Jan Mlakar

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
SPECIJALAC ZA LOKOSE

Slovenac jedini uspio zabiti više od Marka Livaje!? Napravio je preokret, zabijao poput Pippa Inzaghija...

Poljudski ofenzivni nogometaš Jan Mlakar nedvojbeno je penicilin za Lokomotivu
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2022. 11:00

Pred dolazak Lokomotive jedan igrač ulazi u fokus zanimanja. Kako i ne bi, kada je Lokomotivi postigao više pogodaka nego Livaja!? Jedini slučaj ove sezone! Nijedan igrač Hajduka osim Jana Mlakara nije postigao više pogodaka od Livaje pojedinačnom suparniku u HNL-u.

Četiri zgoditka u tri prvenstvene utakmice kontra Lokosa zabilježio je Mlakar, dok Livaja ima dva zgoditka u tim dvobojima. Uz to je Mlakar upisao i asistenciju u splitskoj pobjedi od 1:0. Jasno, asistirao je Livaji, ali i to dodavanje još više pojačava dojam priče s naslovom “Mlakar, penicilin za Lokose”.

Četiri pogotka potpisao je u dva prvenstvena susreta. Da je u pitanju Lewandowski, bio bi to dvostruki doppel-pack. Ali, nije Lewa, u pitanju je Mlakar, slovenski centarfor kojeg je Brighton prošlog ljeta prepustio Hajduku. Odšteta nikad nije objavljena, ali vremenom je taj detalj postao nebitan. Jer, Hajduk je već ove zima imao prigodu zaraditi milijune. Talijanski B ligaš Pisa nudila je Hajduku dva milijuna eura za Mlakara, ali prema riječima njegova menadžera Splićani su vrijednost svog napadača procijenili na četiri milijuna eura. Međutim, milijuni su trenutno u drugom planu, važnije je kako se Mlakar snašao u Hajduku. U HNL-u ima 21 nastup, 12 puta je bio starter i na kraju svega bilježi sedam pogodaka, uz dvije asistencije za 1.134 prvenstvene minute.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Počeo je odlično, Lokomotiva je bila premijera iz snova za Mlakara. Stigla je u pravi trenutak jer nakon priprema pojavila su se pitanja “može li Slovenac biti golgeter za Hajduk?”. U Kranjčevićevoj je prošlog ljeta potvrdio da zna i može. Oba pogotka došla su kroz slične akcije. Lovrencsics s desne strane šalje povratnu na Mlakara, te Livaja s loptom u prostor traži za centarfora koji je još jednom “napao dubinu”, kako to treneri vole kazati.

Dva pogotka u srpnju, još dva u prosincu. Preokrenuo je utakmicu, od 1:2 doveo Hajduk do vodstva 3:2 s dva pogotka u samo pet minuta. Dvije prizemne lopte pokupio je u maniri Pippa Inzaghija, gotovo s gol-linije, ali treba se naći na pravom mjestu. Golgeterski, nema se što dodati. Od sedam zgoditaka četiri je polučio u Kranjčevićevoj i još dva na stadionu u Velikoj Gorici. Jedini pogodak izvan zagrebačkog prstena zabio je na Rujevici. Jasno je na što ciljamo, nema pogotka na Poljudu. Na splitskom stadionu ima tek jednu asistenciju, spomenutu za Livaju protiv Lokomotive u rujnu.

Mlakar je pokazao gdje je iskoristiv i premda su ga oba trenera znala gurnuti na krilnu poziciju, Slovenac je klasična “devetka”. Dolaskom Kalinića očekivano je preselio na klupu upisavši tek tri ulaska s 81 minutom na travnjaku. U posljednjih mjeseci i pol dana starter je bio samo u polufinalu Kupa s Goricom, što je također bitan podatak. Jer, analiza nedvojbeno potvrđuje kako Mlakar zabija samo na gostovanjima, ali pritom mora igrati od početka. Rujevica je bila iznimka, ostalih šest zgoditaka potpisao je u ulozi startera.

Ali, na stranu statistika i analiza. Bio bi Mlakar zadovoljan da se poslijepodne njegove brojke još jednom izvuku iz okvira kreiranog standarda, pa makar to bilo i ulaskom s klupe.

Dugačak post

Osam mjeseci čeka pogodak na Poljudu, a Lokomotiva je definitivno protivnik koji mu najviše odgovara. Jedina utakmica protiv Lokosa u kojoj je ostao bez učinka jest četvrtfinale Kupa, ali i u tom susretu je zabio, no pogodak je poništen intervencijom VAR-a.

MLAKAR U LIGI S LOKOSIMA

2 pogotka - u remiju 2:2 na travnjaku u Kranjčevićevoj ulici u 1. kolu prvenstva ove sezone

1 asistencija - u pobjedi Hajduka od 1:0 na poljudskom stadionu u 10. kolu državnog prvenstva

2 pogotka - u remiju 3:3 na terenu u ulici pjesnika u 19. kolu aktualne prvenstvene sezone

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 19:04