VLADO KOS/CROPIX
SAMO NEMORALNA PONUDA

Bjelica spriječio ‘transfer-bombu‘: ‘Odbili smo 4 milijuna eura za njega!‘ Evo za koliko može otići supertalent

Golovima ili asistencijama, Beljo je ove sezone potpisao točno polovinu golova Istre!
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 01. travanj 2022. 16:56

Dion Drena Beljo vruća je roba na nogometnom tržištu već nakon svoje prve prave prvoligaške sezone. Zanimanje klubova za mladog napadača Osijeka, ove sezone na posudbi u Istri, postoji već dulje vrijeme, a jedan se bundesligaš prije nekoliko dana odlučio napraviti konkretan korak. Nenad Bjelica otkrio je, ne spominjući pritom ime kluba, kako je za Belju iz Njemačke stigla službena ponuda od četiri milijuna eura uz još 20 posto idućeg njegovog transfera koji bi slijedili Osijeku. Iako bi to bio drugi najveći transfer u klupskoj povijesti, milijunska ponuda je bez razmišljanja odbijena.

- Samo u slučaju nemoralne ponude možemo razgovarati o prodaji naših igrača - kazao je Bjelica, koji je inače odgovoran za sportsku politiku u klubu iz Gradskog vrta.

image

Dion Drena Beljo (desno)

MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Upitali smo ga kolika bi ta nemoralna ponuda trebala biti u slučaju Belje?

- Deset milijuna eura - odgovorio je Bjelica, čime je zapravo potvrdio kako još nije spreman odreći se nogometaša koji bi trebao biti Osijekova velika budućnost.

Dion Drena Beljo na početku sezone poslan je na posudbu u Istru na stjecanje iskustva i po minute koje mu još nisu mogli garantirati među Bijelo-plavima. A posudbu je iskoristio u velikom stilu - u 30 odigranih utakmica u svim natjecanjima zabio je 16 golova i suigračima podijelio još četiri asistencije. Drugim riječima, golovima ili asistencijama, ove je sezone potpisao točno polovinu golova Istre! Posudbom su profitirali baš svi - i Istra i Osijek, a pogotovo mladi napadač.

Beljo je Gradski vrt privremeno napustio kao velika nada, a na ljeto će se vratiti među Bijelo-plave kao već iskusni prvoligaški nogometaš. Za Osijek je, inače, skupio 16 nastupa i zabio jedan gol. Zanimljivo, taj jedan gol je bio u mrežu Istre u posljednjem prvenstvenom kolu prošle sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 20:42