GORAN MEHKEK Cropix
TO SE ČEKALO SA STREPNJOM

FOTO/VIDEO: Veliki povratak u Zagreb: Evo kako su Bad Blue Boysi i raspjevani Maksimir dočekali Nenada Bjelicu

Postavljalo se pitanje kako će navijači dočekati Bjelicu nakon svih onih raznih komentara na društvenim mrežama
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. rujan 2024. 20:08

Kad je službeni spiker prije početka utakmice, nakon najave sastava Dinama kazao: ‘s posebnim zadovoljstvom predstavljamo Nenada Bjelicu koji je po drugi put na klupi Dinama‘, s tribina sjeverne i zapadne začuo se pljesak.

BJELIČIN POVRATAK NA MAKSIMIR POGLEDAJTE OVDJE

Dakle, čovjek koji je u prvom mandatu bio autor odličnih rezultata i koji je nakon 49 godina uspio zg-klub plasirati u europsko proljeće na Maksimiru je dočekan pljeskom.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Postavljalo se pitanje kako će navijači dočekati Bjelicu nakon svih onih raznih komentara na društvenim mrežama, ali sa subotnjim dočekom starog/novog trenera moglo se doći do zaključka da su ga negativno komentirali uglavnom navijači drugih klubova, a ne poklonici Modrih. Jer maksimirska stadionska slika bila je jasna; dobro nam došao Nenade‘...

Kad je Bjelica izašao iz svlačionica ispod južne tribine i uputio se prema klupi, opet se začuo pljesak sa zapada iako je glazba sa zvučnika bila iznimno glasna. Novi šef struke je također pljeskom pozdravio zapadnu tribinu.

Stoperski par Bernauer - Torrente, Hoxha u sastavu, Pjaca na klupi

Inače, u svom pobjedničkom debiju na Dinamovoj klupi (5:1), Nenad Bjelica napravio je nekoliko promjena u sastavu u odnosu na dvoboj u Koprivnici. Na neke je promjene bio primoran zbog ozljeda, pa je tako prvi put nastupio tandem srednjih braniča Bernauer – Torrente, budući da su Theophile i Mmaee ozlijeđeni. Ristovski je bio na desnom, a Pierre-Gabriel na lijevom obrambenom boku.

Na poziciji zadnjeg veznog, uz Josipa Mišića, zaigrao je kapetan Arijan Ademi, dok je na klupi ostao Petar Sučić, koji je zbog viroze propustio dvoboje protiv Bayerna i Slavena Belupa. Bjelica je momčad Plavih poslao na teren u svom omiljenom 4-2-3-1 sustavu, koji se u napadačkim akcijama zagrebačke momčadi lako pretvarao u 4-1-4-1, jer se jedan od tih zadnjih veznih, Ademi ili Mišić, priključivao napadu.

Na desnom je napadačkom boku bio Cordoba, a na lijevom Hoxha, koji je dobio prednost ispred Pjace. Petković je bio u vrhu napada, iza njega igrao je Baturina.

I trener Lokosa, Silvijo Čabraja, malo je "promiješao" posljednji obrambeni red svoje momčadi. Na desnom je defenzivnom boku bio Mody Boune, a stoperski su par tvorili Karačić, koji je dosad igrao na desnom boku, te Kolinger, a Leovac je bio zadužen za lijevu stranu obrane gostiju. Umjesto "požutjelog" zadnjeg veznog Smakaja, u sastavu je bio Bošković, koji je s Fetaijem i Mudražijom "ordinirao" na sredini travnjaka. Nominalno je na desnom napadačkom boku bio veznjak Vrbančić, no imao je potpunu slobodu u igri i nerijetko je ulazio u sredinu. Lokomotivine napadačke oštrice bili su Goričan i Čop.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 22:08