Ante Erceg (u sredini)

 TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
TRAŽE SE POJAČANJA

Veliki povratak: U HNL se vraća nekadašnje ‘hajdučko srce‘? Stiže i bivši BiH-reprezentativac...

Već u petak na rasporedu je utakmica s Dinamom, a u Istri čine sve da se kvalitetno osnaže.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. srpanj 2022. 11:00

Nakon velikog stresa uslijed poraza od Varaždina, u Istri 1961 su krenuli u novi tjedan s punim aktivnostima. Vremena za kukanje nema, štoviše, nužna je žurna reakcija kluba, trenera i igrača. U Upravi rade na dvije strategije, onu o izlasku igrača koji nisu u prvom planu, te drugu o angažiranju kvalitetnijih igrača za pojačanje rostera, tako i šansi za ostanak u prvoligaškom društvu. Istra već u petak igra s Dinamom u Maksimiru (21 sat), pa će trener Gonzalo Garcia provjeriti stanje momčadi u trening utakmici u Poreču. Tamo će, na igralištu Zelene lagune, Zeleno-žuti odigrati protiv novog drugoligaša (jedinstvena treća) Jadrana. Garcia će moći na djelu vidjeti novo pridošle Bakrara i Kadušića, a važan će to test biti i za Marka Šimića koji nekoliko dana trenira s Puljanima. Po onome što prikazuje na treningu djeluje kao da bi dobro došao za fizičko jačanje zeleno-žutog napada, jer je agresivan i moćan. Tehnički je dobar, a treba vidjeti kako bi se snašao u ritmovima HNL-a nakon dugo vremena igranja u Aziji...

U utorak bi se trebao pojaviti Facundo Caseres koji će nastaviti svoju priču s Istrom, nadamo se u kvalitativnom tonu kao što je pokazivao u crescendu forme drugog dijela prošle sezone. Zambijski reprezentativac Prince Mumba bi svaki tren trebao dobiti ulaznu vizu i potom odmah letjeti prema Hrvatskoj. S njime je kažu u klubu sve dogovoreno. Nova imena u optjecaju su dva iskusna igrača. Prvi je Ante Erceg, donedavni napadač Osijeka, koji je vrlo kratko ovog ljeta bio u Debrecenu i odmah raskinuo ugovor.

image

Ante Erceg

VOJKO BASIC CROPIX Cropix

Sada je slobodan i trebao bi stići u utorak u Pulu na pregovore. Erceg, koji je igrao izvrsno u Hajduku, a u Osijeku nije imao baš velike sreće ni u formi, a ni sa zdravljem (ozljeda križnog ligamenta), mogao bi biti rješenje mnogih problema u realizaciji Zeleno-žutih. Ako dođe. Isto vrijedi i za braniča Ervina Zukanovića (188 cm), igrača koji ima 38 nastupa za BiH i impozantnu karijeru u Serie A (Genoa, Roma, Atalanta, Sampdoria, Chievo, SPAL), Belgiji i Turskoj. Igrač je u dvojbi, sigurno bi mu trebalo 2-3 tjedna da se pripremi, ali valjda je u njemu još motiva da svojom kvalitetom i iskustvo pomogne Istri.

image

Ervin Zukanović

MARCO BERTORELLO Afp

Uz još neke igrače koji su u kontaktu s Istrom (kao Juwara, ali ako ne dođe Erceg), pa u očekivanom skorašnjem povratku Lisice i Rovisa, roster bi bio osnažen s osam novih igrača koji nisu do sada bili u kadru (Hajduk, Varaždin).

Za sada je osnažen stručni stožer, u koji je priključen Albert Serran, 38-godišnji Španjolac koji je nakon duge karijere krenuo u trenerske vode. Igrao je s Gonzalom Garcijom u ciparskim klubovima i trener ga vidi kao kvalitetno rješenje pogotovo za uvježbavanje defenzivnog dijela, a u kojem je igrao Serran.

U tijeku ponedjeljka tražilo se rješenje za operativni zahvat Slavka Blagojevića, a koji će se, po svemu sudeći, obaviti u Zagrebu kod dr. Saše Jankovića.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 17:57