valjda zna samo Zabala. Za to bi ga klub trebao disciplinirati. No, prava satira je što se kasnije događalo. Zabala je nakon crvenog kartona valjda nešto opet dobacio ružno prema Pejinu na ulazu prema svlačionicama, pa je sudac, kako navode svjedoci, ljutito jurnuo i bacio loptu prema njemu!?

U izjavi tog slučaja Pejin je delegatu iznio da ga je Zabala rukom odgurnuo u predjelu vrata, što je delegat upisao zapisnik. No, onda je Goran Roce ispred Istre naveo da to nije točno, a da video snimka (prostor ispred svlačionica je pod kamerama) potvrđuje da kontakta nije bilo. Štoviše, vidi se da sudac juri trenera...!? Pejin je tada promijenio iskaz na čuđenje delegata...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:31