ivaja.

 VOJKO BASIC/CROPIX
JUNAK HAJDUKA

Livaja u odličnom raspoloženju nakon velike pobjede: ‘Da sam znao da je ovako dobro, oženio bih se i prije‘

‘Odigrali smo možda i najbolje poluvrijeme zadnjih godina, stvarno smo izdominirali Rijeku‘
Piše: Toni Bilić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. svibanj 2022. 21:41

Marko Livaja je u prvoj utakmici nakon što uplovio u bračne vode s Iris Rajčić bio dvostruki strijelac i najbolji igrač jadranskog derbija na Rujevici.

- Da sam znao da je ovako dobro, oženio bih se i prije – nasmijao se Livaja na činjenicu da je nakon vjenčanja zabio dva gola Rijeci, piše Slobodna Dalmacija.

- Dobro je u braku, isto je sve, već osam godina smo skupa.

Opet je Marko ušao u golgeterski niz, nakon što je protiv Hrvatskog dragovoljca prekinuo dvomjesečni post, Rijeci je zabio dva gola u sjajnoj, uvjerljivoj Hajdukovoj pobjedi 3:0 na Rujevici.

- Odigrali smo možda i najbolje poluvrijeme zadnjih godina, stvarno smo izdominirali Rijeku, zasluženo smo došli do tri gola prednosti, moglo je to biti više. Pokazali smo da smo jaki pod pritiskom, bilo je dosta pritiska u zadnjih mjesec i po do dva. Pokazali smo da možemo, nadam se da smo na dobrom putu i da ćemo ovako nastaviti – rekao je Livaja.

Hajduk se u drugom poluvremenu zadovoljio visokim vodstvo, a Livaja je čak priznao da je bio i malo ljut zbog toga.

- Psihički, imaš igrača više, imaš 3:0 i ne želiš ništa riskirati. Bio sam čak malo i ljut što nismo malo više igrali prema naprijed da pokušamo dati još koji gol. Ali dobro, nećemo se sad vraćati na to, odigrali smo fantastičnu utakmicu i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Imamo također Rijeku u finalu kupa, ta utakmica će vjerojatno biti dosta drugačija od ove, bit će opreznija jer je to finale, jedna utakmica. Mi smo pokazali da možemo i nadam se da ćemo uspjeti odigrati isto ovako.

Nakon onakve predstave u Rijeci, “bijeli” mogu žaliti za nekim kiksevima, možda su mogli u zadnja dva kola ući i na prvome mjestu.

- Sami smo krivi, mogli smo na dosta načina bolje odigrati neke utakmice. Ali dobro, to je sve nogomet, nekad ti vrati, nekad ne vrati. Kao što sam rekao, na dobrom smo putu, moramo gledati samo naprijed, nećemo se osvrtati na neke stvari iz prošlosti, nadam se da će sve biti u najboljem redu.

Livaja je s dva gola Rijeci došao do čak 25 pogodaka ove sezone, na pragu je rekorda Lea Lemešića, koji je daleke 1934./35. zabio gol više.

- Ne opterećujem se puno golovima, više se opterećuju ljudi oko mene. Od prvog dana kada sam došao, bitno mi je osvojiti nešto s Hajdukom, a statistika me stvarno puno ne zanima. Ali dobro, lijepa je stvar skinuti nekog igrača kao što je Zlatko Vujović, tako da sam ponosan na sebe i nastavit ću vjerojatno istim ritmom i u ove tri utakmice do kraja, kao i iduće sezone - zaključio je Livaja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 07:50