DAMIR KRAJAC Cropix
POGLEDAJTE POGODAK

VIDEO: Apsolutna senzacija u Rijeci! Bivši igrač Hajduka doveo Istru do povijesne pobjede na Rujevici

Puljani zasluženo slave, a Riječani nastavljaju bitku za ostanak u elitnom rangu HR nogometa.
Piše: SN/Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. listopad 2022. 16:57

RIJEKA - ISTRA 1961 0:1 (Erceg 63‘)

RIJEKA – STADION RUJEVICA. Gledatelja: 3755.

Rijeka (3-5-2): Labrović – Krešić (od 46. Smolčić), M. Pavlović, Vukčević – Grgić, Selahi (od 79. Djuričin), Hodža, D. Pavlović (od 68. Vrančić), Ampem – Frigan (od 68. Obregon), Vučkić. Trener: Serse Cosmi

Istra 1961 (4-3-3): Majkić – Hujber (od 86. Marin), Marešić, Galilea, Perković – Petrusenko, Mlinar (od 81. Lauš), Caseres – Kadušić, Erceg (od 90+5. Bakrar), Boultam (od 90+5. Rovis). Trener: Gonzalo Garcia.

Sudac: Bel (Osijek). Pomoćnici: Radić i Marić. Četvrti: Erceg. VAR: Lovrić. AVAR: Pušić. Delegat: Jurišić.

Žuti kartoni: Ampem (3 – preoštar start), Perković (4 – start s leđa), Hujber (16 – start s leđa), Selahi (32 – preoštar start), D. Pavlović (36 – udaranje suparnika laktom), Marešić (61 – preoštar start), Hodža (78 – preoštar start), Erceg (81 – nesportsko ponašanje), Boultam (90+3 – preoštar start).

GOL ERCEGA POGLEDAJTE OVDJE.


Izvještaj piše: Goran Čičin-Mašansker

Na Rujevici se ove subote pisala povijest. Istra 1961 je po prvi put u povijesti HNL-a ostvarila pobjedu na gostovanju kod Rijeke. Momčad Gonzala Garcije do trijumfa je došla apsolutno zasluženo, odigrala je vrlo dobru utakmicu u kojoj je iskoristila brojne slabosti blijedog suparnika.

Do povijesnog slavlja Puljani su stigli zahvaljujući pogotku svog najboljeg igrača Ante Ercega, koji je poentirao već šesti put ove sezone. I dok se Istra učvrstila na šestoj poziciji, Riječani su i dalje u krizi. U utakmici u kojoj je pred njima bio imperativ pobjede njeni su igrači uputili tek jedan udarac u okvir (?!). Nije nikakvo čudo da je i riječka publika izgubila strpljenje te je igrače s terena ispratila negodovanjem i uvredama...

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Prvo poluvrijeme bilo je izuzetno siromašno, uz svega jedan udarac u okvir kojeg su uputili gosti, točnije iskusni napadač Erceg. Krenulo je žustro s obje strane, ali samo što se prekršaja tiče; javne opomene su već u 3. i 4. minuti zaradili Ampem i Perković.

Ampem je u 12. minuti s lijeve strane ubacio za Vučkića koji nije dobro prihvatio loptu, a malo kasnije na drugoj strani Labrović je istrčavanjem otklonio opasnost ispred Hujbera. Desni bočni Istre u 21. minuti je ubacio s desne strane, no njegova lopta nije pronašla nikog od suigrača.

Kako je vrijeme išlo, Istra se polako sve više nametala i preuzimala posjed. Gradili su igru Puljani kratkim dodavanjima, ali po dolasku u Rijekinu trećinu ostajali su bez pravih ideja. U 25. minuti na Rujevici su se mogli čuti i prvi zvižduci nezadovoljnih domaćih navijača.

Nakon pola sata Rijeka je uspjela težište igre prebaciti na gostujuću polovicu, pokušavalo se nešto napraviti po desnoj strani preko Grgića, ali konkretne prijetnje nije bilo. Događanja na travnjaku temperamentno je sa sunčanim naočalama pratio talijanski stručnjak Cosmi, koji je u jednom trenutku na zagrijavanje poslao sve pričuvne igrače.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Uzbuđenje pred domaćim vratima u 34. minuti, Mlinar je ubacio nakon kornera, a Erceg tukao glavom. No, osim lopte, zahvatio je i glavu suparničkog igrača, pa je sudac Bel označio prekršaj u napadu.

Uslijedile su dvije situacije kod južnih vratiju, ispred ‘kaveza‘ u kojem se smjestilo stotinjak Demona. Prvo je Majkić boksanjem otklonio opasnost ispred Frigana, potom je Krešić prenaivno pao nakon duela s Galileom, naravno da se za to ne sudi kazneni udarac.

Svečani trenutak dogodio se u 42. minuti, publika na Rujevici vidjela je prvi udarac u okvir vratiju. Autor je bio Erceg, tukao je ljevicom s 20 metara, ali ravno u dobro postavljenog Labrovića.

Perković je u 43. minuti u duelu odnio Frigana koji se ostao previjati na travi, no Bel je samo pokazao da tu ničeg spornog nije bilo. U posljednjoj minuti prvog dijela Rijeka je stigla do najopasnije prilike u prvom dijelu, Vukčević je s lijeve strane ubacio za Frigana čiji je udarac blokirala obrana Istre.

Početkom nastavka Smolčić je zamijenio Krešića, obrana Istre blokirala je pokušaj Frigana i to je otprilike bilo to od Rijeke. Konce igre u svoje ruke preuzeli su gostujući nogometaši. Raspoloženi Boultam petom je u 52. minuti pronašao Ercega čiji je udarac obranio Labrović, no suci su označili zaleđe.

Bila je to najava za 63. minutu, kad su Puljani zasluženo stigli do vodstva. Napokon je njihova kombinatorika došla na naplatu, a pohvale osim spretnog strijelca Ante Ercega zaslužuje i kreativna asistencija Luke Hujbera.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Cosmi je potom u igru ubacio Vrančića i Obregona, a Kolumbijac je bio autor prve domaće prijetnje u drugom poluvremenu. Iz prekida je u 72. minuti ubacio Vrančić, a Obregon je glavom sa šest metara uputio loptu pokraj vratnice.

Istra je nakon vodstva prepustila posjed suparniku i čekala protuudar, a Rijeka je ostala nemoćna. Najbolju je priliku imao Vučkić koji je u 83. minuti tukao glavom nakon ubačaja Vrančića, no Majkić je jako dobro reagirao. U izglednoj situaciji našao se Obregon minutu kasnije, želio je asistirati, no Djuričin ga nije ispratio. U nadoknadi još jedan neuspjeli pokušaj Obregona, i to je bilo sve, veliko pulsko slavlje moglo je početi.


PRIJENOS UŽIVO:

90+5 - KRAJ! Istra je prvi put u povijesti srušila Rijeku na Rujevici.

90+5 - Izlaze Boultam i Erceg, ulaze Rovis i Bakrar (Istra).

90+4 - Obregon je probao glavom, ali pokraj gola.

90+3 - Žuti karton je dobio Boultam (Istra).

86 - Promjena kod Istre. Izlazi Kadušić, u igri je Marin.

84 - Obregon je sada bio u sjajnoj prilici, ali umjesto udarca je pokušao asistirati i lopta odlazi pokraj gola.

83 - Odgovorila je odmah Istra, ali udarac Hujbera brani Labrović.

83 - Kakva šansa za Rijeku! Vučkić je pucao glavom, ali ispružio se Majkić i sjajno obranio. Bio je to prvi udarac Rijeke u okvir gola na ovom susretu.

81 - Požutio je Erceg (Istra).

80 - Mijenja i Istra. Izašao je Mlinar, a ušao Lauš.

79 - Izmjena kod Rijeke. Izašao je Selahi, ušao Đuričin.

78 - Požutio je Hodža (Rijeka).

72 - Vrančić je dobro ubacio i pronašao Obregona koji puca pokraj gola.

68 - Dvostruka izmjena kod Rijeke. Izlaze Frigan i Pavlović, a ulaze Obregon i Vrančić.

63 - GOOOL! Ante Erceg je nakon sjajne akcije zaobišao Labrovića i zabio za veliko vodstvo Istre.

62 - Caseres puca visoko iznad gola.

61 - Marešić (Istra) je dobio žuti karton.

57 - Probala je Istra sada iz slobodnjaka, ali dobar ubačaj čisti na vrijeme Labrović.

53 - Pokušava sada Rijeka, ali udarac Pavlovića odlazi u korner.

52 - Pucao je sada Erceg, obranio Labrović, ali na kraju je svirano i zaleđe.

49 - Frigan puca, ali samo u Galileu. Zvižduci su sve glasniji.

46 - Promjena u redovima Rijeke. U svlačionici je ostao Krešić, a u igri je Smolčić.

46 - Počelo je drugo poluvrijeme!

45+1 - Kraj prvog dijela. Nismo vidjeli baš ništa u prvih 45 minuta.

45 - Frigan je sada pokušao poluvolejem iz okreta, ali gađa samo u blok Istre.

42 - Prvi udarac u okvir gola na utakmici. Erceg je snažno opalio, ali ravno u ruke Labroviću.

41 - Krešić je pao nakon kornera i kontakta s Galileom. Klupa i igrači Rijeke su tražili penal, ali nije bilo elemenata za kazneni udarac.

38 - Serse Cosmi je poslao cijelu klupu na zagrijavanje što jasno govori u kakvom je stanju ekipa na terenu.

37 - Požutio je i Pavlović (Rijeka) i propušta susret s Varaždinom u idućem kolu.

34 - Probala je Istra nakon kornera, Erceg je pucao glavom pokraj gola, ali i da je zabio ne bi vrijedilo jer je napravio prekršaj u napadu. Bio je to 10. prekršaj na utakmici i to je sve što se dogodilo do sada.

32 - Žuti karton je dobio Selahi (Rijeka).

30 - I dalje nema niti jedne prave prilike na susretu.

25 - Čuju se i prvi zvižduci s tribine. Domaći navijači nisu zadovoljni igrom svoje ekipe.

21 - Hujber je sada pokušao nešto između udarca i ubačaja, ali lopta je samo izašla u gol aut.

16 - Požutio je sada i Hujber (Istra).

14 - Pokušala je sada Istra, ali Marešić iz daljine puca visoko preko gola.

10 - Osim dva žuta kartona, prvih 10 minuta susreta nije ponudilo neka uzbuđenja.

8 - Istra 1961 nikada u povijesti nije slavila na gostovanju kod Rijeke.

4 - Krenulo je žestoko. Sada je žuti karton dobio i Perković (Istra).

3 - Ampem (Rijeka) je dobio žuti karton već na samom startu utakmice.

1 - Počeo je susret na Rujevici!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. rujan 2024 17:03