VLADO KOS Cropix
‘OPERACIJA LOKOMOTIVA‘

Nenad Bjelica: Igrači su umorni, put je trajao gotovo devet sati, a čeka nas nezgodan protivnik

Protiv Lokosa neće moći računati na kartoniranog Lovrića, a zbog ozljeda su upitni Beljo i Cheberko
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2022. 11:09

Već tijekom dugog povratka iz kazahstanske prijestolnice Nur-Sultana za nogometaše Osijeka počela je “operacija Lokomotiva” (nedjelja 21, stadion NK Zagreb). Europa je privremeno stavljena po strani jer Nenad Bjelica od svojih igrača traži maksimalni fokus na idućeg suparnika. Koji, pokazala je to Lokomotiva u prvom kolu, neće biti nimalo lagan zalogaj za Bijelo-plave, piše službena stranica Osijeka.

- Lokomotiva se nije promijenila puno u odnosu na prošlu sezonu, možda jednog, dva igrača, ali zadržali su okosnicu momčadi, trenera, igraju na sličan način kao i prošle sezone. Uz to, godinu dana su iskusniji, samim time i izuzetno nezgodni što je osjetio i Dinamo. Za pripremu su imali cijeli tjedan za razliku od nas, ali mi ćemo im suprotstaviti dobru momčad i vjerujem pobijediti, kaže Bjelica.

image
VLADO KOS Cropix

Umor

U kojoj mjeri će daleko putovanje i zahtjevna utakmica utjecati na odabir igrača za nedjeljni sraz odredit će dva treninga koje su Bijelo-plavi odradili uoči polaska za Zagreb.

- Sve ovisi kako će se igrači oporaviti od puta. Svi su izuzetno umorni od utakmice, terena i puta koji je na povratku trajao gotovo devet sati. Vidjet ćemo kako će se osjećati na treningu i tko je od njih u stanju pomoći momčadi.

Puno prostora

Osijek je u sezonu zakoračio s dvije pobjede, a želja svih u osječkom taboru je u nedjelju nastaviti tim ritmom.

- Rezultatski smo zadovoljni startom, moglo je biti i bolje i gore, ali ima još puno prostora za pomak i poboljšanje u našoj igri. Vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti bolji, pripreme su bile naporne što igrači osjećaju, ali dvaput smo uspjeli pobijediti i nadam se da će tako biti i nakon nedjelje, zaključio je Bjelica koji još na ovoj utakmici neće moći računati na kartoniranog Kristijana Lovrića dok su zbog ozljeda i dalje upitni Dion Drena Beljo i Yevgen Cheberko.

Linker
25. srpanj 2022 00:02