VLADO KOS/CROPIX
STRAHONJA PRESUDIO

‘Osijeku nije dosuđen čisti penal!‘ Problematičan i Dinamov korner nakon kojeg je Oršić zabio za pobjedu!?

Niti nakon opetovanog gledanja snimke, Strahonja nije mogao utvrditi tko je posljednji igrao loptom
Piše: SNObjavljeno: 14. veljača 2022. 21:26

Sudački ekspert HTV-a Mario Strahonja komentirao je u večerašnjoj emisiji 'Stadion' sporne situacije iz 23. kola HNL-a ovoga vikenda. Posebnu je pozornost posvetio derbiju Osijeka i Rijeke u kojem je momčad Nenada Bjelice slavila 1:0.

Strahonja smatra da je Osijeku u 42. minuti trebao biti dosuđen jedaneesterac nakon što je lopta u ruku pogodila igrača Rijeke Krešića.

Strahonja tvrdi da je sudac Lovrić krivo procijenio i nije dosudio najstrožu kaznu iako je imao pomoć VAR-a.

Pobjednički gol Osijeka

"Sucu Joviću nije bilo lako, bila je to izuzetno teška utakmica koju je pokušao držati u ravnoteži, ali je usprkos previdima generalno je dobro sudio", rekao je Strahonja.

Upravo nakon ove situacije, pomoćnik Nenada Bjelice, Nino Bule, dobio je crveni karton, no Strahonja smatra da je Lovrić ovdje pravilno prosudio i zbog prigovora isključio Bulu.

Strahonja smatra i da je isključenje trebao zaraditi i igrač Rijeke Čestić zbog dva gruba prekršaja pred kraj utakmice. Isti je igrač zabio autogol kojim je Osijek na kraju došao do tri vrijedna boda.

"Trebao je dobiti dva žuta kartona i isključenje. Prvo je igrao rukom, a potom laktom u skoku udario protivničkog igrača".

Strahonja je istaknuo i situaciju iz 89. minute utakmice Dinama i Gorice - sporan je, naime, korner za Dinamo nakon kojeg je pao prekrasan Oršićev pogodak za pobjedu. Niti nakon opetovanog gledanja snimke, Strahonja nije mogao utvrditi tko je posljednji igrao loptom i je li sudac Dario Bel trebao dosuditi udarac iz kuta.

Pogodak Mislava Oršića

"Teško je to reći sa stopostotnom sigurnošću, ali dojam je da je u gužvi loptu izvan granica igališta izbacio igrač Dinama. Takav je dojam po snimci, a u ovoj situaciji VAR ne smije pomoći", objasnio je HTV-ov sudački ekspert.

Hajduk je s 3:1 slavio protiv Slaven Belupa u subotnjoj rođendanskoj pobjedi na Poljudu, a Strahonja tvrdi da je sudac Čuljak odradio dobar posao. Imao je dobru procjenu kod dvije važne odluke - isključenje Boseca bilo je, smatra, opravdano kao i kazneni udarac za Hajduk, kada je golman Slavena srušio Davida Čolinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 09:44