Mislav Oršić i Lukas Kačavenda

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
ČEKA GA OPERACIJA

‘Kačavendi nije bilo lako, teško je kad čujete tako ružnu vijest. Evo što mi je rekao nakon nekoliko minuta...‘

‘Već ovoga ljeta trebao je ostvariti veliki transfer, ali sad od svega toga nema ništa‘
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 12. srpanj 2022. 20:41

Povratak s priprema u Nizozemskoj donio je šok na Kajzericu. Lokomotiva je, naime, ostala bez teže ozlijeđenog 19-godišnjaka Lukasa Kačavende, jednog od najboljih mladih hrvatskih nogometaša. Na treningu u Nizozemskoj, podsjetimo, Kačavendi su nastradali prednji križni ligamenti desnoga koljena i ta strašna ozljeda, jedna od najtežih u sportu uopće, udaljit će ga s travnjaka oko pola godine.

- Nikome nije bilo svejedno kad smo doznali rezultate liječničkih pregleda. Kačavenda je već ovoga ljeta trebao ostvariti veliki transfer i nastaviti karijeru u bogatijem i većem klubu, u jačoj ligi od naše, ali sad od svega toga nema ništa. Svi ćemo sad stati uz Lukasa, ima našu maksimalnu potporu kako bi se vratio na teren zdrav i spreman – kaže trener Lokosa, Silvijo Čabraja, i dodaje:

- Najvažnije da svi budemo strpljivi, počevši od Lukasa. Idealno bi, naime, bilo da se uključi u zimske pripreme, neće biti nikakvog užurbanog povratka. Sve treba kvalitetno zacijeliti, vrijeme mora napraviti svoje. Zaboravimo oporavak "preko noći", kad bi se žurilo, moglo bi se samo loše napraviti mladom igraču, koji mora sasvim zaliječiti ozljedu kako bi normalno nastavio igrati nogomet.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Kako je Lukas primio vijest o teškoj ozljedi?

- Nije mu bilo lako, svakom je igraču teško kad čuje tako ružnu vijest. Ali, Lukas je mentalno jak i odmah mi je, nakon nekoliko minuta, rekao "Šefe, vraćam se za šest mjeseci"!

Kad će i gdje Kačavenda biti operiran?

- Najvjerojatnije će operativni zahvat biti u Zagrebu, u dolazeća dva tjedna. Treba, naime, najprije pričekati da se smiri upalni proces.

Sezonu otvarate u petak protiv Dinama u Maksimiru, ova Kačavendina ozljeda težak je udarac za vašu momčad uoči novoga prvenstva?

- Naravno. Izgubili smo standardnog igrača, nositelja igre, koji je stvarao razliku na travnjaku. No, znate kak‘ se veli, "koga nema, bez njega se mora", pa ćemo pokušati i bez Lukasa stvoriti korektnu i dobru momčad. Bit će to znatno teže bez njega, u svakom će nam pogledu nedostajati, ali moramo ići dalje – kaže Čabraja, koji je svojedobno rekao kako mu je "sastavljati momčad bez Kačavende, kao da mu netko odreže desnu ruku"...

I na klupskoj je razini ovo težak trenutak. Očekivao se, naime, Kačavendin transfer koji bi napunio blagajnu, klub živi od prodaje svojih igrača...

- Moj dio rada nisu klupske financije, ali jasno je da se očekivao novac od tog transfera. Lokomotiva proizvodi mlade igrače, afirmira ih i prodaje, pa živi od tih odšteta.

image

Silvijo Čabraja

RONALD GORSIC Cropix

Prave zamjene za Kačavendu, dakako, nema, no hoćete li svojevrsnu alternativu tražiti u svojim redovima, ili u dovođenju nekog igrača?

- Ne, ne razmišlja se o dovođenju igrača sa strane za tu poziciju. Imamo za to mjesto Vasilja i Stojkovića, kao i Groznicu, kojeg smo vratili s posudbe iz Jaruna. Pokušat ćemo sa svojim igračima zatvoriti Kačavendin izostanak – govori Čabraja.

Spomenimo da za utakmicu protiv Dinama Čabraja neće moći računati na "požutjelog" Vasilja, kao ni na oporavljenike Cipetića i De Haasa, upitan je i Stojkovićev nastup. Cipetić bi se trebao vratiti za desetak dana, a De Haas, kojeg sad muče lakše ozljede nakon duže stanke zbog loma noge, krajem srpnja...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 13:46