MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
U GRADSKOM VRTU - MIRNO

Još nitko nije stigao? Nebitno! Pa Caktaš i Lovrić tek bi sada trebali postati - pojačanja

Za prave stvari Osijeku fale tek igrači na dvije pozicije. Ondje su, čini nam se, najtanji.
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 23. lipanj 2022. 22:41

"Svi se pojačavaju, samo se kod nas ništa ne događa. Evo, i potentnog Dakua su opet poslali na posudbu, umjesto da je dobio pravu priliku...," neke su od reakcija dijela navijača Osijeka na tek započetu transfer-groznicu u HNL-u, u koju je Dinamo ušao u petoj brzini.

Poučeni pogreškama iz prošle sezone kada za transferirane "kapitalce" nisu našli adekvatne zamjene, sada su već doveli Drmića, Ljubičića i nekadašnjeg Osječanina Šutala. No, kada se bolje promotri, Dinamo je jedini koji se pojačava jer i u slučaju Hajduka i Rijeke radi se samo o zamjeni izgubljenog. U Hajduku je to Borevković, kao prvi od dva potrebna stopera umjesto Katića i Ferra, a u Rijeci je s dosadašnjim akvizicijama teško uopće govoriti o pojačavanju kadra ako se zna da su ostali bez praktički kompletnih udarnih 11.

Caktaš i Lovrić na "štihu"

U Osijek još nitko nije došao, ali to im u ovom trenutku nije ni potrebno. Naime, "bijelo-plavi" su zimus, kao niti jedan drugi naš prvoligaš, obavili veliki transferni posao jer su došli Caktaš, Lovrić (koji bi nakon ovih priprema trebali biti najveća pojačanja), Leovac i Fućak. Dodamo li tome prošloljetne dolaske Nejašmića, Fiolića i Bartoleca te činjenicu da nitko od ključnih igrača nije napustio klub, razvidno je da Osijek nema prijeku potrebu kupovati, osim eventualno na dvije pozicije gdje nam se čini da je najtanji, a to su desno krilo i lijevi bek.

image
MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

S obzirom na velike oscilacije u formi, odnosno česte probleme s ozljedama, Nenad Bjelica i Uprava mogli bi razmisliti o dovođenju kvalitetnih alternativa Fioliću na desnom krilu, odnosno Leovcu na lijevom beku. No, od toga zasad neće biti ništa.

- Dovodit ćemo nove igrače samo ako nas napusti netko od stožernih. Momčad koju imamo pokazala je u ove dvije godine da se sa svakim može maksimalno potući u HNL-u. Naš je cilj plasman u Europu, ali borit ćemo se i za više ciljeve i trenutačno nema potrebe za velikim promjenama unutar momčadi - rekao je Bjelica na početku priprema.

Sačuvati mirne glave

Potencijalno mogu otići Ivušić, Kleinheisler, Beljo i Žaper, ali čak i u slučaju odlaska nekoga od njih, Osijek u trenutačnom kadru ima igrače koji ih mogu nadomjestiti. No, zato ima i bit će odlazaka jer je kadar čak i prevelik. Tako se Bohar, koji u zbroju tijekom dvije sezone nije opravdao cijenu, plaću i očekivanja, očekivano vratio u Poljsku. Dakuova nova posudba Muri je logična jer je u godinama kada mora igrati, a na početku sezone teško bi dobio priliku pokraj Belje i Miereza. Tu su još i Mance te, zbog godina često osporavani, Topčagić, ali Top je dobar napadač koji je k tome spreman biti "joker s klupe".

Ipak, za Osijek će u novoj sezoni biti najvažnije da sačuvaju mirne glave, da se Bjelica posveti isključivo terenu, da trzavice između njega i dijela Uprave ostanu prošlost, da ih maksimalno zaobiđu ozljede te da klub i momčad u HNS-u i kod sudaca dobiju zasluženo ravnopravan tretman s ostalim konkurentima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 14:14