Nenad Bjelica

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
BILO JE SVEGA

Objavljeno tko sudi veliki derbi Osijeka i Hajduka: Bjelica i društvo ga ove sezone ne pamte po dobrom

Iz Gradskog vrta su ove sezone u nekoliko navrata bili kivni na pojedine Jovićeve odluke
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 28. ožujak 2022. 20:53

Nedjeljni derbi Osijeka i Hajduka u Gradskom vrtu dodijeljen je Franu Joviću, dok će u VAR-u sjediti Igor Pajač. Jović je četiri puta sudio Osijeku ove sezone, tri puta u prvenstvu te u četvrtfinalu Kupa protiv Slaven Belupa, a Bijelo-plavi su slavili u tri utakmice uz jedan remi. Statistika govori jedno, međutim iz Gradskog vrta su ove sezone u nekoliko navrata bili kivni na pojedine Jovićeve odluke.

Počelo je izravnim crvenom karton u produžetku Kup utakmice Mihaelu Žaperu nakon psovke koju je Osijekov nogometaš izrekao "u vjetar". U posljednjem dvoboju Osijeka i Hajduka na Poljudu Jović je, pak, na sugestiju VAR-a, ali u suprotnosti s njegovim protokolima, naložio ponavljanje kaznenog udarca Bohara nakon što je u prethodno zabio gol. U drugom pokušaju krilni napadač Bijelo-plavih nije bio uspješan. Inače, na toj je utakmici isključen Nenad Bjelica. I nakon utakmice protiv Rijeke (1:0 za Osijek) iz Gradskog vrta su upozoravali na sporan detalj iz 42. minute kada je Krešić u svome kaznenom prostoru igrao rukom, a što nije sankcionirano najstrožom kaznom.

image

Fran Jović

VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Sudačka komisija tada je, za razliku od ponovljenog jedanaesterca na Poljudu, Joviću dala za pravo uz objašnjenje kako "VAR sudac tijekom naknadnog pregleda incidenta sucu utakmice nije ponudio egzaktan dokaz i mjesto kontakta lopte i tijela braniča". Istovremeno, Jović je sedam puta ove sezone dijelio pravdu u utakmicama Hajduka, šest puta u prvenstvu i jednom u Kupu.

Momčad s Poljuda u tim je utakmicama ubilježila po tri pobjede i poraza (od čega dva protiv Rijeke) te jedan neodlučeni ishod.

Počela zaštićena prodaja ulaznica za Hajduk

Tridesetak navijača već je stajalo u redu i pola sata prije nego što su blagajne Gradskog vrta otvorene. U ponedjeljak u podne počela je, naime, prodaja ulaznica za utakmicu protiv Hajduka. Isprva zaštićena što znači da će prednost pri kupovini do četvrtka imati oni navijači Osijeka koji su kupili pojedinačnu ulaznicu za utakmice protiv Dinama i Gorice. Iako imaju sasvim dovoljno vremena za kupovinu neki su tu mogućnost očito odmah prvi dan odlučili iskoristiti Ulaznice će se, inače, u slobodnoj prodaji naći u petak.

Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za tribinu Istok, 40 kuna za tribine Zapad dolje i Zapad gore i 50 kuna za Ložu. Blagajne će biti otvorene od 12 do 18 sati, a ulaznice neće biti moguće kupiti online.Odlukom da izađu u susret navijačima te omoguće dolazak na tribine napokon bez COVID potvrda klub iz Gradskog vrta sveo je kapacitet stadiona na 50 posto, odnosno 8.564 mjesta. Budu li prodane sve ulaznice, to će biti najveća posjeta u Gradskom vrtu na nekoj HNL utakmici u posljednjih 13 godina, ali i skoro dvostruko veća u odnosu na posljednje gostovanje Hajduka u Osijeku u listopadu prošle godine. Rekordna posjeta u Gradskom vrtu ove sezone bila je protiv Dinama (6.676 gledatelja).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 05:41