SESKIMPHOTO/SESKIMPHOTO/PROFIMEDIA Seskimphoto/seskimphoto/profimedia
NOVI TRENER

VIDEO Osijek predstavio Tomasa: ‘Znam dobro u kakav sam klub došao!; Kulešević: ‘Nisam želio ispasti bahat‘

‘Znam da smo u negativnom nizu, ali sada je najvažnije vratiti samopouzdanje igračima‘
Piše: SN, Gradimir ĐukarićObjavljeno: 25. travanj 2023. 12:34

Stjepan Tomas u ponedjeljak je i službeno postao novi trener nogometaša Osijeka nakon što je proteklog vikenda Borimir Perković dobio otkaz.

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač bogatog nogometnog iskustva, koji je između ostalog nastupao i za turske velikane Fenerbahče i Galatasaray, preuzet će klubu Bijelo-plavih s kojima je potpisao ugovor do kraja sezone 2023/24.

Tomas je trenersku karijeru započeo u Turskoj 2014. godine, najprije kao pomoćnik Okana Buruka, aktualnog trenera Galatasarayja, kojem je asistirao u Gaziantepsporu, Sivassporu, Goztepeu, Akhisaru, Rizesporu i Bašakšehiru prije samostalnih trenerskih uloga u Antalyasporu, Rizesporu, Goztepeu i moldavskom Šerifu.

Tomas je u Gradski vrt stigao nakon niza slabijih rezultata, ali već u uvodu svojeg predstavljanja poručio je kako ima plan:

- Hvala svima na povjerenju. Pun sam entuzijazma i znam u kakav sam klub došao, imam formulu da Osijek dovedemo na mjesto koje mu pripada, rekao je Tomas pa nastavio:

- Znam da smo u negativnom nizu, ali sada je najvažnije vratiti samopouzdanje igračima. Ovo je kvalitetna momčad s kvalitetnim pojedincima, nadam se da imam formulu za to i da ćemo već u mojoj prvoj utakmici krenuti s pobjedom.

Tomas je istaknuo kako je sada najvažnije za klub uzeti što više bodova i izboriti Europu.

- Gledao sam Osijek u zadnje vrijeme i mogu reći da se igra podigla. Ja volim igrati napadački nogomet, ali sada nije vrijeme za takve stvari. Treba biti pragmatičan i u ovih šest utakmica uzeti što možemo i pokušati ostvariti plasman u Europu.

Cilj do kraja sezone?

- Cilj je Europa, želimo ostvariti ulazak u grupnu fazu jer su to svi zaslužili, pogotovo na novom stadionu. Imam to iskustvo, sa Sheriffom sam igrao Europsku ligu.

Možete li se u Osijeku zadržati duže nego u drugim klubovima?

- Nadam se da će biti tako, drugi poslovi su bili drugačiji splet okolnosti. Negdje sam samo došao spašavati stvar, a negdje sam radio dobre stvari kao u Turskoj s Rizesporom. Za mene nije bitno koliko sam dugo bio, nego što sam ostvario ciljeve.

Sportski direktor Ivica Kulešević objasnio je razloge zašto je baš Tomas odabran.

- Ovakve stvari se događaju, nitko nije sretan zbog toga, na nama je da skupimo snage. Molim i apeliram na navijače da nam daju podršku, znam da su izgubili strpljenje nakon 11 utakmica bez pobjede, ali svaka nam je sljedeća utakmica kvalifikacijska. Zato smo i doveli trenera koji je igrao u okolnostima velikog pritiska - rekao je sportski direktor bijelo-plavih.

Naravno, morao se Kulešević osvrnuti i na svoju nedavnu situaciju s navijačima.

- Nisam izašao pred navijače da sebe amnestiram, ne bježim od svoje odgovornosti. Izašao sam pred navijače misleći se pridružiti igračima u teškim trenucima, no oni su već krenuli prema svlačionici, a ja se nisam povukao. Ne smatram lošim što sam izašao, nikoga nisam htio uvrijediti, to nije bila uobičajena situacija. Nisam želio niti biti bahat, nisam slao puse da bih nekoga vrijeđao, bio sam u polusvjesnom stanju. Opet poručujem da ne bježim od svoje odgovornosti, imamo šest utakmica do kraja, vjerujemo u momčad koju imamo. Zimus smo napravili to što smo napravili, bilo je zadano i zacrtano, to je bila obaveza. Najavio sam i restrukturiranje kluba jer sustav je bio neodrživ. Od prvog dana sam govorio da će trebati puno strpljenja. Naravno da mi je neugodno, nitko nas ne može amnestirati, ali i dalje imamo dobru momčad i nitko mi ne može reći da to nije tako. Na žalost imali smo i sportske nesreće. Nadam se da ćemo izvući sezonu, svaka je utakmica kvalifikacijska, a poslije će biti što će biti - kazao je Kulešević.

Uskoro opširnije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 18:56