Ante Čačić

 GNK Dinamo
NAJAVA DERBIJA

Čačić uoči spektakla nabrojao izostanke i otkrio što je poručio svojim igračima: ‘Osijek mora više riskirati!‘

‘Šampanjac? Nisam razmišljao tako daleko. U igri su još tri susreta. Vidjet ćemo što će se dogoditi‘
Piše: SNObjavljeno: 07. svibanj 2022. 13:03

Ante Čačić održao je u subotu prvu press konferenciju otkako se vratio na klupu zagrebačkoga kluba na kojoj je nakon poraza od Hajduka zamijenio Željka Kopića.

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije od povratka na Maksimir upisao je četiri boda. Tri su stigla iz pobjede na Goricom, a jedan zabilježio u remiju s Lokomotivom.

Dinamo je, podsjetimo, u prošlom kolu pokazao skromniju igru, ali već u idućem, ove nedjelje, može proslaviti novi naslov prvaka Hrvatske.

- Drago mi je da se opet malo gledamo oči u oči nakon dugo vremena. Ispred nas je sutra jedna vrlo bitna utakmica, utakmica kojom se možemo približiti potvrdi osvajanja naslova. A bitna je i za Osijek da ostane u utrci za naslov. Utakmicu dočekujemo u dobrom raspoloženju. Imamo sitnih problema, neki igrači neće biti spremni za sutrašnju utakmicu, ali imamo dovoljan fond kvalitetnih igrača koji mogu odgovoriti zahtjevima ove utakmice. Isto tako, veselim se interesu navijača, rekao je u uvodu Čačić pa se osvrnuo na kiks u prošlom kolu (1-1 s Lokomotivom):

- U Kranjčevićevoj smo jako loše izgledali u prvom poluvremenu, tamo se pokazalo koliko Dinamo ima vjernih navijača. Oni su nam potrebni i sigurni smo da ćemo uz njihovu podršku učiniti sve što je važno, a to je da Dinamo prezentira kvalitetu kroz 90 minuta, da se ne opterećuje tablicom i semaforom - poručio je Čačić pa otkrio tko ne konkurira za nedjeljni derbi:

- Štefulj, Bulat, Franjić. Priključio se Perić, vidjet ćemo na današnjem treningu može li Emreli biti u krugu kandidata za utakmicu. To su neke sitne ozljede. Nastojat ću koristiti igrače koji su 100 posto fit tako da utakmicu možemo pokriti kroz svih 90 minuta. Isto tako, znamo da su povratnici Menalo i Špikić. Oni su iza sebe imali ozljede i određene pauze koje ih nisu uspjele dovesti u pravi natjecateljski ritam. Ali s obzirom na to da imamo mogućnost pet izmjena, siguran sam da će nam moći koristiti kroz utakmicu, nabrojao je Čačić pa kasnije dodao i kako će Dinamu nedostajati i Kévin Théophile-Catherine koji ima problem s koljenom.

Neizbježna je tema bio i Bruno Petković. Hoće li sutra igrati?

- On je cijelo vrijeme tu, u životu. Trenira, na dispoziciji je momčadi. Ovaj tjedan radio je kvalitetno, kao i svi. Vidjet ćemo, imamo još jedan trening i odlučit ćemo na koji ćemo ga način koristiti.

Dotaknuo se Čačić potom i gostiju koji za ostanak u utrci za prvaka trebaju puni plijen.

- Za njih je ovo eliminacijska, kao Kup utakmica, odnosno utakmica u kojoj neosvajanjem tri boda praktički gube priključak s vrhom, a u slučaju da dođu do željenog rezultata, ostaju u utrci. Mi smo tu možda i u malo povoljnijoj situaciji iako ne razmišljamo o tome, rekao sam igračima da ne gledaju ljestvicu ni semafor. Bude li izvedba na potrebnom nivou, treba očekivati i malo sportske sreće, da rezultat bude prikladan toj našoj prezentaciji, rekao je trener Dinama i pohvalio goste iz Osijeka:

- Momčad je to s kvalitetnim pojedincima, imaju trenera u kontinuitetu već dvije godine i tu su maloj prednosti u odnosu na mene iako ne držim da će to tako biti. Oni će morati malo više riskirati. Imaju pojedince na koje ćemo morati obratiti pozornost. Imaju kvalitetne napadače, igrače koji mogu s distance i poludistance ugroziti naš gol. Ali imaju i oni svojih nedostataka i slabosti...

Ima li Dinamo spreman šampanjac ako sve već bude gotovo ove nedjelje?

- Nisam razmišljao tako daleko. U igri su još tri susreta. Dakle, devet bodova je ostalo za uzeti do kraja prvenstva. Vidjet ćemo što će se dogoditi.

- Sve je u našim rukama do kraja prvenstva. Ne želim svojim igračima reći da je sutra biti ili ne biti. Jer sutra nije biti ili ne biti.

U trenucima pisanja ovoga članka, Dinamo je, kako je objavljeno na press konferenciji, prodao oko devet tisuća paketa za derbije s Osijekom i Hajdukom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 04:17