Istra 1961
VATRENO KRŠTENJE

Tjedan iz snova: Sa samo 16 godina potpisao profesionalni ugovor i odmah igra protiv Hajduka na Poljudu!

Nastavlja se promocija mladih igrača iz omladinskog pogona Istra 1961
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 13. svibanj 2022. 15:19

U subotu Puljani gostuju na Poljudu, te su sve misli trenera Garcije i igrača okrenute utakmici s Hajdukom. Svjesni su Zeleno-žuti da ih očekuje iznimno zahtjevna utakmica, kako zbog imperativa domaćina, tako i njihove velike kvalitete. No, dojam je da se svi raduju utakmici koja za njih nema rezultatski teret, a igrat će se u odličnom ambijentu s mnoštvom gledatelja. Doduše, moraju biti oprezni Puljani da ne bi doživjeli neki debakl...

Tražen mladić

Ono što je, međutim, dobro u ovoj Istri 1961, to je svakako promocija mladih igrača. Iako rezultati ne uspijevaju pobuditi raspoloženje u navijačkom okruženju, obzirom da su Puljani pretplaćeni na devetu poziciju, ostaje snažna utjeha da u toj natjecateljskoj muci Istra 1961 promovira igrače iz omladinske škole. Lisica i Perković su se već utaborili u prvoj postavi, uspon je najavio i Rovis, a šansu postupno grabe Maurić, Vujnović, Tomić.

Među onima koji ubrzano napreduju očito je i Marin Žgomba. Radi se o šesnaestogodišnjaku rođenom 2005. godine, dakle, još kadetu, a koji će 30. svibnja navršiti 17 godina. Žgomba je priključen prošlog tjedna radu prve momčadi i gotovo je sigurno da će mu Gonzalo Garcia pružiti priliku u iduće dvije utakmice, s Hajdukom i Slaven Belupom.

Žgomba je igrač koji je fizički snažan, ali je tehnički dobar, zato može igrati u ofenzivnom dijelu momčadi, ali je zanimljiv i kao dio srednjeg reda. On je već imao potpisan stipendijski ugovor koji je isticao, a da je nadaren dalo se razumjeti ne samo iz reprezentativnih poziva, nego i iz interesa drugih klubova.

Upravo je zato dobro da je Istra 1961 brzo reagirala i Žgombi ponudila profesionalni ugovor. Mladi igrač potpisao je u četvrtak tu obvezu i nastavit će se razvijati kao igrač na Drosini. Koliko god, dakle, sterilno djelovali u prvoj momčadi, Istra 1961 je s omladinskom školom napravila važan iskorak. Nakon odlaska Danijela Jumića, posao šefa omladinske škole preuzeo je iskusni Vito Butorac, s kojim klub s Drosine nastavlja promociju mladih igrača iz Pule, ali i regije...

Povratak Matića

Za utakmicu u Splitu vjerojatno će konkurirati Hassane Bande, kojeg valjda malo manje boli prst, a pretpostavljamo da je smirio ljutnju što nije igrao u Osijeku. Neće biti kartoniranog Miškovića, ozlijeđenih Marina i Navarra, dok je (opet) cijeli tjedan Perera radio sa strane.

U rad se vratio i stoper Matić, ali on i dalje vježba po posebnom programu, pa će njegov nastup u petom kolu ostati završni za ovu sezonu.

Abdallahi Mahmoud dobio je poziv izbornika Mauritanije za kvalifikacije za Kup Afrike 2023. Igrat će protiv Sudana i Gabona, ali te su utakmice 4. i 8. lipnja, pa nema rizika da se ne vrati, s obzirom da HNL završava 21. svibnja. Šteta je da je Abdallahi podigao razinu forme tek pri kraju sezone...

Linker
13. svibanj 2022 15:19