LIJEPA GESTA

Foto: Nogometaši Rijeke i trener Cosmi odali počast žrtvama Domovinskog rata i darivali NK Croatia iz Bogdanovaca

Među okupljenima bila je i Rozika Fischer, predstavnica majki ubijene vukovarske djece
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. studeni 2022. 08:56

Nogometaši Rijeke i stručni stožer, te klupska delegacija predvođena predsjednikom Damirom Miškovićem u utorak su posjetili Bogdanovce i spomen dom zapalivši pritom svijeće i položivši vijenac na spomenik žrtvama Domovinskog rata i Drugog svjetskog rata. Spomenik je još u izradi, a Rijeka je prikupljala sredstva za njegovu izgradnju u suradnji s ljudima iz Vukovara.

Riječane su u Bogdanovcima dočekali topli ljudi, otvorena srca, delegacija koju je predvodio Marko Barun, načelnik Općine Bogdanovci.

Nakon što su zapalili svijeće i položili vijenac, nogometaši Rijeke predvođeni trenerom Serseom Cosmijem obišli su spomen dom u Bogdanovcima koji podsjeća na događaje koji su obilježili povijest Hrvatske, kao i mural koji je uspomena na 5. svibnja 1991. godine kada su mještani Bogdanovaca zaustavili 18 tenkova bivše JNA koji su se zaputili prema Vukovaru.

Među okupljenima bila je i Rozika Fischer, predstavnica majki ubijene vukovarske djece koju uz Rijeku veže i suradnja na realizaciji spomenika "Rijeka za Slomljeno srce Vukovara" koji će biti vječna uspomena na 34 djece koja su izgubila život u Domovinskom ratu.

Rijeka se pratnji ljubaznih domaćina zaputila se na obližnje igralište NK Croatia iz Bogdanovaca gdje su ih pljeskom dočekala djeca, a naši igrači nisu došli praznih ruku. Lopte, trenirke, šuškavci, markirke, dresove za veterane i dresove za omladinski pogon kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 03:37