Marco Djuričin je pojačao Rijeku

 HNK RIJEKA
U ZADNJI ČAS

Rijeka dovela dva pojačanja! Na Rujevicu stigli veznjak iz Atalante i napadač iz bečke Austrije

Rijeka je zadnji dan prijelaznog roka dovela veznjaka Gabriela Lunettu i napadača Marca Djuričina
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 31. kolovoz 2022. 18:17

Zadnjeg dana prijelaznog roka na Rujevicu su stigla i dva nova igrača, veznjak Gabriel Lunetta i napadač Marco Djuričin. Talijanski 26-godišnji ljevonogi polivalentni igrač u Rijeku je stigao iz Atalante, a prošle je sezone na posudbi branio boje Alessandrije, kluba iz Serie C.

"Rijeka je i povijesni grad i klub, poznajem neke vaše igrače koji su mi rekli sve najbolje o klubu poput Antona Krešića s kojim sam i igrao. On mi je savjetovao da dođem, da su uvjeti idealni za ostvariti dobre rezultate, tako da me i on pogurao da budem tu. Osim toga, stadion i infrastruktura su izvrsni i jedva čekam početi raditi. Presretan sam što sam stigao tu. Pozicija koju igram? Okušao sam se na mnogo njih, ali najbolje se snalazim na poziciji krila i beka, bilo lijevo ili desno. Polivalentan sam, nije mi nikakav problem odigrati na više pozicija. Moja igra? Čvrst sam u glavi, a volim igrati trkački i ofenzivni nogomet", dodao je Lunetta kojem je cilj da Rijeka i dogodine zaigra - Europu.

Marco Djuričin stigao je, pak, na Rujevicu iz bečke Austrije. Nekadašnji reprezentativac Austrije (dva nastupa) ima i iskustvo igranja u drugoj njemačkoj Bundesligi (Karlsruher), te još nekoliko klubova iz Austrije i Švicarske, a posebno se istaknuo u dresu Sturma iz Graza (44 utakmice, 24 pogotka i 11 asistencija) i aktualnog kluba za kojeg je u 53 prikupljena nastupa zabio 19 golova uz šest asistencija.

Iako zbog svog podrijetla razumije jezik s ovih prostora, odgovore je zasad dao na engleskom.

"Sretan sam zbog dolaska u Rijeku, i moj dobar prijatelj Alexander Gorgon je bio tu. Spreman sam za igru, nadam se da možemo promijeniti situaciju, skupiti puno bodova i usput se zabaviti. Nadam se da ću kao 29-godišnjak pomoći klubu, imam dobar mentalitet na terenu, želim pobijediti svaku utakmicu i probat ću to prenijeti na momčad. Ekipa je mlada i ja ću im pomoći, sviđa mi se to. Hrvatski nogomet? Znam više manje sve o njemu, imam tu dosta prijatelja. Smijem li reći koji? Jedan od mojih najboljih prijatelja je Emir Dilaver iz Dinama, haha. Veselim se zabijanju golova, obožavam to, nadam se da će ih biti", kazao je Djuričin po svom dolasku na Rujevicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 23:08