JOSKO PONOS/CROPIX
ZAVRŠNICA KUPA

Igra se na Poljudu, ali formalno je domaćin Rijeka: Evo kako će se dijeliti ulaznice za veliko finale

Bliži se završni dvoboj za Rabuzinov trofej Sunce, koji je na rasporedu 26. svibnja na Poljudu od 19 sati
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. travanj 2022. 16:41

Ulaznice za finale Kupa Hajduk - Rijeka idu u prodaju sljedeći tjedan. Završni dvoboj za Rabuzinov trofej Sunce bit će upriličen 26. svibnja u Splitu na Poljudu od 19 sati.

Službeno igra se na neutralnom terenu, formalno domaćin je Rijeka, a stvarni domaćin će, dakako, biti Hajduk. Što se tiče navijačke podrške...

HNS je organizator, match manager Helena Puškar još radi na detaljima. Pojedinosti oko prodaje karata bit će objavljene početkom sljedećeg tjedna. Svakom finalistu pripada 20 posto kapaciteta stadiona, što je nešto više od šest tisuća ulaznica. To bi za navijače Rijeke trebalo biti dovoljno kad se gleda kakva je posjećenost susretima na Rujevici.

Deset posto ulaznica ide HNS-u, a ostalo će biti u slobodnoj prodaji. Te karte može kupiti tko god je zainteresiran. Tako i navijači Rijeka ako su voljni biti na stadionu izvan sektora koji je namijenjen njihovom klubu.

Detalji vezani za osiguranje tek se dogovaraju, to je u prvom redu u ingerenciji MUP-a. HNS, MUP, te klubovi - sudionici poradit će prvenstveno na sigurnosti navijača Rijeke. Vjerojatno im nitko neće preporučiti da se taj dan šetaju gradom... Navijačke skupine kao što je Armada u pravilu su pod nadzorom policije, a izazov je kakvo će se rješenje naći za ostale gledatelje. Ili će svi morati doći na Poljud pod pratnjom policije i tako otići s njega...

Armada će u Split doploviti brodom, neće to biti trajekt Marko Polo kao 2017. godine nego manji Dubrovnik, a zanimanje je veliko. Cijena je 250 kuna za članova Armade, a 100 kuna skuplja za ostale. Postoji i mogućnost povratka kući osobnim vozilom ili kombijem, koji će biti ukrcani na brod... No, nije to jedini način. Agencija Arriva organizira prijevoz autobusevima na dan susreta, cijena je 270 kuna. Povratak je nakon utakmice.

Rijeka je objavila kako su joj na raspolaganju sektor A (90 kuna), Sektor B (120 kuna), te sektori C i D, na kojima će ulaznice koštati 150 kuna. Prodaja će za fanove Rijeke krenuti u srijedu, 27. travnja, a radno vrijeme blagajni prvi tjedan prodaje ulaznica je od srijede do petka od 16 do 21 sat, te u subotu od 9 do 13 sati. Sektor A je onaj na kojem se inače nalaze pristaše gostujuće momčadi, a ostala mjesta su na zapadnoj tribini od sredine prema jugu.

Dakako, Torcida će imati svoj Sjever, iako je Hajduk na papiru gost.

Poznate su tenzije između Hajduka i Rijeke, za finale Hrvatskog kupa nužan je veći angažman po pitanju sigurnosti nego za obične prvenstvene susrete jer očekuje sve veći broj navijača Rijeke, no i Hrvatski nogometni saveza i splitska policija i zaštitari imaju dovoljno iskustva da sve naprave na potrebnoj razini. Ubrzo nakon toga 6. lipnja na Poljudu igra i hrvatska reprezentacija i to protiv Francuske u Ligi nacija. Na finalu Kupa očekuje se pun stadion, a slično bi moglo biti i na susretu Vatrenih i svjetskih prvaka.

Linker
20. travanj 2024 13:07