Nenad Bjelica

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
VIŠEMILIJUNSKA PONUDA

Bjelica odbio postati najplaćeniji hrvatski trener! ‘Da sam htio, odavno bih otišao... hoću biti prvak!‘

Ponuda iz snova stigla je na adresu trenera Osijeka. Nenad Bjelica odbio milijune!
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. ožujak 2022. 20:18

Nenad Bjelica odbio je priliku postati najplaćenijim hrvatskim trenerom. Stigao mu je, naime, poziv kluba iz Saudijske Arabije, no koliko god da je ponuda bila financijski jaka, a riječ je o višemilijunskom ugovoru na godišnjoj razini, nije zaintrigirala trenera Osijeka.

Uostalom, i ranije je odbijao zemljopisno udaljene ponude jer želio biti što bliže svojoj obitelji. Nije ovo, inače, bila prva ponuda koju je Bjelica dobio otkako je na klupi bijelo-plavih, no koliko god da bila luksuzna doživjela je sudbinu prethodnih. Trener Osijeka ostao je fokusiran na svoju momčad koja u završnici sezone u igri za naslovom prvaka.

"Da sam htio otići, odavno bih otišao... hoću biti prvak!" - jasno nam je poručio strateg Osijeka.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Bjelica je, inače, na polovini svoga trogodišnjeg ugovora s momčadi iz Gradskog vrta u kojem njegova uloga bitno nadmašuje onu trenersku. Odgovoran je, naime, za kompletnu sportsku politiku kluba počevši s mlađim kategorijama. Osijek je do sada vodio u 69 utakmica. Zabilježio je pritom 42 pobjede, 18 neodlučenih ishoda i svega devet poraza. S prosjekom od 2,19 osvojenih bodova po prvenstvenoj utakmici najuspješniji je trener Osijeka otkako je Prve HNL.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 18:49