MATIJA DJANJESIC/CROPIX
KAPETAN OSIJEKA

‘Uskoro ću, ako bude zdravlja i sreće, srušiti i taj rekord! Reprezentacija? Na izborniku je da odluči...‘

‘Samo mi trofej nedostaje kako bih upotpunio sve ove sjajne godine koje sam ovdje‘
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 16. srpanj 2022. 15:43

Mile Škorić večeras će peto ljeto zaredom povesti nogometaše Osijeka u novu sezonu. Susret s Goricom bit će mu 279. za Osijek u HNL-u (po čemu je još od prosinca osječki rekorder) te 324. u svim natjecateljskim utakmicama. Još ga pet dijeli da i s te vječne liste skine legendu Bakira Beširevića.

Ako bude zdravlja i sreće te ne bude odgoda utakmica, rekordna 328. utakmica Škorića u Osijekovu dresu mogla bi se dogoditi u 3. kolu protiv Slaven Belupa. Uoči otvaranja sezone pitali smo Osijekovu pokretačku snagu na terenu kakav je osjećaj, mijenja li se što u emocijama, željama i planovima.

- Emocije i osjećaji su uvijek isti, a ni želje se ne mijenjaju. Kao i svih prijašnjih sezona, to je neizmjerna želja da s Osijekom osvojim trofej. Samo mi to nedostaje kako bih upotpunio sve ove sjajne godine koje sam ovdje. Uskoro ću, ako bude zdravlja i sreće, srušiti i rekord po ukupnom broju nastupa, na što sam ponosan, ali trofej bi baš bio vrh. Mislim da smo i mi u klubu i naši navijači zaslužili da napokon dođemo do takvog rezultata, da se svi radujemo i iskreno se nadam da ću to doživjeti kao igrač Osijeka - kaže Mile Škorić kojemu smo postavili malo i nezgodno pitanje.

image
VLADO KOS Cropix

Treninzi teži za 20 posto

Uz pretpostavku da je titula prvaka broj 1 na listi želja, što bi prije izabrao: Kup Hrvatske ili skupine Konferencijske lige?

- Uh... Nezgodno pitanje, ali ipak biram Kup. Trofej je trofej, a ja ga još nemam - iskreno je odgovorio kapetan Osijeka prije nego što se osvrnuo na petotjedne pripreme za novu sezonu.

- Bilo je baš teško, šef je podigao razinu treninga za 15-20 posto, i to se osjetilo, ali nema tu previše filozofije. Svi smo to prihvatili kao nužno odricanje i pripremu za ono što nas čeka. Bit će puno utakmica i za to nam treba jako dobra podloga.

Dojam je kako se na pripremnim utakmicama puno više težilo kombinatorici nego što je to možda bio slučaj u prošloj sezoni.

- Radimo mi na kombinatorici uvijek, ali ljudi moraju znati da imamo svoje zahtjeve i zakonitosti u igri. Šef nikome ne brani da spusti loptu, da se igra po podu u trećini koja služi za to, čak i da se improvizira. Nije ni nama u zadnjoj liniji to zabranjeno, a pogotovo nam to nije problem jer svi smo i tehnički jako dobro potkovani, ali kada se pojavi problem oko našeg 16-erca, uvijek je bolje posegnuti za dugom loptom nego komplicirati život i stvoriti neku opasnu priliku.

Beljo je ekstra vrijednost

Škorić je proljetos zbog ozljede na team buildingu reprezentacije u Kataru propustio pet utakmica HNL-a i bilo je očito koliko je nedostajao.

- Ozljede su nas poremetile i naravno da je jako važno da svi budemo zdravi. Istina je da je posebno nezgodno ako se mora mijenjati više igrača u zadnjoj liniji, ali ne zato što su alternative slabije, nego zato što im treba određeno vrijeme da uđu u ritam. Često ističem da imamo odličnu konkurenciju za svako mjesto u momčadi tako da ne vidim u tome presudni problem. Svi dečki koji su mijenjali nas ozlijeđene svoj su posao odradili na visokoj razini.

image
VLADO KOS Cropix

Ove će mu sezone barem u četiri utakmice biti lakše jer neće morati čuvati Diona Drenu Belju koji je u Istri dosta mučio Osječane.

- Da, rekao sam već prošle sezone da je baš dobar, nezgodan, visok, jak i brz, iako možda ne djeluje tako, ali kada pruži taj svoj dugi korak, to izgleda dosta brzo. Ili sam možda ja spor, hahahaha. S njim ćemo puno dobiti, kao i s Lovrićem, Caktašem i Leovcem. Njihova golema kvaliteta, znanje i iskustvo jako će nam trebati - naglasio je Škorić prije nego što je rekao pokoju i o reprezentaciji i SP-u u Kataru. Izborniku je Mile dosad uvijek bio zlatna rezerva, a naš je dojam da kapetan Osijeka ne dobiva poštovanje koje je zaslužio.

- Želja je uvijek da sam u reprezentaciji. Na izborniku je da odluči, a moje je da se borim na terenu, što ću sigurno raditi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:01