VLADO KOS/CROPIX Cropix
TEŠKA SITUACIJA

Kapetan Osijeka je još prije dva tjedna izašao iz igre u dvoboju s Hajdukom, sada propušta i treći susret

Iskusni osječki branič, k tome i kapetan Bijelo-plavih, i dalje se muči s ozljedom leđa i lože
Piše: Gradimir DjukaricObjavljeno: 14. rujan 2022. 06:39

Za utakmicu na Rujevici trener Bijelo-plavih zbog kartona, ozljeda ili zaraze koronavirusom, nije mogao računati na čak devetoricu igrača iz rostera, no brojčano stanje se s početkom tjedna popravilo. Drugim riječima, čak trećine momčadi je Reneu Pomsu bila izvan stroja za posljednju prvenstvenu utakmicu, zbog čega je s posudbe iz Vukovara opozvan Uwem Alexander, a u do kraja nepopunjenom zapisniku (na klupi je bilo deset od mogućih 12 igrača) prvi puta se ove sezone našao i Josip Špoljarić. Ali, brojnost kadra na treninzima Rene Pomsa, a radi se na pomoćnom terenu Gradskog vrta dva puta dnevno, ipak se povećao. U pogon su se početkom tjedna vratili Kristian Fućak, koji je prisilno morao mirovati tjedan dana nakon potresa mozga, te iskusni veznjak Vedran Jugović, koji je propustio posljednje dvije utakmice, protiv Šibenika zbog kartona, a onda i Rijeke zbog zdravstvenih problema.

Zapravo, većina onih koji su donedavno bili ozlijeđeni rade iako, naravno, slabijim intezitetom, što znači kako se uskoro očekuje njihovo priključenje u puni trenažni proces. Doduše, to ne znači kako će biti spremni za utakmicu u Gorici. U treningu, pak, još uvijek nema Mile Škorića i Adriana Leona Barišića. Kapetan Bijelo-plavih muči se s ozljedom leđa i lože, na poluvremenu utakmice protiv Hajduka još prije dva tjedna izašao je iz igre i od tada se nalazi u poštednom režimu. Do sada je propustio dvije prvenstvene utakmice (zapravo još nije odigrao utakmicu pod Pomsom), a izvjesno će i treću. Mladog Barišića, pak, muči mišić nakon što je na jednom treningu prošlog tjedna napravio krivi pokret. Očekuje se kako bi obojica Osijekovih braniča od idućeg tjedna mogla opet biti u treningu.

Raspucani osječki igrači na posudbama

Nogometaši Osijeka, koji jesen provode po posudbama, bili su raspoloženi prošlog vikenda. Dvojica su se upisala u strijelce. Vinko Petković, krilni napadač koji je inače za Bijelo-plave odigrao tek jednu minutu (!?), zabio je svoj drugi prvenstveni gol u dresu Istre. Istovremeno u Prvoj NL, odnosno, u drugom rangu natjecanja, perspektivni veznjak Šimun Mikolčić bio je strijelac u 1:0 pobjedi Cibalije protiv Orijenta. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 14:30