VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
ODLAZAK U NJEMAČKU

Bliži se rastanak Rujevice s kapetanom! Nijemci ga gotovo sigurno neće poslati na novu posudbu

Menadžer Andy Bara podvlači da posao još nije potpisan, ali ne sumnja u realizaciju
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 13. svibanj 2022. 18:19

Ispred nogometaša Rijeke još su svega dva kola do završetka prvenstva i najvažnije utakmice sezone - finala Kupa na gotovo rasprodanom Poljudu. Bit će to dvoboj koji bi uvelike mogao utjecati na ocjenu same sezone oba finalista, a sigurno će utjecati i na skoru budućnost, osvajač Kupa imat će bolju startu poziciju za europske kvalifikacije.

U skoroj budućnosti, jasno je to još od zime, u bijelom dresu neće biti kapetana Rijeke Hrvoja Smolčića. Stasiti stoper momčadi s Kvarnera još je zimus bio u posjetu Frankfurtu, gdje je obavio liječnički pregled i dogovorio većinu formalnosti oko prelaska u redove bundesligaša Eintrachta.

S obzirom da sam igrač tijekom proljetnog dijela sezone još uvijek nije mogao potvrditi transfer, niti se o njemu previše izjašnjavao, razgovarali smo s Andyjem Barom, menadžerom Hrvoja Smolčića, koji je sam još zimus iznio neke ključne podatke oko transfera svog štićenika u klub koji je iznenađujuće ove sezone stigao i do finala Europske lige, pritom izbacivši i velikana Barcelonu.

Nema komplikacija

Upravo je ta Europska liga jedan od razloga zašto prelazak Hrvoja u redove stabilnog bundesligaša, u kojem ga čeka i donedavni igrač Dinama Kristijan Jakić, još uvijek nije formalno realiziran, no Bara smatra kako taj transfer vrlo blizu realizacije, odnosno, nema nikakvih komplikacija u tom poslu koji bi Rijeci trebao osigurati između dva i pol i tri milijuna eura s određenim bonusima.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Nije se ništa zakompliciralo kada je u pitanju transfer Hrvoja Smolčića, sve ide svojim tijekom. Normalno, tu postoji još uvijek puno detalja koje treba riješiti, kako između klubova, tako i između igrača i kluba, doduše, radi se o nekim pojedinostima. Naravno, Eintracht je sada prošao u finale Europske lige, oni su se totalno posvetili organizaciji tih utakmica koje su imali, uz to naravno imaju i prvenstvo, pa je i to isto razlog zašto neke stvari idu malo sporije. Naprosto nisu imali vremena baviti se transferima koji ih čekaju na ljeto. Mislim da bi to sve skupa trebalo biti O.K., ali nije još ništa potpisano. Međutim mi smo se dogovorili oko većine stvari i tu ne bi trebalo biti problema - kazao je Bara.

Dodao je da se visina transfera vrti oko iznosa koji je već neslužbeno iznio ove zime, odnosno, oko tri milijuna eura s određenim bonusima.

- Pa da, doduše, to se može mijenjati s obzirom na dogovor između klubova, ta visina ovisi isključivo o njima. Mene transfer kao transfer koji radim za igrača iskreno baš previše i ne interesira, mi gledamo njegov ugovor i njegove uvjete, a hoće li oni njega prodati za 3 ili 30 milijuna to je stvar dogovora klubova - objasnio je Bara.

Ljevonogi Hrvoje Smolčić, koji je u omladinsku školu kluba s Kvarnera stigao iz NK Gospić 91. još kao osnovnoškolac zajedno sa svojim bratom blizancem Ivanom, do sada je u bijelom dresu upisao 86 susreta postigavši pritom dva pogotka, a njima je dodao i četiri asistencije. Prema riječima Bare, teško je da ćemo kapetana gledati i dogodine u Rijeci, barem i na posudbi kao igrača Eintrachta. Njemački klub Smolčića vidi kao idealnu zamjenu za Evana N’dicka, 22-godišnjeg središnjeg braniča kojeg će sigurno prodati ovo ljeto za visoki iznos, a vrlo je vjerojatan i odlazak austrijskog braniča Martina Hintereggera.

Trebao bi ostati

Poznavajući upornost i predani rad Hrvoja Smolčića kroz sve ove godine njegovog razvoja, za pretpostaviti je da će ljevonogi branič pronaći svoje mjesto u početnoj postavi momčadi koja trenutno zauzima 12. mjesto njemačke Bundeslige.

- Ako sve bude u redu, onako kako očekujemo da bude, te Hrvoje ode u Eintracht, onda će svakako ostati tamo. Naravno, na treneru je da odluči, ali Hrvoje se svakako dolazi boriti za startnu poziciju. Trener je taj koji će od tome odlučivati, je li on taj ili nije taj, ali Hrvoje ide tamo, ne ide nigdje drugdje, nema govora o kakvoj posudbi. Eintracht nije klub koji će potrošiti velike novce na transfere, oni nemaju tu moć da kupe igrača od tri milijuna eura i da ga proslijede nekome na posudbu. Oni nisu Leipzig, Bayern ili Dortmund, oni to naprosto ne rade - dodao je Bara.

Bez zakona braće

Čini se tako da će “zakon braće”, odnosno, Ivana i Hrvoja Smolčića u dresu Rijeke, konačno završiti. Uostalom, niti ove polusezone nisu bili dio istog kolektiva. Njegov tri minute mlađi brat blizanac Ivan bio je jedan od brojnih igrača koje je Rijeka zimus poslala u Hrvatski dragovoljac, s time da je Ivan jedan od trojice igrača koji je i formalno raskinuo ugovor s Rijekom...

Filmskom kraju i prestanku “ličke ere” na Kvarneru mogli bi, pak, svjedočiti u posljednjem kolu prvenstva na Rujevici kada domaćinu u goste stiže – Hrvatski dragovoljac. Dva brata blizanca na suprotnim stranama, i vrlo vjerojatno oproštajna utakmica za barem jednog od njih kada je Rijeka u pitanju. Tati Nenadu i ostatku obitelji Smolčić, vjernim navijačima Rijeke koji su gotovo svaku utakmicu na tribinama Rujevice, sigurno neće biti lako...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 11:49