Darko Nejašmić

 MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix
TEŠKA OZLJEDA

Kraj za dva važna Bjeličina igrača: Potpisao ugovor o kojem je brujala Hrvatska, pa zaključio sezonu

Razumljiva odluka s obzirom na to da završnih 180 minuta Osijeku ne donosi pravi natjecateljski naboj
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 13. svibanj 2022. 10:56

Piše: Gradimir Đukarić

Sezona je već završila za Darka Nejašmića i Vedrana Jugovića. Mladi veznjak čiji je ugovor Osijek nedavno otkupio od Hajduka već mjesecima, još od prosinca prošle godine i prvenstvene utakmice protiv Rijeke na Rujevici, vuče nezgodnu ozljedu palca, zbog čega je propustio zimske pripreme, a potom čitav drugi dio sezone odigrao pod blokadama.

Nakon što su Bijelo-plavi ispali iz utrke za naslovom prvaka odlučeno je kako će Nejašmić preventivno preskočiti posljednje dvije prvenstvene utakmice kako bi u potpunosti sanirao ozljedu i posve spreman dočekao pripreme za novu sezonu koje počinju sredinom lipnja.

image

Darko Nejašmić i Marko Livaja

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Razumljiva odluka s obzirom na to da završnih 180 minuta Prve HNL Osijeku ne donosi pretjerani natjecateljski naboj, zaostatak za Hajdukom je četiri boda koliko iznosi i prednost ispred Rijeke, a dva tjedna terapija više Nejašmiću će itekako koristiti na putu potpunog zalječenja. Istovremeno, u osječkoj bolnici operiran je ove sezone vjerojatno i najveći pehist u momčadi Vedran Jugović.

Iskusni veznjak dugo je vukao ozljedu pete zbog čega je propustio dvocifreni broj utakmica, a tek što se vratio u trenažni proces na jednom od treninga dogodila mu se teška ozljeda nosa, koja je mogla biti sanirana samo kirurškim zahvatom. U rad s ostatkom momčadi se, pak, početkom tjedna vratio Marin Leovac, koji je zbog rupture lista propustio posljednja tri ligaška ogleda.

Znači li to kako će se naći u konkurenciji za utakmicu protiv Lokomotive u idućem kolu još uvijek je prerano reći. Za pretposljednju ligašku utakmicu sezone sasvim sigurno neće konkurirati kartonirani Jevhen Čeberko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. travanj 2024 15:28