VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
TV PRAVA

Još je malo ostalo do nove HNL ludnice! Evo gdje ćete moći gledati prvi veliki derbi Dinama i Hajduka

Još nije dogovoreno s kojom će točno utakmicom drugi program HTV-a otvoriti sezonu svojih prijenosa
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 16. lipanj 2022. 13:04

Jučer je u fokusu bio ždrijeb prvih europskih suparnika Dinama, Osijeka i Rijeke, a još samo tri i pol tjedna dijeli nas od prvih domaćih okršaja u novoj nogometnoj sezoni. Novoj i po tome na kojim će se programima te utakmice moći gledati.

Nositelji TV prava i "domaćini" prijenosa većine utakmice bit će dva nova MaxSport kanala, koji s emitiranjem počinju krajem lipnja, a prvi njihov veliki prijenos bit će najveći hrvatski derbi, dvoboj Dinama i Hajduka za trofej Superkupa 9. srpnja.

Programi koji će se naći isključivo u ponudi TV platformi Hrvatskog Telekoma prenosit će sve utakmice u prvom krugu HNL-a (prvih devet kola), jer se HTV u prijenose u najavljenom terminu nedjeljom od 15 sati uključuje tek od 10. kola, koje je na rasporedu od 16. do 18. rujna.

image
VOJKO BASIC/CROPIX Cropix

Prema tome, svi prvi međusobni derbiji u novoj sezoni gledat će se samo na MaxSport kanalima, osim ako se neki od tih derbija ne odgodi zbog europskih obaveza naših najboljih klubova. Primjerice, prvi prvenstveni derbi Dinama i Hajduka na rasporedu je u 5. kolu (od 12. do 14. kolovoza) koje se nalazi između uzvrata 3. pretkola i prvih utakmica play-offa za ulazak u skupine europskih kupova.

HTV se u prijenose uključuje od 10. kola i ima pravo na ukupno 27 utakmica. Prema dogovoru, ima pravo na jedan derbi Dinama i Hajduka (vjerojatno to neće biti ni prvi niti posljednji u prvenstvu), te još tri međusobne utakmice naša četiri najbolja kluba (ali to ne može biti još pokoji ogled Hajduka i Dinama). U još 18 od preostale 23 utakmice može igrati jedan od ta četiri kluba (Dinamo, Hajduk, Osijek ili Rijeka).

Još nije dogovoreno s kojom će točno utakmicom drugi program HTV-a otvoriti sezonu svojih prijenosa, koji su im se vratili nakon 11 godina, niti je napravljen raspored prijenosa za drugi krug natjecanja (od 10. do 18. kola). HTV je ranije najavio da će s emisijom Stadion startati od prvog kola, i prije nego što počne s prijenosima, u terminu nedjeljom od 20 sati.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 02:26