DAMIR SKOMRLJ Cropix
OSJEČKI MERCATO

Koliko je realan dolazak jednog od glavnih veznjaka s Rujevice u Gradski vrt? Bjelica ima još jednu želju

Rijekin krilni nogometaš spominje se u kontekstu dolaska u Bjeličinu svlačionicu
Piše: D. RužićObjavljeno: 30. svibanj 2022. 09:26

Poput trapističkih fratara, koji čuvaju tajnu proizvodnje svog čuvenog sira, tako i u Osijeku vlada zavjet šutnje o nakanama i željama vezanima uz prijelazni rok. Ipak, ponekad i ponešto procuri, onako na kapaljku...

Tako se pojavila i informacija da bi Nenad Bjelica u redovima Bijelo-plavih rado vidio veznjaka Rijeke Domagoja Pavičića. Iako, njegova je želja u nastavku karijere upražnjavati je u inozemstvu. Ali, tko zna, idući dani će potvrditi ili demantirati mogućnost njegovog dolaska u Gradski vrt.

Ujedno, priča kako Osijek na listi svojih želja ima još ponekog od sadašnjih ili dosadašnjih igrača Rijeke razbuktala je nagađanja. Jedno od njih navodi kako bi u prvoligašu s Drave mogao završiti i Robert Murić. Službenih potvrda, čak ni onih koji bi doista navijestili takvu mogućnost, u Osijeku sada nema, ali postoji ona narodna izreka da gdje ima dima ima i vatre. I opet, onako narodno, živi bili pa vidjeli...

Potpuni mir

Trenutačno je u prvoligašu s Drave pravo i potpuno zatišje. Vrijeme je odmora, a kako smo saznali usklađen je u njemu dogovor klupskog čelništva i u prvom redu stručnog stožera da se igrače do daljnjeg, kao i samog trenera i sportskog direktora Nenada Bjelicu, poštedi davanja izjava za javnost. Bilo je toga dosta u protekloj natjecateljskoj godini, a sada kada je stanka između dvije sezone svi žele potpuni mir i odmaknuće od ičega što bi im ga remetilo. Zavrjeđuje to razumijevanje.

S druge strane, iz našeg medijskog kuta gledanja, svakodnevne su potrebe za pravom i točnom informacijom, pa i onom koja bi nakon njenog obznanjivanja ubrzo doživjela preokret i od ekskluzive se pretvorila u demanti. No, ništa to nije novo ni neobično u razdoblju koje teče od završetka prvenstva do početka priprema i poglavito prijelaznog roka.

Šest utakmica

Začudno je, međutim, da u Osijeku ne otkrivaju ni ono što bi mogli i što valjda nije tajna u tolikoj mjeri da bi se išta poremetilo. Nenad Bjelica je i sam u jednom trenutku bio začuđen zbog čega se novinarima, kroničarima zbivanja i praćenja događaja u njegovom klubu, ne kaže kada će i s kim Bijelo-plavi igrati u pripremnom razdoblju. Najavio je da će uslijediti šest utakmica, od kojih će prva biti u Gradskom vrtu, gdje će se sučeliti Osijek i Slaven Belupo i to baš prije nego povede svoju ekspediciju na pripreme u Sveti Martin na Muri. Potvrdio je i da će najjača provjera uslijediti u odmjeravanju snaga s uglednim grčkim Olympiacosom, a i da će ta utakmica biti odigrana u susjednoj Austriji.

- Kada se vratimo s tog dijela priprema koje ćemo provoditi izvan našeg grada preostat će nam još jedino odigrati generalku, a ona će biti na programu u Gradskom vrtu - najavio je Nenad Bjelica.

Još dva tjedna potrajat će odmor Bijelo-plavih, a potom će Gradski vrt opet zaživjeti. Bez bijelo-plavih profesionalaca u njemu je uvijek otužno, iako, to je jasno, Nenad Bjelica kao i ostali klupski operativci vrijedno rada podalje od klupskih prostora i zasigurno će na dan prozivke biti obilje novosti.

Linker
18. srpanj 2022 03:58