Veldin Hodža

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
STIGAO I BIŠĆANOV POZIV

Nova zvijezda Rijeke mogla bi postati i njena ključna figura: ‘Mogu dati još više, bit ću samo još bolji!‘

‘U Kranjčevićevoj smo trebali voditi i više u početku, imali smo i tu šansu na kraju s Goricom...‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 15:01

Veldin Hodža, mladi i silno talentirani veznjak Rijeke, nametnuo se svojim radom, igrama, a posljedično i kvalitetom, kao nova snaga nove ovosezonske Rijeke pod vodstvom Dragana Tadića. Ovaj 19-godišnji mladi reprezentativac, na čiju je adresu nedavno sletio i U-21 poziv, u svega je godinu dana postao, sada to već možemo i sa sigurnošću reći, novi prvotimac Bijelih. Od susjednog Orijenta 1919, preko tadašnjeg prvoligaša Hrvatskog dragovoljca, do povratka na Rujevicu, na kojoj igra svoju prvu pravu seniorsku sezonu u klubu koji ga je, kako i sam Hodža kaže, odgojio i stvorio. Vidjelo se to i u momčadi sa Sigeta, ima taj mladić ono nešto što čini razliku na terenu između dobrih i još boljih nogometaša, i tu je Tadić, koji ga jako dobro poznaje i koji mu je na terenu pružio zaslužene minute, u pravu – nema mladih ili starih nogometaša, samo onih koji su dobri ili to nisu.

Ključna figura

Mladi veznjak Rijeke pruženu je priliku iskoristio, iako Rijeci trenutno na rezultatskom planu ne “cvjetaju ruže”, iako su u uvodna tri kola upisali svega jednu pobjedu i to onu na startu prvenstva uz (pre)rano ispadanje iz Europe, Hodža itekako može biti zadovoljan svojim prezentacijama, koje samo potvrđuju ono što se i otprije, na tipični, suzdržani riječki “soto voce” način govorilo - uz suigrača i još jednog “mladca” riječke omladinske škole Matiju Frigana, Hodža bi “preko noći” mogao odrasti i postati jedna od ključnih figura svog prvog i jedinog kluba.

- Sigurno se dobro osjećam kada igram za Rijeku, za svoj klub od malih nogu. Pružila mi se prilika i na meni je da je što bolje iskoristim. Sigurno da uvijek može bolje, mogu još više doprinosa dati momčadi. Što više bude utakmica u nogama i što više vremena kroz uigravanje bude prolazilo, mislim da će i moje igre biti sve bolje i bolje. Na meni je samo da svaki trening i svaku utakmicu dam sve od sebe - kazao je Hodža, koji prosječno ima i 2,3 udarca po utakmici od početak sezone.

Prostor za napredak

Zasad još niti jedna lopta nije “ušla”, iako je imao nekoliko dobrih prilika s distance, posebice u posljednjem porazu protiv Lokomotive.

- Istina, na žalost, niti jedna još nije ušla ove sezone. Želim zabiti gol isto koliko želim i nastupiti, ne radim ja tu nikakvu razliku. Naravno da mi je to velika želja, pogotovo pred našom domaćom publikom, našim navijačima i tako se istaknuti. Što prije se to dogodi, tim bolje. Možda već u idućem susretu protiv Slaven Belupa? Daj Bože, he, he - dodao je Hodža.

Rijeka, nema tu nikakvih tajni i “packi”, bez obzira na silne promjene u momčadi i veliki broj novih igrača koji još uvijek nisu dosegnuli optimalnu “radnu” temperaturu uz sve ostale kadrovske probleme ili nedostatke, nije na najbolji način krenula u sezonu. Nakon početne pobjede na gostovanju u Šibeniku, Bijeli ne znaju za takvu radost već četiri susreta u nizu, uz neodlučeni ishod protiv Gorice upisali su Tadićevi puleni i tri poraza, oba puta protiv švedskog Djurgardensa i u posljednjem kolu HNL-a na gostovanju u Kranjčevićevoj, u kojoj Bijeli nerijetko i u prošlosti znali imati problema.

image

Prošle sezone Hodža je igrao u Hrvatskom dragovoljcu

DAMIR KRAJAC Cropix

- Sigurno se moglo i više i bolje, to nitko ne spori, mislim da smo svojim igrama i zaslužili više, posebno u tom zadnjem odigranom ogledu protiv Lokomotive. Trebali smo već na početku susreta voditi s više razlike, na kraju su nam oni iz dvije kontre postigli dva gola. U zadnjem domaćem susretu protiv Gorice imali smo šansu u posljednjim sekundama za pobjedu, no opet u tome nismo uspjeli. Rezultat ponekad nije ogledalo igre, u većem periodu ta dva ogleda smo dominirali na terenu, stvarali prilike, no nismo igru popratili rezultatom. Ima još puno prostora za napredak, moramo poboljšati još dosta stvari, ali tek su tri kola iza nas i što bude više vremena mi ćemo se sigurno bolje uigrati, momčad će se još više upoznati. Naravno da bi najbolje bilo da smo na početku uzeli svih devet bodova, no što je tu je. Na nama je da radimo i što prije dođemo na pravi put - objasnio je Hodža.

Ništa od granitne obrane

Ono što pak može, odnosno, mora brinuti Tadića u uvodna tri HNL kola, kao i u dvomeču s Djurgardensom, lanjska je boljka Rijeke, a to je preveliki broj primljenih pogodaka. U prva tri odigrana ligaška susreta Bijeli su primili četiri pogotka, a dodamo li tome i europski dvoboj ispada da je Rijeka u pet utakmica primila osam pogodaka, odnosno, 1,6 po susretu, što nikako nije dobro, posebno ako se u obzir uzme činjenica da je jedan od prvih Tadićevih postulata po preuzimanju klupe trebala biti “granitna obrana”. Na žalost po njega, i ozljede su redom načele upravo tu posljednju liniju, najodgovorniju za čuvanje popularnog “clean sheeta”, kako to trener Rijeke voli kazati, no Hodža smatra kako obranu, baš kao i napad, treba igrati - cijela momčad.

- Napad je najbolja obrana. Kad se primi gol, cijela momčad je kriva, u nikoga ne treba upirati prstom. I prije tih naših primljenih golova bilo je situacija koje su dovele do gola. Svi smo kao jedan, svi smo krivi kad dobijemo gol, kao što smo svi zaslužni za postignuti gol. Na nama je da kao momčad još bolje radimo i ispravimo pogreške koje nas vode u probleme - dodao je Hodža, koji će i u nedjelju vjerojatno biti član udarne postave Rijeke u domaćem ogledu protiv Slaven Belupa.

- Moramo ispraviti svoje pogreške, zauzeti svoj stav, pokazati im da su došli u Rijeku i uzeti - pobjedu. Slaven je jako dobra ekipa, ali mislim da je sve na nama, ako mi budemo pravi, onda vjerujem da ćemo uzeti sva tri boda. Pobjeda bi nam silno dobro došla, za samopouzdanje, navijače, za klub i za - nas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 00:17