Splitska Riva (arhiva)

 TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix
SHOW NA RIVI

Velika Hajdukova fešta: Pogledajte kakva Armada stiže iz Rijeke, program počinje već od 11 sati!

U zabavni dio programa uključeni su glazbeni izvođači, gosti iznenađenja, ugostiteljska ponuda
Piše: J. Radić/SL/SNObjavljeno: 25. svibanj 2022. 23:05

Sve je spremno za veliku nogometnu feštu koja nas ovoga četvrtka očekuje u Splitu - veliki finale Hrvatskog kupa između Rijeke i Hajduka na Poljudu.

Za sve navijače Hajduka koji nemaju ulaznicu za utakmicu finala Kupa, splitski je klub na Rivi pripremio sportsko-zabavna manifestaciju pod nazivom “Ja ne mogu drugo nego da ga volin...” koja započinje u četvrtak u 11 sati.

U zabavni dio programa uključeni su glazbeni izvođači, gosti iznenađenja, ugostiteljska ponuda, zabavni park za najmlađe, atraktivni pokloni i nagrade.

Utakmica Rijeka - Hajduk počinje u 19 sati uz organizirano zajedničko gledanje na velikom LED ekranu koji će biti postavljen na dnu Rive.

Najmlađe će svojim dolaskom uveseliti i maskota Rico koja će se družiti s djecom od 11 do 13 te od 16 do 18.30 sati.



HNS ORGANIZIRA, HAJDUK OSIGURAVA

Od HNS-a smo zatražili odgovore na tri pitanja vezana uz organizaciju i osiguranje utakmice finala Kupa, Rijeka - Hajduk.

Koliko redara, odnosno policajaca je angažirano na osiguranju utakmice?

- Broj redara odredit će policija, kao i broj policijskih djelatnika sukladno prosudbi o sigurnosti.

Tko organizator osiguranja na utakmici finala Kupa ?

- Hrvatski nogometni savez je organizator utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a međusobnim ugovorom su definirane obveze HNK Hajduk kao domaćina odnosno Saveza kao organizatora, pri čemu je osiguranje među obvezama domaćina - službeni je odgovor iz HNS-a.

Inače, za finalnu utakmicu hrvatskog Kupa akreditirano je više od 100 novinara i fotoreportera uglavnom iz Hrvatske. Kapacitet novinarske lože na Poljudu je 75 mjesta, a ostalih 25 odlazi na fotoreportere na poljudskom travnjaku.


U ponoć isplovio trajekt Marko Polo s navijačima Rijeke prema Dalmaciji

Srećom pa danas postoje moderne tehnologije, društvene mreže i “chatovi” jer kako bi se drugačije tako dobro koordiniralo više od tri tisuće navijača Rijeke koji kreću u desant na Split kako bi “pogurali” svoje ljubimce do devetog trofeja kupa u klupskoj povijesti. Osim šest osvojenih u neovisnoj državi, Rijeka u svojim trofejnim vitrinama ima i dva Kupa Jugoslavije, većina današnje Armade nije se niti rodila kada su njihovi tate i nonići dočekivali Radina, Juričića, Desnicu, Hrstića i ostale tadašnje igrače kao pobjednike Kupa na riječkom Korzu.

Danas se i neki novi klinci, baš kao i tate i nonići spremaju u Split. Brod “Marko Polo” u organizaciji kluba navijača Armada je, primjerice, isplovio još u ponoć s preko 1000 najvatrenijih navijača kojima je Poljud posljednja stanica ovog kružnog putovanja. Preko 30 autobusa, na desetine kombija i stotine osobnih automobila preko Like i Dalmacije u praćenoj će plavo-bijeloj koloni odašiljati, sigurni smo, dobre vibracije po Dalmatini, sve tamo do Dugopolja odakle samo autobusi kreću ka Poljudu.



Prihvat za gostujuće navijače u splitskoj Sjevernoj luci i Dugopolju

Uoč utakmice PU Splitsko-dalmatinska javnost je izvijestila glede uobičajenih sigurnosnih procedura i regulacije prometa oko stadiona na Poljudu, ali i dolaska navijača Rijeke na utakmicu.

Na dva punkta će policijske snage dočekati pristaše kluba s Kvarnera. - prihvat u Sjevernoj luci: za navijače koji organizirano dolaze posebnom brodskom linijom koja će pristati u Sjevernoj luci, bit će organiziran prihvat i prijevoz autobusima do stadiona Poljud; - prihvat na području Dugopolja: na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje vršit će prihvat i organizirani prijevoz navijača do stadiona Poljud i natrag. Sve organizirane skupine navijača, koje budu putovale autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud.

Kod naplatne postaje Dugopolje vršit će se posebna regulacija prometa i bit će osiguran parking, pod policijskim nadzorom - rečeno je u priopćenju PU Splitsko-dalmatinske. Stadion će za navijače Hajduka biti otvoren od 16.30 sati, a za navijače Rijeke od 16.00 sati.



Kustić: Neka finale na Poljudu bude praznik nogometa

image
Robert Matić/Hajduk

Visoki dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, predvođeni predsjednikom Marijanom Kustićem, prisustvovali su u srijedu prijemu koji su za sudionike finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa upriličili Grad Split i Županija splitsko-dalmatinska.

Uz prvog čovjeka HNS-a, prijemu su prisustvovali i izvršni direktor Tomislav Svetina, dopredsjednik Mario Smodlaka, član Izvršnog odbora i predsjednik Povjerenstva SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Davor Ivić, odnosno tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa.

“Drago mi je da smo ponovno u Splitu koji je uvijek bio i bit će dobar domaćin hrvatskoj reprezentaciji i gdje se već osjećamo kao domaćini. Čestitam finalistima, predsjednicima Lukši Jakobušiću, Damiru Miškoviću i njihovim suradnicima. Ovom prilikom želim naglasiti, a vezano je uz nedavna događanja, da mi kao odgovorni ljudi na pozicijama moramo apelirati na smirivanje tenzija. Moramo imati poštovanje jedni prema drugima, svatko neka bodri svoju momčad, ali u granicama dobrog ukusa i ponašanja. Očekujem ispunjene tribine poljudskog stadiona i fantastičnu atmosferu, želim da se poslije utakmice priča o igračima i dobrim potezima. Neka pobijedi sretniji i spretniji i neka finale na Poljudu bude praznik nogometa“, rekao je predsjednik HNS-a.

U ime HNK-a Hajduk na prijemu su bili predsjednik Lukša Jakobušić i članovi Uprave Marinka Akrap i Ivan Matana, a ispred HNK-a Rijeka predsjednik Damir Mišković, član Uprave Dean Šćulac i prokurist Vlatko Vrkić. (HNS)

Linker
19. travanj 2024 03:33