RANKO SUVAR Cropix
DERBI U MAKSIMIRU

Čačić najavio sudar s ranjenim Osijekom, pa progovorio o mogućim transferima: ‘Imamo neka svoja razmišljanja‘

Hoće li Modri napraviti nešto slično kao protiv Majstora s mora, hoće li opet biti odlični na ‘jubilarki‘?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 10:16

Dinamu zasad idu ‘stotke‘. U El Croaticu, Modri su u stotom derbiju HNL-a protiv Hajduka pobijedili s 4:1, a sutra ih čeka još jedan ‘stoti derbi‘ u hrvatskom prvenstvu, ovoga puta na programu je Osijek. Hoće li Modri napraviti nešto slično kao protiv Majstora s mora, hoće li opet biti odlični na ‘jubilarki‘?

- Čeka nas danas nova zahtijevna utakmica. Osijek je loše zakoračio u prvenstvo, nastoji izaći iz krize. Vjerujem da će taj trenutak za njih i doći, s obzirom da su satkani od vrlo kvalitetnih igrača, imaju dobrog trenera. Mi moramo učiniti sve da izlaz iz krize ne pronađu sutra. Nama je utakmica važna zbog nastavka osvajanja bodova, želimo zadržati čelnu poziciju i imati dobro ozračje pred uzvrat s Bodo/Glimtom - kazao je u uvodu trener Modrih Ante Čačić

image
RANKO SUVAR Cropix

Modrima je sudar s Osijekom jedanaesta utakmica u proteklih 40 dana, a čekaju ih još tri utakmice u slijedećih devet dana. Tako da Čačić mora dobro rasporediti snage.

- Vidjeti ćemo tko će zaigrati protiv Osijeka, ali nama je bitno da odigramo dobro i uzmemo tri boda.

Zdrastvena situacija u modrom domu je dobra, jedino je Boško Šutalo osjetio određene probleme s listom. Marko Bulat se priključio radu s momčadi, a povratak Josipa Šutala očekuje se nakon utakmice s Šibenikom na Šubićevcu koja se igra 28. kolovoza, za dva tjedna Josip bi trebao biti potpuno spreman. Pitali smo Čačića kakvo je njegovo mišljenje o činjenici da je Osijek tako loše ušao u prvenstvo?

- Teško mi je to kazati. Sigurno su šokirani ispadanjem iz Europe. To je unijelo dosta nemira u momčad. Bilo je to veliko emotivno pražnjenje. No po zakonu velikih brojeva, za očekivati jest da će se popraviti, da će ući u ritam koji odgovara kvaliteti njihovog rostera. Zato i kažem da nas danas čeka iznimno zahtijevna utakmica. Ali mi ćemo učiniti sve da sraz odradimo na način koji će nas zadovoljiti.

Koliko su igrači Modrih umorni nakon ovog velikog broja utakmica u jakom ritmu, bez ikakve stanke?

- Činjenica jest da se kod pojednih igrača akumulirao umor. Ali je isto kao činjenica da smo dosta rotirali, da se kvantum utakmica nije odrazio na naše prezentacije, niti rezultate. Kad govorim o umoru, moram na apotekarski način izvagati na koji način pokriti slijedeće tri utakmice, s Osijekom, Bodo/Glimtom i Šibenikom. Na dispoziciji imamo zavidan broj igrača koji imaju kvalitetu, vjerujem u njih. Predmijevam da će svaki igrač koji dobije priliku istu opravdati.

image
RANKO SUVAR Cropix

Posljednji ogled Čačića i Bjelice, odnosno Dinama i Osijeka u Maksimiru je završio uvjerljivom pobjedom Modrih od 3:0. Može li se nešto slično dogodiit danas?

- Gledajte, tih 3:0 bio je visok rezultat. Činjenica jest da je tada Osijek ostao s igračem manje, da nam je to išlo u prilog. Ta utakmica odigrala se u smiraj prvenstva, ona je imala posebnu težinu jer se radilo o naslovu prvaka i čelnoj poziciji. Danas je na programu jedna sasvim nova utakmica, svi smo na neki način u otvaranju sezone na neki način u hvatanju forme. Utakmice Dinama i Osijeka proteklih godina su uvijek bile neizvjesne, tijesne. Niti izadaleka neće danas biti jednostavno i lagano.

Kakva je situacija s Tolićem, Šrefuljom i Marinom, koji dosada nisu dobile adekvatne prilike? Je li Čačič pričao s njima, je li se možda očekuje neki njihov odlazak, neka posudba ili transfer? Ili će dobiti priliku u slijedećim utakmicama?

- Naravno da razgovaram s njima. Oni su revni, rade dobro na treninzima. Ali nemoguće je svima dati priliku u tako kratkom vremenu. Dinamo ima jako puno utakmica u sezoni, ja sam siguran da će oni dobiti svoju minutažu. A kad je dobiju, vjerujem da će je i opravdati.

Bliži se kraj ljetnog mercata. Ima li kakvih ponuda za igrače?

- Prijelazni rok traje do kraja mjeseca. Nisam usredotočen na to, ima ljudi u klubu koji o tome vode računa. Svi skupa imamo neka svoja razmišljanja, treba vidjeti prije svega koji bi igrači eventualno bili posuđeni kako bi imali dovoljan broj utakmica najesen, kako ne bi samo trenirali. Ovog trentuka svi smo usredotočeni na utakmice koje su ispred nas. Imamo vremena nakon srijede o tome razmišljati, imamo onda desetak dana finiširati razmišljanja - zaključio je Čačić.

Osijek je najveće razočaranje dosadašanjeg dijela prvenstva!

Koja je momčad, prema razmišljanjima Dinamova trenera, najugodnije iznenađenje, a koja najveće razočaranje dosadašnjeg dijela prvenstvene sezone?

- U domaćem prvenstvu najveće je razočaranje zasad Osijek s obzirom na roster igrača. I oni su sami vjerojatno očekivali bolji start. Ali, u prvenstvu imaju vremena to ispraviti. Za mene je najugodnije iznenađenje igra Varaždina, to sam govorio i prije našeg ogleda s njima, vidjelo se to u dvobojima protiv Istre 1961 u Puli i protiv Hajduka u Varaždinu. To

su potvrdili i kasnije u utakmici protiv nas gdje su osvojili bod pa potom i protiv Osijeka. Došli su iz druge lige, profilirali nekoliko mladih nogometaša i igraju zaista dobro. U kategoriju najugodnijih iznenađenja svakako pripada i Slaven Belupo ne računajući pritom "crnu rupu" u koju su upali u dvoboju protiv nas - kazao je Čačić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:26