VLADO KOS/CROPIX Cropix
DALEKO JE JOŠ TITULA

Osijek skupo plaća cijenu pobjede nad Dinamom, ali se neće žaliti: ‘Euforija je u gradu, ne u momčadi!‘

Kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić poručio je kako lider Prve HNL čvrsto stoji na zemlji nakon velike pobjede
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. ožujak 2022. 17:50

Pobjeda protiv Dinama već je i zaboravljena, ritam utakmica ne dozvoljava dan predaha i uživanje u trenutku. A pogled iz Gradskog vrta na ljestvicu danas jako lijepo izgleda. Osijek je trenutno u bitno drugačijoj situaciji, više ne napada i ni s kim ne dijeli nego brani vrh na kojem se izdvojio s dva boda više, ali i utakmicom više od Dinama.

- Naravno da smo svi presretni što smo pobijedili u bitnoj utakmici. Napokon, jer do sada u bitnim utakmicama nismo često najbolje prolazili, probili smo “led”, pobijedili u derbiju... Nismo, međutim, puno slavili, odmah smo se okrenuli Lokomotivi jer puno je još do kraja tako da nema mjesta euforiji. Ali apsolutno da nam ova pobjeda donosi na samopouzdanju, da nam daje vjetar u leđa, nećemo od toga bježati - veli kapetan Bijelo-plavih Mile Škorić.

image


VLADO KOS/CROPIX Cropix

Provociranje sreće

Momčad je čvrsto na zemlji, ali napravila je još jednu veliku stvar - probudila je nogometnu euforiju u gradu. Navijačima je momčad Nenada Bjelice dala razlog da se nadaju, opet se nakon dugo vremena za Gradski vrt tražila karta više.

- Osjeti se, naravno, ta atmosfera u gradu. Mi unutar momčadi si, međutim, takvu euforiju ne smijemo dozvoliti. Preostalo je još 11 kola, bit će tu još svega, ali lijep je osjećaj da su navijači prepoznali kako radimo odličan posao.

Posljednji razgovor s kapetanom Osijeka vodili smo nakon neočekivanog poraz od Slavena Belupa u Gradskom vrtu u prvoj utakmici nastavka sezone. Škorić je tada prenio dio razgovora igrača u svlačionici koji je zaključen zajedničkim dogovorom “idemo sada zapeti”. A upravo to se i dogodilo. Uslijedile su četiri uzastopne prvenstvene pobjede Bijelo-plavih.

- Tu utakmicu smo kolektivno loše odigrali, bili smo svjesni toga. Prije te utakmice imali smo niz od 16 utakmica bez poraza i dobro je da se to dogodilo odmah na početku da vidimo da moramo još puno bolje. Šamar je došao odmah na početku i pomogao nam da se mobiliziramo.

Momčad iz Gradskog vrta je svoj karakter pokazala puno puta ove sezone, vraćala se iz “mrtvih”, preokretala utakmice u sudačkim nadoknadama, ali se i izvukla iz teških situacija u koje se sama “ukopala” poput one nedavne u Puli gdje ni 2:0 vodstvo protiv nije bilo dovoljno da se utakmica mirno privede kraju.

- Imamo karakter da nikad ne odustajemo i to nam se vraća. Radimo stvarno odlično, pošteni smo na svakom treningu i time isprovociramo sreću.

Osijek je momčad koja voli igrati derbije, a bodove iz utakmica protiv konkurenata za naslov morat će potvrđivati i protiv onih momčadi koji zaostaju za velikom četvorkom na vrhu. Tri boda protiv Dinama dobit će na punom značaju uzmu li bijelo-plavi i protiv Lokomotive pun plijen.

- Apsolutno je tako. Potvrdimo li je s nova tri boda pobjeda protiv Dinama dobit će na još većem značaju. Svjesni smo da nas u petak čeka još jedna iznimno zahtjevna utakmica.

Dva puta je Osijek igrao protiv Lokomotive ove sezone i oba se puta namučio za bodove. U Kranjčevićevoj je Topčagić za remi zabio u sudačkoj nadoknadi u trenutku kada su Bijelo-plavi imali igrača manje na terenu, dok je u Gradskom vrtu Lokomotiva povela, a Osijek utakmicu “prelomio” u svoju korist tek u završnici utakmice.

- Lokomotiva je dobra momčad, mladi su, poletni, neopterećeni su, dečki stvarno jako dobar nogomet igraju. Protiv nas sada vjerojatno svi imaju i veći motiv, prvi smo i sada su vjerojatno svi “napaljeniji” na Osijek jer nije to više Osijek od prije. Trebat će nam jako, jako puno rada za pobjedu.

Čeberku nije svejedno

Utakmicom u Kranjčevićevoj počinje gusti, “europski” ritam za Bijelo-plave. U samo devet dana Osijek će odigrati tri utakmice, jednu važniju od druge, protiv Lokomotive i Gorice u prvenstvu te polufinale Kupa protiv Rijeke na Rujevici. Te tri utakmice neće samo testirati mentalitet i snagu momčadi, nego i dužinu klupe. Inače, od četiri utakmice koje će Osijek odigrati do reprezentativne stanke, tri će biti na gostovanjima.

- Idemo utakmicu po utakmicu, prvo je Lokomotiva. Ali imamo širinu klupe, kvalitetne igrače i to se vidi da tko god da dobije priliku svoj posao odradi vrhunski.

Obiteljska atmosfera nešto je što se ističe u svlačionici Gradskog vrta. Kroz težak životni period zbog rata u domovini trenutno prolazi Jevhen Čeberko, inače jedini ukrajinski nogometaš u Prvoj HNL, no suigrači mu pokušavaju olakšati što više mogu.

- Nije mu svejedno. Stalno razgovaramo s njime, upoznati smo sa situacijom. Nije mu lako, ali drži se, tu smo uz njega, potpora smo mu i zna kako može računati na nas - zaključio je Škorić.

Osijek se neće žaliti, prazan Istok protiv Gorice

Osijek će skupo platiti cijenu propusta u organizaciji utakmici s Dinamom. Disciplinski sudac HT Prve lige Alan Klakočer sankcionirao je NK Osijek zatvaranjem tribine Istok na jednu utakmicu te novčanom kaznom od 75 tisuća kuna. “Razlozi ovakve kazne su pirotehnička sredstva, utrčavanje gledatelja na travnjak po završetku utakmice dok su na njemu još bili igrači i službene osobe te neprimjereno skandiranje dijela navijača” priopćeno je iz kluba iz kojeg poručili kako se neće žaliti na odluku.

Istočna tribina inače broji 5.081 mjesta što je otprilike trećina punog kapaciteta Gradskog vrta pa će Osijek i na utakmici protiv Gorice, unatoč zatvaranju čitavog jednog sektora stadiona i dalje moći računati na veliku potporu nakon što su ukinuta pandemijska ograničenja o broju gledatelja na sportskim natjecanjima. Vrlo izvjesno je kako će navijači s istočne tribine svoje mjesto privremeno naći na velikoj zapadnoj tribini, no o tome će se klub tek službeno oglasiti.

Naime, priopćeno je kako će vlasnike godišnjih i polugodišnjih ulaznica za istočnu tribinu, a njih je nešto više od 2.000, klub idućeg tjedna obavijestiti o zamjenskim mjestima za utakmicu protiv Gorice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 02:45