Slavlje Osijeka protiv Wolfsberga

 NK OSIJEK
RASPUCANI BIJELO-PLAVI

Osijek austrijskom četvrtoligašu za rođendan utrpao četiri komada! Mierez zabio gol, ali i promašio penal

Wolfsberg je mogao i teže stradati, a Mierezu nije pomoglo to što je promijenio način pucanja penala
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 24. lipanj 2022. 20:20

WOLFSBERG - OSIJEK 0:4 (Mierez 10', Mance 65', 67', Petković 81')

WOLSBERG Gradski stadion. Gledatelja 700. Sudac: Phillip Gadler.

ATSV WOLFSBERG: Friesacher, Pokorn, Mujkić, Kainz, Pfennic, Stoni, Rothleitner, Rupp, Baumgartner, Sorger, Kothmaier (još su igrali: Wiltsche, Müller, Begić, Brunner, Schrammel, Streit, André, Marzi, Hochegger). Trener: Aleks Obradović.

OSIJEK: Barešić, Miloš, Lončar, Bralić, Jurčević, Jugović, Barri, Gržan, Hiroš, Fućak, Mierez (još su igrali: Sajko, Grgić, Cvijanović, Zebec, Bakić, Petković, Mance, Topčagić). Trener: Nenad Bjelica.

Lokalni austrijski četvrtoligaš Wolfsberg svoj 101. rođendan proslavio je utakmicom protiv Osijeka. Bijelo-plavi, kojima je to bila druga provjera od početka priprema, prva otkako borave u Međimurju, izazvali su veliku pozornost, početni udarac čak je izveo i gradonačelnik grada od četrdesetak tisuća stanovnika. Osijek je čestitao rođendan na svoj način, iako je poštedio domaćina težeg stradavanja.

Poveli su Bijelo-plavi vrlo rano, već u 10. minuti kada je Mierez zabio na ubačaj Jurčevića. Razlika u kvaliteti bila je neupitna, lopta skoro da i nije prelazila u polovinu Bijelo-plavih, prijetio je opasno Osijek preko Miereza, Jugovića i Hiroša. U 40. je momčad iz Gradskog vrta bila u velikoj prilici povećati prednost iz kaznenog udarca, ali... Znate li onu priču o Mierezu i jedanaestercima? Ukratko, ne završava happy-endom. Promijenio je Argentinac način izvođenja kaznenog udarca, zaletio se i jako pucao, ali pored gola.

Nastavak je krenuo s velikim šansama Fućka i Gržana koje nisu uspjeli realizirati. U samo dvije minute Antonio Mance vodstvo Osijeka učinio je uvjerljivim. Prvo je sjajnim šutom s dvadesetak metara i to netom nakon što je ušao u igru, zabio za 2:0, a ni dvije minute kasnije opet je bio strijelac nakon ubačaja Zebeca. Gržan, pa potom Topčagić, našli su se u velikim šansama, Barri je pogodio gredu prije nego što je Petković u 81. zabio i četvrti gol.

Boravak u Austriji će Bijelo-plavi zaključiti utakmicom protiv bundesligaša Austrije iz Klagenfurta, prošle sezone šeste momčadi tamošnjeg prvenstva. Utakmica počinje u 15 sati uz izravan prijenos na klupskom YouTube kanalu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 01:00