Rokas Pukštas

 TOM DUBRAVEC Cropix
NEVJEROJATNA UTAKMICA

VIDEO: Show i ‘petarda‘ Hajduka na Poljudu! Pukštas zabijao svima, bomba Krovinovića i gol Kalinića

U prvom poluvremenu svjedočili smo rijetko viđenom autogolu zvijezde Bijelih
Piše: SNObjavljeno: 27. travanj 2024. 20:59

Hajduk - Rudeš 5:1 (Pukštas 4., 26., Krovinović 53. 59., Kalinić 71./Pukštas 28. ag.)

HAJDUK: Buljan - Sigur (od 62. Moufi), Uremović, Prpić, Diallo (od 46. Perišić) - Pukštas⚽⚽, Krovinović⚽⚽, Benrahou (od 72. Skoko) - Brekalo, Trajkovski (od 62. Kalinić), Sahiti (od 77. Kalik)

RUDEŠ: Marković - Krušlin (od 46. Magđinski), Pavlović, Mrčela (od 46. Camara), Šehić - Pasariček (od 74. Brajković), Kuzmanić (od 46. Topić), Mašala (od 62. Čorić), Latković, Doležal - Korač

POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE


Nakon Koprivnice upisao je Hajduk i drugu pobjeda zaredom, četvrtu ove sezone protiv Rudeša. Time su Bijeli i matematički osigurali treće mjesto što dakako nije nikakva utjeha, već groteskni "fun fact" na kraju sumorne sezone. Golijadu je obilježio Rokas Pukštas, a riješio Filip Krovinović. Pukštas je potpisao tri zgoditka, dva u mreži Rudeša i jedan autogol u razmaku od 24 minute prvog dijela, dok je kapetan Krovinović s dva pogotka začinio drugo poluvrijeme. Hajduk je dobio lakoćom, Rudeš je ležernim pristupom samo potvrdio zašto je već drugoligaš.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu.

Atmosfera praznog stadiona depresivna, ali nogomet zanimljiv. Ne može se reći i kvalitetan, jer bilo je puno pogrešaka, ali i prigoda iz prekida. Već u trećoj minuti Pukštas je propustio "zicer svih zicera". Vrtjet će se taj promašaj po društvenim mrežama, jer na centaršut Benrahoua mladi je Amerikanac postavio lijevu nogu na desnoj vratnici, poslavši s metra udaljenosti neobjašnjivu paralelnu loptu koja je umjesto prazne mreže pogodila lijevu vratnicu. Ali, nije se Pukštas obeshrabrio, dapače, kao da se naljutio nakon tog promašaja, pa je već iz kornera u nastavku akcije pogodio je za rano vodstvo Bijelih.

image

Rokas Pukštas

TOM DUBRAVEC Cropix

Mogao je Rudeš uzvratiti minutu kasnije kada je Latković imao čistu situaciju s 11 metara. "Desetka" Rudeša dobio je idealnu loptu, neometan je plasirao, ali unutarnjom je prebacio vrata.

Reviju promašaja na početku dvoboja nastavio je Trajkovski u sedmoj minuti. Petljao je s loptom na pet metara, imao je prigodu zakucati iza leđa Markovića, međutim dopustio je Makedonac da mu Pasariček uđe u šut, odbije u korner. Smirila se potom igra, do 19. minute nismo imali potrebe ništa zapisati, a tada je Brekalo prošao kroz poroznu obranu Rudeša, snažno pucao ljevicom s 15 metara pogodivši vanjski dio mreže. Hajduk je povećao vodstvo preko Pukštasa, ali samo dvije minute kasnije (28‘), do pogotka je stigao i Rudeš nakon pogreške vratara Bijelih. Gosti su u 31. minuti mogli i poravnati, Korač je "kratak" na petercu poslije kornera Latkovića. Korneri su bili zagonetka obrane na obje strane, Trajkovski je nakon ubačaja Brekala u 43. primorao Markovića na sjajnu intervenciju nakon udarca glavom s pet metara.

image
VOJKO BASIC Cropix

U nastavku je Ivanković izvadio iz igre Dialla, a poluvrijeme na lijevom beku ponudio Ivanu Perišiću. Odmah na startu drugog dijela Krovinović je u roku od šest minuta s dva pogotka pečatirao pobjedu Bijelih. Moglo je biti i više u tom razdoblju, jer Marković je u 59. minuti zaustavio Perišića "jedan na jedan". S druge strane isto je uradio i Buljan na udarac Korača u 64. minuti, a potom je Doležalov udarac na putu prema praznoj mreži tijelom zaustavio Uremović. Hajduk je utakmicu zaključio pogotkom Kalinića, a do kraja je prigodu za debi u bijelom dresu dobio Noa Skoko, 18-godišnji veznjak iz juniora Bijelih, inače sin nekadašnjeg prvotimca Hajduka, Josipa Skoke. Utakmicu su Bijeli tako završili s Buljanom, Skokom, Prpićem i Pukštasom, kvartetom iz omladinske škole, nesporno budućnosti kluba kojima se dakako priključuje i ranije zamijenjeni Sigur.

image
SOFASCORE Sofascore

🕖 KRAJ UTAKMICE

U izrazito sadržajnom dvoboju na Poljudu Hajduk je uvjerljivo s 5:1 svladao Rudeš. Cijelu utakmicu igrao se otvoren nogomet, prilike su sijevale sa svih strana, a tome svjedoči i statistika od 35 udaraca. U prvo ime susreta prometnuo se Pukštas s dva pogotka u gostujuću i jedan u svoju mrežu. Dva je puta sjajno poentirao i Krovinović, a jednom je zabio i Kalinić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

90+2. Priliku za treći, odnosno četvrti pogodak imao je Pukštas, Perišić je ubacio u peterac, međutim lopta je ispred gola iznenadila Pukštasa te nije uspio uputiti udarac.

90+1. Veliku želju upisati se u strijelce imao je Brekalo, poveo je kontru s desne strane, došao u poziciju za udarac, no lopta je na kraju završila u bloku.

89. Smanjio se napokon intenzitet u Splitu, učnio je sada svoje i umor pa u zadnjih nekoliko minuta gledamo poprilično usporenu i uspavanu igru.

85. Kalinić je imao priliku izaći sam pred Markovića, no Camara ga je pritom srušio na pod. Situacija se pregledavala u VAR sobi, u pitanju je bio potencijalni crveni karton, ali na kraju je potvrđeno prvotno dosuđeno zaleđe, tako da od cijele situacije neće biti ništa.

82. Priliku za Rudeš imao je Roko Brajković, no imenjak i prezimenjak trenutno ozlijeđenog Hajdukovog dragulja volejem je pucao visoko iznad gola.

77.⇔Treneri obje momčadi izvršili su svih pet zamjena, posljednji je u igru umjesto Sahitija ušao Kalik.

73. Velika obrana Markovića! Brekalo je po tko zna koji put danas centrirao u peterac, Kalinić je pucao glavom, a vratar Rudeša herojski obranio.

72.⇔U redovima Hajduka debitirat će 18-godišnji Noa Skoko, u igru će ući umjesto Benrahoua.

71.⚽GOOOL! Hajduk vodi 5:1, zabio je Nikola Kalinić. Sahiti se iz kontre sjurio po lijevoj strani i uposlio prekaljenog napadača, koji nije imao problema matirati Markovića.

image
VOJKO BASIC Cropix

68. Pokušao je u nekoliko navrata sada Benrahou, no lopta je završavala ili pored gola ili u bloku.

64. Veliku priliku imao je Duje Korač, našao se oči u oči s Buljanom, no pucao je ravno u domaćeg vratara.

59.⚽GOOOL! Hajduk vodi 4:1, ponovno je strijelac Filip Krovinović. Prvo je Perišić sam izbio pred Markovića, no vratar Rudeša na vrijeme je izašao i spriječio Vatrenog da postigne svoj prvi pogodak u bijelom dresu. Potom na scenu opet stupa Krovinović, koji nakon duplog pasa s Brekalom fantastično pogađa rašlje.

image
VOJKO BASIC Cropix

57. Trajkovski i Brekalo duplim su pasom izbacili cijelu obranu gostiju, Makedonac je izbio sam pred golmana, međutim odlučio se na dodavanje u sredinu, što se pokazalo kao loša odluka.

53.⚽GOOOL! Novi pogodak Hajduka, ovoga puta strijelac je Filip Krovinović. Veznjak Hajduka osvojio je loptu na sredini terena i s distance pogodio suprotni kut Rudešovog gola. Lopta se na putu do mreže odbila o pod kao žabica pa je nemoćan ostao Marković.

52. Rekordni petominutni post od velikih prilika završio je debitant Bartol Kunert udarcem s ruba šesnaesterca koji je završio pored gola.

51. Mirno otvaranje nastavka, za razliku od onog s početka utakmice. Za sada bez ozbijnijih prilika.

46. Počelo je drugo poluvrijeme!

Čak četiri promjene vidjeli smo nakon predaha. Davor Mladina promijenio je trojicu svojih igrača, umjesto Krušlina, Mrčele i Kuzmanića su ušli Magđinski, Camara i Kunert. Kod Hajduka je pak do sada najranije u igru ušao Ivan Perišić, zamijenivši pritom Ismaela Dialla.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Vjerojatno najsadržajnijih 45 minuta ove sezone u SuperSport HNL-u gledali smo na Poljudu u prvom dijelu. Sjajne prilike nizale su ze iz napada u napad, a u međuvremenu se u prvo ime utakmice prometnuo Rokas Pukštas. Mladi Amerikanac tri je puta loptu slao u mrežu, dva puta u gostujuću i jednom u vlastitu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

45+1. Sahiti je u samom smiraju prvog dijela imao priliku matirati Markovića, no obrrana gostiju bila je dobro postavljena te je blokirala njegov udarac.

45. Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43. Sjajna prilika za 'Bijele' i fantastična obrana Markovića! Trajkovski je u petercu dočekao ubačaj iz kuta i pucao glavom, a vratar Rudeša u padu požrtvovno skinuo njegov udarac.

40. Zamalo je Hajduk opet poslao loptu u svoju mrežu, ovoga puta je Prpić nakon slobodnog udarca Latkovića uputio loptu put vlastitog gola, no Buljan je uz manje poteškoće bio spreman.

36. Nevjerojatna utakmica igra se na Poljudu, stopostotne prilike nižu se iz napada u napad, a prvo ime susreta je Pukštas koji je loptu u mreže slao već tri puta. Sjajnom predstavnom za sada se istaknuo i Josip Brekalo koji danas s desne strane radi muke gostujućoj obrani.

31. Korač je imao sjajnu priliku vratiti stvari na početak, dočekao je neometan loptu u petercu nakon kornera, no nije ju dobro zahvatio te je poslao daleko od gola.

28.⚽GOOOL! Promjena rezultata na Poljudu, Rudeš je smanjio na 2:1. Ponovno je Pukštas na semaforu, međutim ovoga puta s druge strane. Spetljali su se nakon slobodnog udarca Buljan i Pukštas, a potonji rukom poslao loptu u vlastitu mrežu.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

26.⚽GOOOL! Hajduk vodi 2:0, strijelac je ponovno Rokas Pukštas. Napokon je Hajduk malo umirio igru i duže vrijeme gradio jedan napad, što je u konačnici urodilo plodom. Trajkovski je s desne strane savršeno ubacio u peterac, a Pukštas se već drugi put izdignuo iznad gostujućih stopera i glavom dotaknuo loptu u gol.

19. Novu priliku za udvostručenje prednosti imao je Brekalo, sjurio se kroz poroznu obranu gostiju nakon kontre, sjajno se riješio svog čuvara i u konačnici pucao pokraj gola.

17. Pravi run’n’gun nogomet gledamo na otvaranju susreta u Splitu, Hajduk i Rudeš izmjenjuju se u obećavajućim napadačkim prilikama s obje strane. Najrecentniji pokušaji stigli su od Pukštasa glavom i Brekala iz daljine, no vratar Rudeša bio je dobro postavljen.

14. Nižu se gol šanse na Poljudu, sada je Sahiti dočekao ubačaj Brekala i opucao iz prve, no završilo je tik pored vratnice.

12. Novu priliku za izjednačenje imali su gosti, Mrčela je nakon ubačaja iz slobodnog udarca pokušao glavom, a lopta je prohujala pored gola.

10. Udarcem s nekih 25 metara pokušao je današnji kapetan Hajduka Filip Krovinović iznenaditi Markovića, no golman Rudeša bio je spreman.

7. Novu sjajnu priliku imali su domaćini, Sahiti je oduzeo jednu loptu u obrani, uposlio Trajkovskog koji je imao poslati loptu u praktiči praznu mrežu, no makedonski se napadač spetljao i propustio stopostotnu priliku.

5. Latković je imao priliku odmah poravnati račune i ekspresno odgovoriti Bijelima, no s desetak metara je iz izgledne situacije pucao iznad gola.

3.⚽GOOOL! Hajduk vodi 1:0, strijelac je Rokas Pukštas. Nakon što je u prethodnoj akciji na ubačaj Benrahoua s dva metra na nevjerojatan način promašio prazan gol, 19-godišnji se Amerikanac već iz naknadnog kornera iskupio i glavom poslao loptu pored nemoćnog Markovića.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

1. Počela je utakmica!

U svečanoj loži na Poljudu po prvi put se našao novi predsjednik Hajduka Ivan Bilić.

image
TOM DUBRAVEC Cropix

Najavu piše: Jurica Radić

Pred Jurom Ivankovićem još je pet utakmica na klupi Hajduka. Od Rudeša preko Varaždina, Istre, Gorice i Lokomotive. Ali ima pitanja koja su važnija od jedne utakmice, jer nakon imenovanja novog predsjednika Ivana Bilića logičnim se postavilo pitanje statusa 38-ogodišnjaka iz Širokog Brijega. Obavio je stoga Ivanković prvi razgovor sa svježe imenovanim čelnikom kluba.

- Kratko smo razgovarali, zaželio je sve najbolje prvoj momčadi. Doći će se sutra, u subotu, upoznati se s momčadi – kazao je Ivanković.

Jeste li razgovarali o Vašoj budućnosti na klupi Bijelih?

- Ja sam privremeno rješenje, tako se i ponašam. Od dana do dana, tako to ide. To je moje razmišljanje.

Ivanković je u Hajduk došao prošlog ljeta, koliko traje Vaš ugovor s klubom?

- Ugovor sa prvom momčadi imam do kraja sezone, onda ćemo razgovarati, jer predsjednik je prvog dana bio zauzet brojnim obvezama. Sa Hajdukom inače imam ugovor još jednu sezonu.

Toliko o statusu Ivankovića pred kojim je utakmica sa Rudešom, nova prigoda za ekipiranje kadra i pobjedu, jasno. U kakvom je stanju Livaja, hoće li zaigrati nakon četiri tjedna?

- Vratio se u trening, ali neće biti u konkurenciji za Rudeš. U sljedećem tjednu očekujemo da podigne razinu treninga i bude spreman za Varaždin.

Kako napreduju ostali sa popisa ozljeđenih?

- Malo je jači kadar, vratio se Ferro u trening, ali ostaje još puno ozljeđenih. Melnjaka očekujemo kroz tjedan-dva, postoji mogućnost da dobije minute do kraja sezone. Hrgović također napreduje, Lovre Kalinić ima problema sa laktom, pokušao je, ali u ovom trenutku je najvažnije da se oporavi. Šarlija? U dobrom je stanju, radi zamjenske treninge, ali nije s momčadi. Od ponedjeljka će biti u konkurenciji s momčadi.

Je li se Krovinović vraća u prvu postavu, jer u Koprivnici nije bio u startnoj postavi?

- Imao je najveću minutažu, igrao je sa sa bolnim koljenom pa je dobio poštedu. Bit će u subotu u ozbiljnoj konkurenciji za utakmicu. Odjidja Ofoe? Dobivao je minutažu, jer procjena je bila da nam treba stabilnost u sredini. Svi znamo njegovu kvalitetu.

Kakav je plan sa uvođenjem mladih igrača, jeste li ?

- Plan je bio u ove dvije utakmice doći do pobjede, a nakon Koprivnice smo evidentno rasterećeniji. Ako sve bude po planu, Skoko će dobiti priliku debitirati protiv Rudeša. Postoji mogućnost povlačenja još pojedinih igrača iz Akademije u prvu momčad, ali to ćemo vidjeti sljedećih tjedana.

Kako motivirate igrače za susret koji se igra pred praznim tribinama, protiv suparnika koji je već ispao u niži rang, jer utakmica sa Rudešom nema onaj poznati natjecateljski prefiks "na život ili smrt"?

- Ove koje su nam bile "na život ili smrt" nismo dobro reagirali. Igrači sigurno imaju unutarnju motivaciju da iskoriste i ovu utakmicu kao priliku za napredovanje. Ne treba gledati koje s druge strane nego gledati utakmicu kao šansu za pobjedu. Pristup? Vrlo je bitan, jer tako raste samopouzdanje.

Kakav je stav prema minutaži igrača kojima ističe ugovor, odnosno posudba, igrača koji neće biti dio Hajduka u sljedećoj sezoni?

- Dosta je bilo turbulentno razdoblje. Nakon sezone ovoga sve će biti jasnije. Svi igrači koji su dio Hajduka, daju sve od sebe. Žele igrati, bore se za sebe i klub.

Hoće li Perišić krenuti od prve minute protiv Rudeša?

- Doći će trenutak kada će Ivan krenuti od prve minute, ali subota sa Rudešom nije taj dan.

Kakav Rudeš očekujete? Već su i matematički ispali iz Prve HNL, ali grizu u svakoj utakmici?

- Svaku uđu sa dosta dobrom energijom, očekujem da će biti organizirani i motivirani što je i jasno s obzirom da dolaze na Poljud. Poznajem njihovog trenera jako je ozbiljan i svakoj pristupa jako ozbiljno. Ali mislim da će se u subotu sve pitati nas, moramo biti motivirani, stvarati pritisak i neće biti problem.

U Koprivnici ste prekinuli seriju poraza, možete li krenuti u seriju pobjeda s kojom bi najavili novu sezonu?

- Vratilo se pozitivno raspoloženje među igrače, spremni su i željni za subotnju utakmicu.

Linker
27. travanj 2024 23:12