GORAN SEBELIC Cropix
OGLED NA ALDO DROSINI

VIDEO: Čabraja ima svog junaka, Lokosi stigli do prve pobjede u sezoni. Istra promašila penal u završnici

Silvio Goričan zabio je oba pogotka za veliko slavlje Lokosa u Puli
Piše: Robert Matteoni, SNObjavljeno: 14. rujan 2024. 19:19

ISTRA - LOKOMOTIVA 0:2 (Goričan 28., 86.)

ISTRA: Majkić - Marešić, Ivanišević, Koski - Kadušić (od 69. Valničić), Ćalušić (od 69. Lekweiry), Blagojević, Maurić 🟨, Heister - Filet (od 79. Čuić), Lawal (od 79. Lisica)

LOKOMOTIVA: Šubarić - Karačić, Kolinger, Živković, Leovac (od 68. Dajčer) - Smakaj (od 87. Bošković), Fetai 🟨 - Vranjković (od 87. Vuković), Vrbančić 🟨 (od 81. Mudražija), Goričan ⚽⚽ - Čop

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


Dok u HNL-u zajedno igraju s Istrom 1961 za Lokomotivu Zagreb i njenog trenera Silvija Čabraju nema zime. Gosti su na Drosini slavili prvu pobjedu u sezoni i na taj su se približili sredini i "vratili" u igru za bolji plasman. Istra je odigrala jalovu utakmicu, iako treba reći da je krenula dobro i preko Lawala i Heistera imala je dvije ozbiljne prilike u 9. i 17. minuti.

image

Grafika: Sofascore

SOFASCORE

To što nisu realizirane dalo je naslutiti da će ovo biti još jedan "trendi dan", to jest pad protiv gostiju. Naime, dok Zeleno Žuti nisu bili umješni postići pogodak, gosti koji su se branili u srednjem bloku, bili su učinkovitiji. Jedna kontra je zaslugom Čopa, koji je suptilno preko leđa poslao u prodor jedan na jedan Goričana, postala pogubna za domaćine. Goričan je lako izbacio iz ravnoteže Ivaniševića, i onda izborio poziciju za siguran šut. Majkić je bio nemoćan.

Unatoč pogotku gostiju dinamika utakmice se nije mijenjala. Istra je imala posjed, značajno veći od gostiju, ali to kao da je bila i ideja Čabraje. Čim bi uzeli loptu Lokosi su jurili naprijed, a u jednoj od takvih prilika u prvom dijelu opasan je bio Vranjković. No njegov šut s desetak metara je obranio Majkić.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Lokomotiva se vrlo uredno branila i jedini igrač koji joj je stvarao probleme bio je oporavljenik Fago Lawal. No, Nigerijac nije bio precizan. U nastavku je imao opet bijeg prema golu i onda je pred Šubarićem slabo pucao, pored gola.

Drugo poluvrijeme su domaćini pritisnuli goste u niski blok. Pokušavali su preko bokova, pogotovo s Heisterom na lijevoj strani, probiti obranu suparnika, ali i kada bi se to uspjelo, centaršuti u srce kaznenog prostora bili su prilično jednostavan plijen obrane Lokomotive. U skok igri pogotovo je bio uvjerljiv Kolinger, koji je svojim iskustvom i pozicioniranjem bio glavni oslonac ispred Šubarića.

image
GORAN SEBELIC Cropix

Dok su Puležani nastojali doći do izjednačenja, gosti su opet imali par opasnih kontri, koristeći goleme prazne prostore koje su domaćini ostavljali na svojoj polovici. Opet je Vranjković imao mat priliku da prelomi rezultat, ali njegov zicer u 65. minuti je zaustavio dobri Majkić.

Tramezzani je pokušao s izmjenama učiniti neki pomak u igri, prvo je ubacio Valinčića i Lekouryja, a nešto kasnije Lisicu i Čuića. No, tada je izvadio iz igre vjerojatno umornog Lawala, koji se tek oporavio od ozljede mišića, i tu je Istra izgubila udarnu napadačku iglu. Kako domaći nisu uspjeli poravnati onda su igrači Lokomotive iskoristili još jedan poklon domaće momčadi. Koski je krivo uputio loptu u sredinu, gosti su presjekli, odnosno Silvio Goričan je opet vješto izborio matnu poziciju i rutinski svladao Majkića.

image
GORAN SEBELIC Cropix

U finišu utakmice, kada je domaća publika već glasno iskazala nezadovoljstvo radom Uprave u prijelaznom roku, iako su redatelji takvog mercata daleko u Vitoriji, neuvjerljivi sudac Terzić dosudio je "blagi" jedanaesterac za domaćine. Fetai je zakačio Valinčića, koji je pao sa zadrškom i Terzić je uz placet VAR-a dosudio jedanaesterac. Nekoliko spornih situacija prije nije bio takvog stava, a publiku je iritirao drugačijim kriterijima procjene prekršaja i ponašanja aktera. No, kako je ovo utakmica bila u kojoj je Istra nanizala sve loše što je mogla, tako je i Dario Marešić loptu s bijele točke poslao visoko preko gola.

Lokomotiva se vraća na Kajzericu s prvom pobjedom u ovoj sezoni. Apsolutni junak utakmice je Silvio Goričan koji je dva puta matirao Majkića. Bilo je prilika s obje strane, mogla je i Istra zatresti mrežu, najbolja prilika bila je u nadoknadi kada je Marešić iz kaznenog udarca promašio cijela vrata.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

KRAJ UTAKMICE

90+2.

Nema pogotka!

Marešić je prebacio vrata s 11 metara, nije realizirao kazneni udarac!

90.

Kazneni udarac za Istru!

Fetai je napravio prekršaj na Valinčiću, sudac Terzić pokazao je na bijelu točku!

image

Moris Valinčić

GORAN SEBELIC Cropix

86. Koski je poslao riskantnu dijagonalu koju je presjekao Goričan, sjurio se u kazneni prostor, minijaturom izbacio čuvara i prizemno pogodio u lijevi kut Majkića.

86. ⚽ GOOOL!

2:0, još jednom Goričan!

85. Traže domaći kazneni udarac!

Feta Fetai po njima je igrao rukom, ali ipak ništa od toga.

Burne reakcije na tribinama nisu izostale...

image
GORAN SEBELIC Cropix

83. Heister je sada mogao izjednačiti!

Sjajno je prošao po lijevom krilu i ušao u kazneni prostor, ali nije uspio ugroziti Šubarića.

81.

Završio je debi za Luku Vrbančića, mijenja ga Robert Mudražija.

image
GORAN SEBELIC Cropix

79.

Nove promjene u redovima Istre.

Van idu Lawal i Filet, a ulaze Lisica i Čuić.

75. Lawal je dobio loptu na desnoj strani kaznenog prostora, pokušao je iznenaditi vratara Lokomotive, ali puca u vanjski dio mreže.

69. Vrbančić je umalo upisao prvijenac za Lokomotivu!

Ipak, njegov udarac s desetak metara Majkić je skrenuo u udarac iz kuta.

65.

Gotovo je Lokomotiva povećala vodstvo!

Prvo je Vranjkovića u mat poziciji nakon kontre spriječio Marešić, a nakon kornera je Kadušić izbio loptu s gol crte!

Paolo Tramezzani neće biti sretan ako ovako ostane nakon svih prilika koje je Istra promašila...

image
GORAN SEBELIC Cropix

60.

Kakav promašaj Istre!

Lawal se sjurio sa sredine terena, izašao sam pred Šubarića, ali promašio cijela vrata.

58. Opasan ubačaj Istre s desne strane!

Kadušić je poslao loptu u kazneni prostor, ali Karačić je glavom spustio loptu Šubariću. Domaći su tražili kazneni udarac jer su mislili da je bilo igranja rukom, ali ništa od toga.

52. Istra je pritisnula na početku drugog dijela, opasnost visi u zraku, ali ništa konkretno nismo vidjeli.

46. 🕖

Počeo je drugi dio.

Lokosi vode na poluvremenu nakon sjajne akcije Čopa i Goričana. Bila je tu još poneka prilika s obje strane, ali ipak bez konkretne završnice. Domaćin će žaliti za šansama na početku utakmice kada su Lawal i Heister promašili prilike, a treba vidjeti hoće li im se to "vratiti" u drugom dijelu.

image
GORAN SEBELIC Cropix

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. 🕖

Igrat će se minimalno jedna minuta nadoknade.

Evo i najvjernijih navijača Istre:

image

Demoni Pula

GORAN SEBELIC Cropix

41. Ćalušić je jako lijepo zavaljao Fetaija, ali Smakaj je blokirao udarac s 15-ak metara, nema opasnosti za Lokomotivu.

39. 🟨

Maurić je požutio zbog prekršaja nad Vrbančićem.

38. Pokušavaju domaći uzvratiti Lokosima, ali Šubarić još uvijek nije imao ozbiljnijeg posla.

30. Odmah nakon tog pogotka, Čop je bio u mat situaciji, ali slabi udarac nije uspio ući u mrežu, očistili su domaći s crte!

Imao je samog Goričana na lijevoj strani, ali ipak se odlučio pucati...

28. Fantastično je Čop s centra proigrao Goričana na lijevom krilu, a ovaj još bolje zavaljao obranu Istre i prizemnim udarcem u desni kut matirao Majkića.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

28. ⚽ GOOOL!

Lokomotiva vodi 1:0, Goričan je strijelac.

23. Evo velike prilike za Lokomotivu!

Nakon mini flipera u kaznenom prostoru, s desne strane raspalio je Vranjković, ali Majkić je siguran.

image
GORAN SEBELIC Cropix

22. Ćalušić ima manjih problema nakon sudara licem u lice s Fetaijem, ali sve bi trebalo biti u redu.

17. Sada je Istra mogla povesti.

Ipak, Heister nije iskoristio loptu na desetak metara od vrata, gađao je visoko preko gola.

9. Sjajna situacija za Istru!

Filet je uposlio Lawala na desnom krilu, on se sjurio u kazneni prostor, ali gađao je pored vrata Šubarića.

5. Nakon prvih pet minuta nema većih uzbuđenja na travnjaku.

1. 🕖

Počela je utakmica na Aldo Drosini!

16.35 Dinamov dragulj Luka Vrbančić otišao je na posudbu u Lokomotivu na kraju prijelaznog roka, a sada će odmah igrati u prvih 11 na Aldo Drosini.

Najavu piše: Robert Matteoni

Nekad je dobro najaviti pobjedu, nekad je bolje biti suzdržan, nekad se može biti diplomat ili agresivan. U svim varijantama najava utakmica s Lokomotivom, priče za Zeleno-žute su bile uglavnom slične. Gosti u Puli kao kod kuće, u Istra u Zagrebu kao rado viđen gost. Ove sezone Zagrepčani su ušli u natjecanje promijenjenog kadra, strukture momčadi i u pravilu taj posao iziskuje vrijeme prilagodbe. Zato Paolo Tramezzani, koji se suočava sa sličnim dinamikama u Puli, u najavi ističe...

- Po mojem mišljenju, naš subotnji suparnik ima puno bolju momčad, nego što to pokazuje stanje na tablici. No, to je trenutno, početak je sezone, tako da se stvari mogu mijenjati. Igrali smo proljetos s njima tvrdu utakmicu, imaju odličnog trenera i sasvim je sigurno da nas očekuje još jedan vrlo zahtjevan zadatak.

Tradicija je na strani Lokosa, već deset utakmica zaredom Istra nije upisala trobod. Što to znači za subotu?

- Svaka je utakmica nova priča i sad smo fokusirani samo na ovo što slijedi. Radili smo dobro u pauzi, odradili uspješno kup-utakmicu. Imamo dva puna plijena s dvije utakmice u gostima, tako da smo prilično uzbuđeni što igramo na Drosini i pred našim navijačima u dobrom momentu. Raduje me kad vidim da igrači intenzivno rade, a dodatno me raduje kad vidim da iz treninga u trening iskazuju napredak. To ukazuje na fokus i primanje informacija koje treneri šalju. Uz to, svi odreda zaslužuje pohvale jer i oni igrači koji nisu bili u prvom planu treniraju maksimalno. Prvenstvo je dugo, bit će mjesta za svakog i za mene kao trenera je jako važno da mogu računati na sve.

Oko sastava je po običaju ostao zakopčan, iako nije odbio pitanje o formaciji.

- Mi smo odlučili već prije igrati s tri u obrani jer smo procijenili da to ovoj momčadi najviše odgovara. Mislim da se to neće mijenjati, a onda u linijama naprijed možemo kombinirati ovisno kako nam treba.

Primjetan je problem efikasnosti, napad šteka?

- Imamo više profila napadačkih potencijala i zadovoljan sam s igračima koje imam u napadu. Doći će oni na svoje, uvjeren sam. U početku sezone imali smo dosta problema u obrani i primali više golova nego što bi bilo logično za ovu momčad i naš način igre. Sad smo tu napravili korekciju, djelujemo bolje i radimo na tome da budemo još čvrsti defenzivno. Po mojem stavu, kad se to stabilizira, onda se i pomaže ofenzivnom dijelu teama da pokaže svoje najbolje lice.

Advan Kadušić je postao stalna karika Tramezzanijeve kompozicije. Pouzdani je branič polivalentan, posvećen interesu momčadi i uvijek korisnog učinka. Još da mu šut u šansi bude precizniji ili da bude uvjereniji kad ima priliku za šut...

- Lokomotiva je uvijek nezgodna i dolaze nam u goste u trenutku kad im nije najbolje. Bit će zato sigurno jako motivirani da se pokažu u najboljem svjetlu i osvoje bodove koji bi im puno značili. No, ta utakmica i nama puno znači. Trenirali smo odlično, atmosfera je u momčadi sjajna i svi smo željni odigrati pravu utakmicu i napokon, nakon više od dvije godine srušiti tu nepobjedivost Lokomotive u dvobojima s Istrom. Dati ćemo sve od sebe da u tome uspijemo, svjesni da nas čeka teška borba od početka do kraja utakmice - kaže Kadušić.

Jedina sigurnost kad su u pitanju izostanci, pored Petrusenka koji je otišao, jest Keller, koji se oporavlja od rupture mišića. Fago je počeo raditi s momčadi, ali teško je očekivati da bi mogao odmah u vatru s Lokomotivom.

Umjesto Ukrajinca logičan je ulazak Antonija Maurića, koji je u Donjim Andrijevcima, odigrao dobru utakmicu i k tome je bio kapetan momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. rujan 2024 19:36