Luka Menalo

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VLASNIK NEOBIČNOG POTHVATA

Lani je s Rijekom potopio Dinamo usred Maksimira, a sad najavljuje drugu priču: ‘To se neće ponoviti!‘

‘Asistirao sam Lončaru za gol, kako se ne bih sjećao...‘, kaže ponajbolji igrač Dinamovih priprema
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. siječanj 2022. 15:10

Luka Menalo po mnogima je bio ponajbolji igrač Dinamovih priprema. Dva pogotka, asistencija, uvijek raspoložen i rastrčan. Štoviše, ne bi to bilo i neobično da nije na tim pripremama zaigrao na novoj poziciji, na desnoj strani u 3-5-2. Od lijevog krila do, praktički, desnog beka. Ali, dobro se snašao, kao da već dugo igra na tom mjestu.

- Novi trener, novi zahtjevi. Da, mislim da sam se dobro snašao na tom mjestu, prilagodio sam se, što traži trener od mene to ću ispuniti. Drugačiji je način igre nego na nekim drugim pozicijama, ali nije mi loše - kazao nam je Luka Menalo.

Nepredvidljiva igra

Nije očekivao da će se naći na tom mjestu?

- Nogomet je nepredvidljiv, u Dinamu ste, nikad ne znate što će trener tražiti od vas. No, kažem, mislio sam da će možda biti teže, ali zasad se dobro osjećam u toj ulozi.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Dakle, kako mu je u ulozi jednog od najboljih igrača priprema, sigurno mu godi ta “nagrada”?

- Godi, naravno, zabio sam dva gola, jednom asistirao. Ali, znate, to u Dinamu ništa ne znači, treba se dokazivati u svakoj utakmici. Konkurencija je velika, puno igrača mogu igrati na tim svim pozicijama, ali ja vjerujem u sebe.

Vidimo ga tamo na desnoj strani, Dinamo igra 3-5-2, opet kažemo, više je bek nego krilo?

- Snašao sam se. To je takav sustav igre, nije mi nepoznat i od ranije, dobro sam se prilagodio, igram tog beka, krilo, meni je svejedno.

Sad je pola godine u kontinuitetu u Maksimiru, osjeća i napredak u svojoj igri?

- Svakako, prošao sam dvoje priprema, odigrao dosta utakmica, imam samopouzdanja, zdrav sam i spreman.

Inače, Menalo je ove sezone zabio golove u svim natjecanjima u kojima je igrao. U HNL-u, Kupu, kvalifikacijama Lige prvaka i skupini Europske lige, a tome je dodao i gol u dresu BiH reprezentacije. Doista, neobičan pothvat.

- Da, iza mene je dobar prvi dio sezone, eto, zabio sam i te golove, a očekujem da će proljeće biti još uspješnije. I meni osobno i čitavoj momčadi.

Spremaju li se Modri već za dvoboje sa Sevillom, tek je nešto više od dva tjedna do tih utakmica, pričaju li igrači o tim novim, velikim europskim izazovima?

- Nije daleko Sevilla i sigurno nam je negdje u podsvijesti ta utakmica, međutim, vjerujte mi, u ovom trenutku razmišljamo samo o Rijeci. Želimo u nedjelju riješiti taj derbi u našu korist, pobijediti jakog suparnika i krenuti pobjednički u obranu naslova.

Menalo je, inače, prošle godine u ovo doba s Rijekom u Maksimiru slavio protiv Dinama. Bio je jedan od najboljih igrača Rijeke, SN su nakon toga napisale da bi Menala Dinamo trebao zadržati, na kraju je i ostao u Maksimiru. Rijeka je tada slavila 0:2?

image

Luka Menalo prošle sezone bio je u dresu Rijeke

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

- Sjećam se, kako ne, ali uvjeren sam da se sad to neće ponoviti. Da ćemo mi, Dinamo, ovaj put pobijediti, Prošle sezone asistirao sam Lončaru za gol u Maksimiru, znam sve o Rijeci, ima tamo još igrača s kojima sam igrao, iako ih je dosta i otišlo. Znam da se Rijeka neće predati u Maksimiru, iza nje je dobra jesen, vidjeli ste kako su te naše utakmice bile neizvjesne, imaju dobrog trenera, dobru momčad, čeka nas težak posao. Međutim, uvjeren sam kako neće reprizirati prošlu godinu.

Drukčije vrijeme

Bio je dio te svlačionice, pa može pričati kako se Rijeka priprema za utakmice s Dinamom u Zagrebu? Dolaze li Riječani s idejom da ne izgube ili se pripremaju za pobjedu?

- Vjerojatno je Rijeka nekad razmišljala da će doći u Maksimir i držati fige da ne primi gol, da što dulje drži nulu pa što bude. Ali, zadnjih godina to nije tako, Rijeka dolazi u Zagreb sa željom da osvoji tri boda, to sam siguran. No, kažem, napravit ćemo sve da se to ne dogodi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 09:29